چهل سال با جهاد دانشگاهی،

سیستمی برای جلوگیری از انفجار در نیروگاه ها و پتروشیمی ها

سیستمی برای جلوگیری از انفجار در نیروگاه ها و پتروشیمی ها ام آی جی تی: عضو هیئت علمی سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف درباره ساخت دستگاه شعله بین و تاثیری كه این سیستم بر جلوگیری از انفجار نیروگاه ها می گذارد توضیحاتی ارائه نمود.


مهندس سیدمجتبی برزین، در گفت و گو با ایسنا، درباره سیستم شعله بین اظهار داشت: بمنظور افزایش ایمنی یک سیستم احتراق و قابل اطمینان بودن عملکرد آن، می بایستی سیستم احتراق به سیستم های نظارتی و کنترلی مجهز شود. یکی از اجزای کلیدی سیستم های نظارتی و کنترلی سیستم احتراق، دستگاه آشکارساز شعله یا به عبارتی شعله بین است. این سیستم در صنایع مختلفی چون نیروگاه های حرارتی تولید برق، صنایع شیمیایی وپتروشیمی، پالایشگاه ها، تاسیسات سیمان، کوره های زباله سوز و بازیافت، مولدهای بخار، تاسیسات گرمایشی و...
مدیر این پروژه اضافه کرد: اولین بار در سال ۱۳۹۳ توسط کارخانه گندله سازی شرکت صنعتی و معدنی گل گهر طراحی و ساخت یک نمونه شعله بین UV به این مرکز ارجاع شدکه نتیجه آن ساخت و نصب موفقیت آمیز پنج عدد دستگاه شعله بین بود.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی صنعتی شریف افزود: به دنبال کسب این دانش و از آن جایی که در نیروگاه های برق حرارتی نیز از این سیستم استفاده می شود، در چارچوب قرارداد طراحی و ساخت ۴۰ عدد شعله بین UV با یکی از نیروگاه های برق حرارتی کشور وارد فاز طراحی و ساخت نمونه ای پیشرفته تر با حسگر حالت جامد شدیم که این شعله بین ها بیش از سه سال است که در این نیروگاه نصب و مشغول بهره برداری است.
برزین بیان کرد: در کوره ها و بویلرهای نیروگاه ها و پالایشگاه ها از حجم عظیمی از گاز، مازوت و یا گازوئیل بعنوان سوخت استفاده می شود. روشن بودن شعله مرتب باید توسط شعله بین کنترل شود تا درصورت قطع شعله، بلافاصله این سیستم فرمان قطع گاز و سوخت را بدهد و از فاجعه ای بزرگ که ناشی از انفجار گازها و سوخت انباشته است جلوگیری شود. بنا بر این این سیستم از استانداردهای بالای حفاظتی برخوردارست.
به قول مدیر پروژه، بمنظور ستاندن استانداردهای مورد تایید کاربران و ذی نفعان فعالیتی با حمایت و نظارت پژوهشگاه نیرو بعنوان متولی و حامی بومی سازی و کارهای دانش بنیان در رابطه با صنعت نیروگاهی در دستور کار قرار گرفت که در نهایت به عقد قرادادی در تولید۲۰ نمونه درخواستی آن پژوهشگاه (با مشخصات جدید وبروزتر) منجر گردید. این فعالیت به صورت پایلوت در یکی از نیروگاه های مهم کشور در حال اجراست. ستاندن استاندارد CEبه منظور صادرات و ورود به بازار منطقه همچون کارهای تکمیلی با پژوهشگاه نیرو است.
وی اشاره کرد: یکی دیگر از صنایع نیازمند، صنایع پتروشیمی کشور هستند که خوشبختانه در این بخش نیز موفق به فروش و نصب ۴۰ عدد شعله بین UV به دو شرکت معتبر پتروشیمی شده ایم.
برزین با بیان این که «نمونه خارجی با برندهای مختلف در پالایشگاه ها و نیروگاه ها در حال استفاده است که متاسفانه به سبب تحریم ها پشتیبانی فنی مناسبی از آنها صورت نمی گیرد، اظهار داشت: نمونه تولید شده در این مرکز، یکی از پیشرفته ترین مدل هایی است که همکاران من در جهاد دانشگاهی صنعتی شریف، موفق به طراحی و ساختش شده اند. این محصول به سبب بومی شدن دانش فنی طراحی و ساخت قابلیت ارتقا و ارائه خدمات پس از فروش را دارد.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی صنعتی شریف با بیان این که «بازار این محصول بازار گسترده ای است» درباره مزایای تولید آن اظهار داشت: کارآفرینی و ایجاد اشتغال در کشور، کاهش قیمت تمام شده بواسطه تولید انبوه، قابل ارتقا بودن طرح، افزایش دانش و فناوری در حوزه های ابزاردقیق و به کارگیری آن در ساخت سایر دستگاه ها، دسترسی بهتر به خدمات بعد از فروش در داخل کشور، صرفه جویی ارزی و جلوگیری از خارج شدن ارز از کشور، مقابله با تحریم های اقتصادی و تحریم های انتقال دانش و فناوری، جلوگیری از افزایش هزینه های تجهیز نیروگاه ها و پالایشگاه ها بواسطه کاهش قیمت تمام شده محصولات و افزایش اعتماد مردم به تولیدات داخل بواسطه ورود متخصصان به عرصه های تولید کشور از مزایای تولید این دستگاه در داخل کشور است.
به قول برزین، قبل از این که نمونه داخلی این محصول تولید شود، شعله بین از کشورهایی مانند ایتالیا، آلمان و آمریکا با قیمت های بالا وارد می شده است.




منبع:

1399/05/12
14:36:05
5.0 / 5
1938
تگهای خبر: پالایشگاه , پتروشیمی , تحریم , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز