در پاسخ به ام آی جی تی مطرح شد

كیفیت آب جنوب تهران با شمال یكسان می شود

كیفیت آب جنوب تهران با شمال یكسان می شود به گزارش ام آی جی تی مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران از افتتاح تصفیه خانه هفتم آب تهران به ظرفیت پنج مترمكعب در ثانیه اطلاع داد و اضافه كرد: با آغاز به كار این تصفیه خانه كیفیت آب آشامیدنی جنوب و جنوب شرق شهر تهران به شمال تهران نزدیك می شود.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، محمدرضا بختیاری امروز در نشستی خبری با بیان این كه تصفیه خانه هفتم آب تهران در دو مدول موازی مستقل هر یك با هدف تامین آب آشامیدنی نواحی جنوب شرق تهران و شهرهای جنوب شرقی استان تهران در زمینی به مساحت ۱۵ هكتار در جنوب شرقی استان تهران واقع شده است، اظهار نمود: مدول نخست این تصفیه خانه به ظرفیت دو و نیم مترمكعب در ثانیه در دی ماه سال ۱۳۹۴ توسط رئیس جمهوری راه اندازی شد.
وی با تاكید بر این كه این تصفیه خانه در حال بهره برداری است و آب خام ورودی به آن از سد مخزنی ماملو تامین می شود، اشاره كرد: عملیات راه اندازی مدول دوم تصفیه خانه هفتم آب تهران نیز از سال ۱۳۹۶ شروع شد و الان به انتها رسیده است.
بختیاری با بیان این كه با شروع به كار این تصفیه خانه جنوب تهران و جنوب شرق تهران به منابع آب شهری وصل می شود، اظهار داشت: تابحال گفته می شد كه مردم شمال تهران از منابع آب سطحی و مردم جنوب تهران از آب چاه استفاده می نمایند كه از این پس با شروع به كار تصفیه خانه هفتم مردم جنوب تهران نیز به آب سد دسترسی خواهند داشت و این كار سبب می شود تا عدالت اجتماعی در شهر تهران بوجود آید چونكه با ایجاد این طرح فاصله بین كیفیت آب جنوب تهران با شمال تهران كاهش پیدا می كند.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران درباره سرمایه گذاری صورت گرفته برای این طرح نیز اظهار داشت: تابحال ۵۵۰ میلیارد تومان برای این طرح هزینه شده كه ارزش روز آن بیشتر از هزار میلیارد تومان و این طرح جزو طرح جامع تهران است.
بگفته وی این طرح سه خاصیت اصلی دارد كه مهمترین آن افزایش كیفی آب آشامیدنی جنوب تهران و بهره مندی دو میلیون نفر از این آب است. علاوه بر این با اجرای این طرح چاه ها خاموش خواهند شد و جنوب تهران و جنوب شرق تهران از آب سدها استفاده می كنند كه همین مسئله سبب می شود تا مناطقی همچون دشت ورامین كه با فرونشست مواجه می باشد سیر كاهشی پیدا كند.
بختیاری با تاكید بر این مسئله كه با شروع به كار این تصفیه خانه علاوه بر ارتقای آب آشامیدنی شهر تهران، منابع آب زیرزمینی در استان نیز بهبود می یابد، اظهار داشت: در شهر تهران ۷۰ درصد منابع مصرفی آب سطحی و ۳۰ درصد جزء منابع آب زیرزمینی بود كه با اجرای این طرح این عدد ۸۰ به ۲۰ رسیده است.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران اضافه كرد: به دنبال اجرای این طرح ۱۵۰ چاه خاموش می شود و با توجه به این كه استان تهران منهای ۱۵۰ میلیون مترمكعب بیلان منفی دارد كه ۷۰ میلیون مترمكعب آن مربوط به دشت ورامین و مابقی مربوط به جنوب شرق و غرب تهران می شود، بعد از اجرای این طرح این عدد به منهای ۵۰ میلیون مترمكعب كاهش پیدا می كند.
وی با تاكید بر این مسئله كه در شهر تهران پیش از افتتاح این پروژه نیز آب ناسالم نداشته ایم، اشاره كرد: در شهر تهران آب توزیعی كاملا سالم می باشد اما با اجرای این طرح كیفیت آب در جنوب تهران افزایش می یابد.
بختیاری درباب پدیده فرونشست و تأثیر اجرای این طرح روی این مسئله نیز اظهار داشت: حدود ۵۰ سال است كه پدیده فرونشست در كشور وجود دارد كه علت آن نیز عدم استفاده درست از چاه ها بوده كه با اجرای این طرح اساسا روند آن كاهش پیدا می كند اما نمی توان طی یك یا دو سال و با اجرای چند طرح انتظار داشت كه این پدیده بطور كامل از بین برود.
۳۵ درصد آب تهران صرف شرب می شود
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینكه در تهران ۳۰ تا ۳۵ درصد آب مصرفی در شرب مورد استفاده قرار می گیرد، اظهار نمود: از چهار و نیم میلیارد مترمكعب آب تولیدی در تهران یك و نیم میلیارد مترمكعب مربوط به شرب است و این در حالیست كه در شهرهای دیگر این عدد بین چهار تا شش درصد است.
تصفیه خانه ششم تا اختتام خرداد وارد مدار می شود
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اقدامات در برگرفته شده برای دیگر تصفیه خانه های استان تهران اظهار داشت: تا اختتام خردادماه ۱۳۹۹ تصفیه خانه ششم نیز وارد مدار بهره برداری می شود كه منطقه ۲۱، ۲۲ تا پرند را تحت پوشش خود قرار می دهد و تنها در منطقه شهریار، اندیشه و باغستان مشكلاتی را در حوزه زیرساخت داریم كه برای این مسئله نیز یك مشاور در نظر گرفته شده كه اگر مشكلات آن برطرف شود طی دو تا سال آینده این بخش نیز وارد مدار خواهد شد.
وی افزود: علاوه بر این سال آینده نیز تصفیه خانه فیروزبهرام كه دومین تصفیه خانه فاضلاب بزرگ كشور است با سرمایه ۲۳۰۰ میلیارد تومان وارد مدار خواهد شد.
حذف قبوض كاغذی ۳۰ درصد مشتركان تا اختتام سال
بختیاری همین طور درباب اقدامات صورت گرفته برای حذف قبوض كاغذی آب اظهار داشت: با توجه به این كه معمولا كنتورهای آب در یك ساختمان به صورت مشترك است حذف قبوض كاغذی نیازمند درنوردیدن فرایندی است اما تا آخر سال ۳۰ درصد قبوض كاغذی مشتركان را حذف خواهیم كرد.
وی ادامه داد: در مناطقی كه فشار آب زیاد باشد امكان نصب كنتور جداگانه وجود دارد اما در مناطقی كه فشار آب كم باشد این امكان نیست. بنا بر این برای حذف قبوض كاغذی باید تدابیری در نظر گرفته شود.
۶۰ درصد تهران به شبكه فاضلاب وصل شده است
وی با اشاره به اینكه ۶۰ درصد تهران به شبكه فاضلاب وصل شده اند، اظهار داشت: ۷۷ درصد شبكه فاضلاب را در تهران اجرا كرده ایم اما در بحث اجرای تصفیه خانه ها نسبت به برنامه عقب هستیم بنا بر این حدود یك سال است كه آهنگ شبكه را كند كرده ایم و به دنبال توسعه تصفیه خانه ها هستیم. به شكلی كه سال آینده با وارد مدار شدن تصفیه خانه فیروزبهرام میزان پیشرفت شبكه و تصفیه خانه برابر خواهد شد.
تهران پس از سیستان و بلوچستان فقیرترین استان به لحاظ آبی
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص آخرین وضعیت منابع آبی تهران و پیش بینی های صورت گرفته برای تابستان سال آینده اظهار داشت: استان تهران پس از استان سیستان و بلوچستان فقیرترین به لحاظ آب است و این در حالیست كه متوسط بارندگی در این استان ۲۸۰ میلی متر ثبت شده كه ممكنست این عدد در سایر استانها همچون یزد بسیار كمتر باشد.
وی علت این مسئله را تراكم جمعیت در استان تهران دانست و اضافه كرد: ۱۸ درصد جمعیت كشور در استان تهران واقع شده و سرانه مصرف آب هر شهروند تهرانی در سال ۳۵۰ مترمكعب است و این در حالیست كه این عدد در كشور بطور متوسط ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ مترمكعب است.
بختیاری با بیان این كه این عدد در دنیا بطور متوسط ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ تخمین زده می شود، اظهار داشت: اگر یك كشور بیشتر از ۴۰ درصد آب تجدیدپذیر خودرا استفاده نماید وارد خط قرمز می شود و بطور قاطع می توانم بگویم كه هیچ كشور اروپایی نیست كه بیشتر از ۲۵ درصد آب های تجدیدپذیر خودرا بهره برده باشد اما در ایران ۸۵ درصد آب های تجدیدپذیر مصرف شده است.
وی با بیان این كه تابحال در تهران ۹۵۷ میلیون مترمكعب آب مصرف شده است، اظهار داشت: سال قبل این عدد ۴۷ میلیون مترمكعب كمتر بود و مردم باید بدانند كه پر شدن سدها به معنای بهبود وضعیت منابع آبی كشور نیست. پس باید در میزان مصرف آب صرف جویی كافی را داشته باشند.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران با بیان این كه هزینه تمام شده هر مترمكعب آب با هزینه های تولید در هر مترمكعب ۲۵۰۰ تومان است، اظهار داشت: این در حالیست كه تنها یك چهارم این مبلغ از مشتركان دریافت می شود. پس باید مشتركان در میزان مصرف دقت كافی را داشته باشند.
بگفته وی حدود ۶۵ درصد شهروندان ایرانی زیر خط نرمال آب مصرف می كنند اما با این وجود میزان مصرف آب در كشور بسیار زیاد است كه مستلزم رعایت نكات صرفه جویی توسط مردم است.
جریمه مشتركان پرمصرف ادامه دارد
بختیاری در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در خصوص جریمه مشتركان پرمصرف اظهار داشت: در سال قبل ۲۰ درصد مشتركان جریمه شدند و برای سال آینده نیز احیانا این طرح اجرا خواهد شد.



1398/11/08
09:13:51
5.0 / 5
4306
تگهای خبر: آب , تولید , راه اندازی , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز