حال و روز تجدیدپذیرها در ایران

حال و روز تجدیدپذیرها در ایران ام آی جی تی: ایران كشوری است كه از لحاظ انرژی های نو همچون خورشیدی و بادی پتانسیل های بالایی داشته و پرونده استفاده از انرژی های تجدیدپذیر از طرف دولت به صورت جدی درحال پیگیری است و تخمین زده می شود با شرایط فعلی بین 15 تا 20 هزار مگاوات ظرفیت قابل نصب نیروگاه های بادی كه صرفه اقتصادی دارند، در ایران وجود داشته باشد. بر این اساس تابحال از منابع تجدیدپذیر حدود چهار میلیارد و 405 میلیون كیلووات ساعت، انرژی تولید شده كه این میزان تولید برق توانسته از انتشار سه میلیون تن گاز گلخانه ای در كشور بكاهد.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، آژانس بین المللی انرژی (IEA) اعلام نموده ظرفیت نیروی تجدیدپذیر جهانی تحت تاثیر نصب تاسیسات فوتوولتائیك خورشیدی در خانه ها، ساختمان ها و صنعت، تا پنج سال دیگر ۵۰ درصد رشد خواهدنمود. در این راستا با عنایت به این كه ضریب بار تولیدی این نیروگاه ها در ایران نسبت به میانگین جهانی بالاتر است، دولت درصدد توسعه بیش تر این انرژی پاك است و طبق برآوردها بیشتر از ۱۵۰ هزار مگاوات ظرفیت راه اندازی نیروگاه های خورشیدی در كشور وجود دارد.
مجموع ظرفیت تولید نیرو از منابع تجدیدپذیر در مقایسه با ۲.۵ تراوات در سال گذشته، به میزان ۱.۲ تراوات تا سال ۲۰۲۴ رشد خواهدنمود كه معادل مجموع ظرفیت نیروی نصب شده در آمریكاست. بر اساس گزارش سالانه IEA از انرژی های تجدیدپذیر جهانی، فوتوولتائیك خورشیدی حدود ۶۰ درصد و نیروی بادی در خشكی ۲۵ درصد از این رشد را تشكیل خواهد داد. سهم تجدیدپذیرها در تولید نیرو از ۲۶ درصد فعلی به ۳۰ درصد در سال ۲۰۲۴ رشد خواهد كرد.
ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر و پاك (دولتی و غیردولتی) نصب شده در كشور تا اختتام شهریورماه ۱۳۹۸ حاكی از آن بود كه ۳۰۲.۲ مگاوات متعلق به نیروگاه های بادی، ۳۴۶.۳ مگاوات متعلق به نیروگاه های فتو ولتائیك، ۸۸.۴ مگاوات متعلق به نیروگاه های برق آبی كوچك ۱۰.۵ مگاوات متعلق به نیروگاه های زیست توده، ۱۳.۶ مگاوات بازیافت تلفات حرارتی، ۸۰ مگاوات ظرفیت كاهش تلفات شبكه است كه مجموع آن ۸۴۱ مگاوات می شود كه نسبت به مردادماه (۷۶۱مگاوات) ۱۰.۵ درصد افزایش داشته است.
بر طبق این گزارش و طبق آمار وزارت نیرو، تا اختتام آبان ماه از منابع تجدیدپذیر حدود چهار میلیارد و ۴۰۵ میلیون كیلووات ساعت، انرژی تولید شده كه این میزان تولید برق توانسته از انتشار سه میلیون تن گاز گلخانه ای در كشور بكاهد. این میزان تولید انرژی های نو سبب شده بیشتر از یك میلیارد و ۲۵۱ میلیون مترمكعب از مصرف سوخت های فسیلی در ایران كه جزو عوامل اصلی آلایندگی هوا در كشور است، كاسته و بیشتر از ۹۶۹ میلیون لیتر در مصرف آب نیز صرفه جویی شود. عملكرد نیروگاه های تجدیدپذیر، ۴۵۱ میلیون كیلووات ساعت كاهش تلفات در شبكه برق را به همراه داشته و سبب عدم انتشار ۱۸ هزار تن آلاینده های محلی شده است.
تاسیس ۳۶۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در كشور
الان ۳۶۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر درون كشور در حال راه اندازی است و ظرفیت نصب شده انرژی های نو به ۸۴۷ مگاوات رسیده است. همین طور تابحال ۱۱۸ نیروگاه تجدیدپذیر مگاواتی در كشور نصب شده و ۳۵ نیروگاه مگاواتی دیگر نیز در حال راه اندازی است. تابحال ۳۵۵۸ نیروگاه خورشیدی مقیاس كوچك در كشور نصب شده و ۲۵۰۰ نیروگاه دیگر نیز در حال نصب است. همین طور حجم سرمایه گذاری غیردولتی در این بخش به بیشتر از ۱۲۵ هزار میلیارد ریال رسیده است.

بطور كلی ۴۳ درصد نیروگاه های تجدیدپذیر كشور از نوع خورشیدی، ۳۶ درصد از نوع بادی، ۱۱ درصد از نوع برق آبی كوچك، یك درصد از نوع زیست توده و یك درصد بازیافت حرارتی و توربین های انبساطی است.




منبع:

1398/09/05
20:46:31
5.0 / 5
4683
تگهای خبر: آب , انرژی , توربین , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز