صادرات نفت اوپك كم شد

صادرات نفت اوپك كم شد ام آی جی تی: همزمان با نشست وزیران نفت اوپك در وین برای تصمیم گیری درباره گام بعدی سیاست تولید خود، بررسی آمار نشان داد صادرات نفت این گروه به پایین ترین حد خود در چهار ماه اخیر رسیده است.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، بررسی آمار نفتكش ها توسط بلومبرگ نشان داد عربستان سعودی، عراق، كویت و امارات متحده عربی كه به اتفاق یكدیگر حدود ۷۰ درصد از كل تولید اوپك را می سازند، در نوامبر ۱۴.۷۹ میلیون بشكه در روز نفت خام و میعانات صادر كردند كه ۹۷۰ هزار بشكه در روز در مقایسه با اكتبر كاهش نشان داد و كمترین میزان از ژوییه بود.

صادرات نفت عربستان سعودی در نوامبر به سطح قبل از حملات هوایی به تاسیسات نفتی این كشور در سپتامبر بازگشت و بر اساس ماهانه ۶۸۰ هزار بشكه در روز یا معادل ۹ درصد كاهش داشت و به ۶.۶۳ میلیون بشكه در روز رسید. صادرات از بندر ینبع این كشور در دریای سرخ به میزان ۲۳ درصد كم شد و به ۶۰۰ هزار بشكه در روز رسید كه نشان میدهد ریاض دیگر تلاش نمی كند از عبور از تنگه هرمز اجتناب كند.

صادرات نفت كویت هم در نوامبر به میزان ۲۲۰ هزار بشكه در روز یا معادل ۱۱ درصد كم شد و به پایین ترین سطح از اكتبر سال ۲۰۱۶ رسید. امارات متحده عربی هم ماه میلادی گذشته نفت و میعانات كمتری صادر كرد و صادرات نفتش ۱۴۵ هزار بشكه در روز یا پنج درصد كاهش داشت.

صادرات نفت عراق از پایانه نفتی بصره برخلاف صادركنندگان دیگر خلیج فارس در نوامبر ۷۴ هزار بشكه در روز افزایش ماهانه داشت و به ۳.۴۵ میلیون بشكه در روز رسید. با این وجود صادرات این كشور بیشتر از ۲۰۰ هزار بشكه در روز كمتر از سطح سپتامبر ماند برای اینكه عراق تلاش می كند تولیدش را به هدف تعیین شده تحت توافق اوپك پلاس نزدیك كند. وزیر نفت عراق در یك نشست اوپك اعلام نموده بود كه كشورش در این ماه بالاخره به تعهداتش عمل خواهدنمود.

با این حال با عنایت به بیشتر از ۳۶ میلیون بشكه نفتی كه در نفتكش های بارگیری شده از صادركنندگان خاورمیانه ای اوپك در حال حمل است، برآورد جریان نفت به كشورهای واردكننده ممكنست در معرض بازنگری قرار گیرد.

صادرات نفت از منطقه خلیج فارس به هند كه نزدیكترین بازار بزرگ است در نوامبر به كمترین میزان در سه ماه گذشته كم شد. صادرات از عراق به میزان ۱۶۴ هزار بشكه در روز كاهش پیدا كرد و به پایین ترین سطح از آوریل رسید. این كاهش با افزایش صادرات از طرف امارات متحده عربی جبران شد كه صادراتش بر اساس ماهانه ۱۶۸ هزار بشكه در روز رشد كرد. با عنایت به كوتاه بودن سفر نفتكش ها به ساحل غربی هند كه در مقایسه با سفر سه تا چهار هفته ای به چین، ژاپن و كره جنوبی تنها چند روز طول می كشد، صادرات كمتر از طرف كشورهای منطقه خلیج فارس به سرعت در آمار واردات دهلی نو نمود پیدا می كند. واردات نفت هند در اكتبر بر اساس سالانه ۸.۵ درصد افت كرد و بررسی آمار صادرات از منطقه خلیج فارس نشان میدهد كه واردات نوامبر هم ممكنست اندك باشد.

جریان صادرات نفت اوپك به آمریكا در نوامبر پایین ۵۰۰ هزار بشكه در روز بود با این وجود آمار مذكور ممكنست با روشن شدن مقصد نفتكش هایی كه هنوز محموله شان را تحویل نداده اند افزایش پیدا كند. زمان سفر حدود شش هفته ای به سواحل شرقی و غربی آمریكا به معنای آن است كه جریان واقعی تا چندین هفته بعد از بارگیری مشخص نخواهد شد.

صادرات نفت از كشورهای عضو اوپك منطقه خلیج فارس به جز ایران به چین به میزان ۶۶۰ هزار بشكه در روز كاهش پیدا كرد اما این آمار هم ممكنست هدف بازنگری قرار بگیرد. جریان نفت از عربستان سعودی به میزان بیشتر از ۵۰۰ هزار بشكه در روز كم شد و نتوانست با آمار اكتبر برابری كند.

صادرات به ژاپن بعد از جهشی كه در اكتبر به سبب صادرات بالاتر از طرف عربستان سعودی و عراق داشت، در نوامبر كاهش پیدا كرد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، صادرات به كره جنوبی كه خریدار آسیایی بزرگ دیگر نفت خلیج فارس است، در نوامبر به میزان ۲۹۳ هزار بشكه در روز یا ۱۸ درصد رشد كرد و به بالاترین سطح از ژانویه رسید. جریان نفت از عراق بیشتر از دو برابر رشد كرد و به ۵۲۵ هزار بشكه در روز رسید در صورتیكه صادرات از عربستان سعودی ۱۸۰ هزار بشكه در روز رشد كرد و به بالاترین سطح از ژوئن رسید.






منبع:

1398/09/15
13:57:46
5.0 / 5
4381
تگهای خبر: اوپك , تولید , خرید , خلیج فارس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز