خدمت ناخواسته سعودی ها به نفت آمریكا

خدمت ناخواسته سعودی ها به نفت آمریكا ام آی جی تی: عربستان سعودی در تكاپوی احیای تولید 5.7 میلیون بشكه در روز تولید نفت می باشد كه بعد از حملات هوایی 14 سپتامبر فلج شده است اما حتی اگر این كشور موفق شود تا اختتام نوامبر 12 میلیون بشكه در روز را بطور كامل احیا كند، تولیدكنندگان نفت آمریكایی در موضع قوی برای سود بردن از مشكلات سعودی ها قرار دارند.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، هزینه ریسك كه در نتیجه حملات هوایی به تاسیسات نفتی عربستان سعودی به قیمتهای نفت اضافه شده بود، به میزان شایان توجهی از میان رفته است و بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریكا روز جمعه در ۵۵ دلار و ۹۱ سنت در هر بشكه و بهای معاملات آتی نفت برنت در ۶۱ دلار و ۹۱ سنت در هر بشكه بسته شد.

پس از این حملات، زیرساخت نفتی عربستان سعودی فوق العاده لطمه پذیر بنظر می رسد و بیم از تشدید تنشها در خاورمیانه وجود دارد. بازارها بار دیگر به مسائل تجاری، بحران سیاسی آمریكا و ركود اقتصادی احتمالی كه به تقاضا برای نفت لطمه خواهد زد، متمركز شده اند اما معامله گران كه روی قیمتهای پایین نفت حساب باز كرده اند ریسكهای ژئوپلیتیكی كه امكان دارد موجب شود قیمت نفت چندین دلار بالاتر رود را نادیده می گیرند.

قیمتهای نفت با وجود عقبگرد از ركورد بالایی كه بعد از حملات هوایی به تاسیسات نفتی عربستان سعودی ثبت كرده بودند، بالاتر از قبل از این حملات هستند و این امر به تولیدكنندگان شیل آمریكا كه این اواخر نزدیك به سطح قیمت برابری سود و زیان فعالیت می كردند، كمك خواهدنمود. به علاوه در نتیجه مختل شدن عرضه نفت عربستان سعودی، تقاضای بالاتری برای صادرات نفت آمریكا وجود خواهد داشت. درآمد بالاتر تنها نیمی از داستان تولیدكنندگان آمریكایی است با این وجود قیمت وست تگزاس اینترمدیت بعد از حملات در ۱۶ سپتامبر حداكثر ۲۰ درصد افزایش یافته و به بیشتر از ۶۳ دلار در هر بشكه رسیده بود. این افزایش قیمت موجب رقابت میان تولیدكنندگان برای سود بردن از قیمت بالاتر برای تولید آتی شان شد.

تصور می رود قبل از این حملات تولیدكنندگان آمریكایی حدود ۲۰ درصد از تولید آتی برنامه ریزی شده خود در سال ۲۰۲۰ را فروخته بودند اما این رقم بعد از حملات افزایش قابل توجهی پیدا كرد و كف جدیدی برای قیمتهای نفت آمریكا ایجاد كرد.

نفت آمریكا در سالهای اخیر رشد خیره كننده ای داشته و آمریكا حالا بزرگترین تولیدكننده نفت جهان است اما عملكرد مالی تولیدكنندگان آمریكایی ضعیف مانده و سرمایه گذاران از اتكای این صنعت به بدهی برای حفظ رشد تولید خسته شده اند.

سهام تولید و اكتشاف آمریكا نزدیك به ركورد پایینی معامله می شود و یافتن اعتبار برای تولیدكنندگان كوچكتر دشوار شده است. خبر اختلال تولید عربستان سعودی، اعتماد لازم را به سرمایه گذاران بخشید و ارزش سهام تولید و اكتشاف بعد از انتشار خبر حملات، از پنج درصد به ۲۰ درصد افزایش یافت با این وجود ارزش سهام نیز همسو با قیمتهای نفت به تدریج پایین آمد. این خبر حتی موجب شد سهام شركتهایی كه از نظر سرمایه گذاری رتبه بی ارزش دریافت كرده اند، بهبود یافته و خطر ورشكستگی آنها برطرف شود.

زمان این رویدادها اهمیت زیادی داشت. تولیدكنندگان آمریكایی در فرآیند تدوین بودجه سرمایه سال ۲۰۲۰ خود هستند و فرصت فروش تولید آینده به قیمت بالاتر به سبب نرخ پریمیوم ریسك، اعتماد مدیرانی كه نگران سطح بدهی و چشم انداز تقاضای ضعیف بودند را تقویت كرد.

صنعت نفت معمولا بودجه های سرمایه را برمبنای فرض این كه قیمتهای نفت آمریكا بین ۵۰ تا ۵۵ دلار در هر بشكه خواهد بود، تعیین می كند. قیمت نفت قبل از حملات پایین این محدوده بود و مدیران را نگران كرده بود اما دیگر نگرانی وجود ندارد و تولیدكنندگان آمریكایی حالا اعتماد بیشتری دارند كه قیمتهای نفت بالای سطح مذكور خواهد ماند.

این پول بادآورده احیانا برای پرداخت بدهی و سود سهامداران مورد استفاده قرار خواهد گرفت اما تولیدكنندگان شیل دیگر به دنبال رشد بیشتر تولید نیستند و تولید داخلی نفت از طرف شیل در نیمه اول امسال كمتر از یك درصد در مقایسه با حدود هفت درصد در مدت مشابه سال ۲۰۱۸ رشد داشته است.

بر اساس گزارش فوربس، وزارت انرژی آمریكا بتازگی پیش بینی رشد امسال تولید نفت را ۱۰۰ هزار بشكه در روز كاهش داده و ۱۲.۲ میلیون بشكه در روز برآورد كرده است.

شركت "ریستاد انرژی" آگهی داده كه تعمیرات امكان دارد طولانی تر از حد انتظار باشد و تولید ۱.۶ میلیون بشكه در روز نفت سبك و ۳۵۰ هزار بشكه در روز نفت فوق سبك تا اكتبر متوقف بماند.

چنین وضعیتی به منزله یك فرصت برای پالایشگاه های آمریكایی خواهد بود. بنظر می رسد عربستان سعودی صادرات نفت خام را به صادرات محصولات نفتی اولویت داده و تولید پالایشگاه های داخلی را پایین آورده است. در كل این به معنای كاهش تولید پالایشگاهی به میزان ۷۷۰ هزار بشكه در روز در عربستان سعودی و بحرین است كه بعد از حملات دیگر نفت عربستان سعودی را دریافت نمی كند.

در نتیجه، فرصتهای سودآوری برای پالایشگاه های آمریكایی در بازارهایی كه در اروپا تحت اختیار عربستان سعودی بوده به خصوص برای دیزل، به وجود می آید. در نیمه اول سال ۲۰۱۹ آمریكا حدود ۶۵۰ هزار بشكه در روز محصولات نفتی را به اروپا صادر كرد كه دیزل از نظر حجم، در جایگاه نخست قرار گرفت و روند مذكور حالا تسریع خواهد شد.





منبع:

1398/07/07
18:46:48
5.0 / 5
4420
تگهای خبر: انرژی , پالایشگاه , تولید , تولید نفت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز