احیای دریاچه ارومیه رویایی نزدیك به حقیقت

احیای دریاچه ارومیه رویایی نزدیك به حقیقت به گزارش ام آی جی تی دریاچه ارومیه بعد از گذر از روزهای خشك به روزهای پر آب خود نزدیك تر شده و به نظر می آید كه دولت عزم جدی برای به واقعیت پیوستن رویای احیای دریاچه ارومیه دارد.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، در خلال چند سال گذشته با مجموعه اقداماتی كه روی مخازن سدها در حوضه آبریز صورت گرفته این امكان فراهم گشته است كه چهار میلیارد و ۶۷۷ میلیون متر مكعب آب تنظیم شده وارد دریاچه ارومیه شود.
طبق آخرین آمار ارائه شده تراز دریاچه ارومیه ۷۱ سانتی متری افزایش داشته و بر اساس گزارش های واصله تراز فعلی دریاچه ارومیه ۱۲۷۱.۲۵ متر ثبت شده كه این میزان در مدت مشابه سال قبل ۱۲۷۰.۵۴ متر بوده است.
همینطور وسعت فعلی دریاچه ارومیه ۲۷۹۴ كیلومتر مربع اعلام شده كه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۷۴۶ كیلومتر مربع رشد داشته است.
الان دریاچه ارومیه ۳ میلیارد و ۲۹۰ میلیون متر مكعب آب دارد كه در مقایسه با سال قبل یك میلیارد و ۷۳۰ میلیون مترمكعب افزایش را نشان داده است.
آمار و ارقام از وضعیت دریاچه ارومیه نشان از بهبود وضعیت این دریاچه دارد كه اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری هم در اینباره اعلام نموده است كه دریاچه ارومیه به یك نماد و شاخص هویتی در كشور تبدیل گشته و این دریاچه بخش مهمی از پیكر ایران است و احیا و زوال آن، احیا و زوال كشور است.
وی با اشاره به اینكه احیای دریاچه ارومیه نیازمند برنامه ریزی و مدیریت دقیق است تصریح كرد: كار به این مهمی نیازمند آن است كه هم از مطالعات ملی و هم از تجربیات موفق جهانی استفاده گردد و باید دقت نماییم كه هر تصمیمی كه در جهت احیای دریاچه ارومیه اتخاذ بشود مبتنی بر مطالعات ملی و دانش و تجربیات جهانی باشد.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به اقدامات انجام شده در شش سال قبل برای احیای دریاچه ارومیه، از عملكرد ستاد احیا و مدیران استان آذربایجان غربی در رفع نگرانی های بوجود آمده قدردانی كرد و اظهار داشت: مردم ایران باید بدانند دریاچه ارومیه روز به روز در راه بهبود است و آینده خوبی در انتظار آن است بنابراین باید با قدرت طرح های اجرا شده دنبال شود.
جهانگیری به كارهای بزرگ انجام شده توسط مهندسان و پیمانكاران كشور در راه اندازی تونل های انتقال آب، ایجاد تصفیه خانه ها، صرفه جویی در مصارف كشاورزی استان اشاره و اظهار نمود: امروز تجربه ستاد احیای دریاچه ارومیه مورد درخواست سایر استان ها برای احیای تالاب ها و رودخانه هایی نظیر زاینده رود و كارون بزرگ است. ازاین رو باید مصوبات ستاد احیا از جانب مدیریت ملی و استان به شكل جدی دنبال شود.
وی در تأمین اعتبار به منظور تكمیل طرح های اجرا شده از جانب ستاد احیا دریاچه ارومیه تاكید و ابراز امیدواری كرد باید تمام طرح های مرتبط تا آخر دولت تدبیر و امید به پایان برسد.
اختصاص ۳۴۶۵ میلیارد تومان بودجه برای احیای دریاچه ارومیه
جهانگیری با اشاره به اختصاص ۳ هزار و ۴۶۵ میلیارد تومان بودجه برای احیای دریاچه ارومیه اظهار داشت: هدف برنامه های دولت حل مشكلات مردم و آینده و توسعه آذربایجان غربی است. امكان دارد برخی تصمیمات دشواری هایی ایجاد كند اما اساسا این اقدامات به دنبال تأمین زندگی مردم منطقه در آینده است.
همینطور رضا اردكانیان _ وزیر نیرو _ در اینباره اعتقاد دارد كه در خلال چهار دهه اخیر دستاوردهای بخشی بزرگی در زمینه ساخت سد، نیروگاه، تصفیه خانه و... به دست آورده ایم اما در مقابل موفقیت های بخشی، در عرصه های بین بخشی كارنامه خیلی قابل قبولی نداریم.
وی افزود: در چنین شرایطی ستاد احیای دریاچه ارومیه یكی از معدود تجربه های عینی شدن ما در همكاریهای بین بخشی آب است. ازاین رو وظیفه ملی ما تقویت هر چه بیشتر این ستاد و تلاش در جهت رفع مشكلات آن است.
وزیر نیرو بر ضرورت تقویت هر چه بیشتر فعالیتهای بین بخشی تصریح كرد و اضافه كرد: اگر بعد از چهار دهه نتوانیم كارهای موفقی در عرصه های مانند احیای دریاچه ارومیه و زاینده رود، ساماندهی كمی و كیفی كارون بزرگ و بحث های این چنینی عرضه نماییم طبیعتا دستاوردها و موفقیت های بخشی هم تحت الشعاع قرار خواهد گرفت.
اردكانیان در بخش دیگری از سخنان خود تصریح كرد: در خلال چند سال گذشته با مجموعه مدیریتی كه بر روی مخازن سدها در حوضه آبریز صورت گرفته این امكان فراهم گشته است كه چهار میلیارد و ۶۷۷ میلیون مترمكعب آب تنظیم شده وارد دریاچه ارومیه شود.
وی به مسائل در رابطه با بخش صنعت اشاره نمود و اضافه كرد: در تمامی دشت هایی كه تخصیص از آب سطحی داشتند، مجوز جابجایی استفاده از آب سطحی به زیرزمینی داده شده و بخشی از مشكلات حل شده است.
وزیر نیرو افزود: پیگیریم كه حداكثر تا انتهای فصل پاییز ابلاغ تخصیص ۱۰ درصد مسدودی چاه ها را در قالب قوانین موجود عرضه نماییم تا به میزانی كه مسدودی صورت می گیرد ما ۱۰ درصد آنرا به صنعت تخصیص دهیم تا بخشی از نیازها را پاسخگو باشد.
اردكانیان اظهار داشت: در مورد سد چپرآباد بعنوان آخرین حلقه انتقال آب از سیلوه به دریاچه ارومیه هم با همكاری سازمان برنامه و بودجه اعتباری خوبی برای این پروژه اختصاص یافته و تا آخر سال مالی جاری این طرح به اتمام خواهد رسید.



1398/10/11
12:12:50
5.0 / 5
4304
تگهای خبر: آب , راه اندازی , زندگی , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز