مدیرعامل آبفای تهران در پاسخ به مهر:

۴۰۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته آبفای تهران

۴۰۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته آبفای تهران مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران اظهار داشت: هزینه تولید و توزیع آب در تهران 2500 تومان است كه 700 تومان آن از مردم گرفته می شود و باقی آن بعنوان زیان انباشته این شركت است.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از مهر، محمدرضا بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در نشست خبری با اعلان اینکه حذف قبوض آب را مد نظر و در دست بررسی داریم تا بتوانیم آنرا سامانه ای نماییم، اظهار داشت: علت اینکه چنین اقدامی برای قبوض آب با چالش هم راه است، این است که قبوض آب به صورت مجموعه ای صادر می شود و مشترکین آن مجزا و به صورت خانوار نیستند چونکه اغلب کنتور جداگانه ندارند.
وی اضافه کرد: طی تفاهمنامه ای که با نظام مهندسی تهران منعقد کردیم، در تلاشیم تا برای ساختمان ها کنتور جداگانه نصب شود البته این اقدام در هر منطقه و بسته به شرایط مِلک متفاوت می باشد چونکه فشار آب در نقاط مختلف استان تهران می تواند متفاوت باشد اما بطور کلی ۳۰ درصد قبوض کاغذی را حذف کردیم که این ۳۰ درصد شامل بخش صنعتی و بخش هایی است که دارای کنتور آب جداگانه هستند.
این مقام مسئول با اعلان اینکه در تهران به سبب وجود مسائل مربوط به پدافند غیرعامل، نمی توانیم قرائت ازراه دور کنتورها را داشته باشیم، افزود: فعلاً در تهران مبادرت به چنین کاری نکرده ایم اما در بعضی شهرستان ها یا روستاهای استان تهران به سبب آنکه از یک چاه تغذیه آبی می شوند، قرائت ازراه دور را شاهد می باشیم که این تعداد حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد کنتورهای استان را دربر می گیرد.
به گفته بختیاری، استان تهران در بخش شبکه فاضلاب گرفتار عقب ماندگی است درحالی که میانگین شبکه فاضلاب کشور تا دو سال پیش ۴۸ درصد بود اما در استان تهران ۱۲ درصد را شامل می شد که حالا به ۲۵ درصد رسیده است و تا آخر سال جاری این رقم ۳۸ درصد را تجربه می کند البته مشروط به بهره برداری از تصفیه خانه پردیس؛ تصفیه خانه فاضلاب رباط کریم و پرند نیز تا چند ماه آینده تمام می شود و تلاش داریم تا اختتام دولت عقب ماندگی بخش شبکه فاضلاب و تصفیه خانه ها را جبران نماییم البته اولویت ما تکمیل شبکه فاضلاب بخش هایی است که ممکنست آب به بخش شرب ورود کند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تاکید بر اینکه تهران بعد از استان سیستان و بلوچستان، فقیرترین منابع آبی کشور را دارد، اشاره کرد: عدالت آبی با تکمیل رینگ آبرسانی استان تهران (قمربنی هاشم) برقرار خواهد شد. در تهران مشکلاتی داریم که شامل همه استان های پرجمعیت کشور است چونکه رشد جمعیت در چند سال اخیر با توسعه زیرساخت های آبی همسان نبوده است.
وی شهرستان بهارستان در اطراف تهران را پس از منطقه غزه در لبنان، پرتراکم ترین شهرستان دنیا دانست و اظهار داشت: در اطراف تهران شاهد ایجاد شهرها یا روستاهایی هستیم که جمعیت آنها به اندازه یک مرکز استان یا یک شهر بزرگ است درحالی که زیرساخت شبکه فاضلاب و آبرسانی متناسب این جمعیت طراحی نشده است. در غرب و جنوب شرقی استان تهران جمعیت به صورت لگاریتمی رشد کرده درحالی که شبکه فاضلاب شهر تهران در دهه ۳۰ و متناسب با شرایط آن دوره طراحی شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اعلان اینکه بیش از ۹۰ درصد اعتبارات مورد نیاز پروژه های این شرکت بوسیله اعتبارات داخلی تامین می شود، گفت: بنا بر این هیچ پروژه تعطیل یا نیمه تعطیلی در آبفای استان تهران نداریم.
به گفته بختیاری، امسال شرایط متفاوتی را در بخش مصرف آب شاهد بودیم بدین سان که رشد مصرف به صورت پیش بینی شده نبود چونکه همیشه آهنگ افزایش رشد مصرف را از روزهای پایانی خرداد و آغاز تیر شاهد می باشیم درحالی که به سبب شرایط کرونا، از شروع اسفند ماه و حتی قبل تر شاهد افزایش ۲۵ درصدی مصرف آب در تهران بودیم که این رقم، ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار مترمکعب را دربر می گرفت.
وی با اعلان اینکه این افزایش مصرف آب در تابستان موجب شد تا با چالش جدی روبرو شویم با این وجود حتی یک ساعت هم قطعی آب نداشتیم، گفت: در پیک مصرف آب در امسال رقم سه میلیون و ۹۰۰ هزار مترمکعب را شاهد بوده و امسال مردم تهران ۱.۳ برابر حجم آب دریاچه چیتگر را مصرف کرده اند البته قانون اجازه قطع آب پرمصرف ها را نمی دهد مگر در موارد خاص که ستاندن مجوز از شورای تامین استان خواهد بود اما در بعضی نقاط به سبب افزایش بی رویه مصرف، فشار را برای پرمصرف ها کاهش دادیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اینکه حدود ۶۰ درصد مردم تهران زیر الگوی معین مصرف آب دارند، افزود: ۲۰ درصد مشترکین تهران به صورت متوسط و کمی بیشتر مصرف می کنند، ۱۵ درصد پرمصرف هستند و ۵ درصد که شامل مناطق ۱، ۲ و ۳ شهر تهران می شود، بسیار پرمصرف هستند.
بختیاری اظهار داشت: خوشبختانه مردم تهران همکاری خوبی در زمینه مدیریت مصرف با وجود کرونا داشته اند و از پیک ۲۵ درصد افزایش مصرف در زمان آغاز شیوع ویروس کرونا که تا اردیبهشت ماه سال جاری ادامه داشت، این رشد به ۷ درصد در تابستان رسید بدین سبب می توان گفت تابستان را در تهران خوب سپری کردیم درحالی که سرانه مصرف آب تهرانی ها حدوداً در شرایط کنونی ۲۵۰ مترمکعب است.
وی گفت: بعد از ادغام شرکت آبفای روستایی با شهری، کیفیت خدمت رسانی خصوصاً در روستاها بیش از ۲۰۰ درصد افزایش یافت به نحوی که در جنوب شرق تهران طی ۵-۴ ماه گذشته به میزان سه سال اعتبار تخصیص و هزینه شد. به این ترتیب، توان شهری به کمک روستایی آمد. به جرأت می توان گفت طی دو تا سه سال آینده آبرسانی با تانکر در استان تهران نداریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تاکید بر اینکه در تهران به هیچ عنوان نه در بخش شرب و نه در بخش پساب شاهد ویروس کرونا نبودیم، اشاره کرد: ۴۰ درصد شبکه فاضلاب کشور که حدود ۴۰۰۰ کیلومتر است، قدمتی بالای ۵۰ سال داشته و فرسوده است. سال قبل نسبت به سال ۹۷ پیشرفت دو برابری و امسال هم نسبت به سال قبل باید دو برابر بیشتر به بهسازی شبکه کمک نماییم.
بختیاری در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه آیا برنامه ای برای رایگان کردن آب دارید یا خیر؟ تاکید کرد: برمبنای دستور وزارت نیرو، موظف به بررسی این طرح هستیم اما هنوز نتیجه مشخصی برای آن حاصل نشده است.
این مقام مسئول در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره هزینه تمام شده تولید و توزیع آب در تهران اظهار داشت: هزینه تمام شده تولید و توزیع هر مترمکعب آب در تهران حدود ۲، ۵۰۰ تومان است که ۷۰۰ تومان آن از مردم دریافت می شود بنا بر این است که آبفا و آب منطقه ای تهران، ضررده و دارای سه تا چهار هزار میلیارد تومان زیان انباشته هستند.
به گفته وی، ۷۰ درصد آب شیرین دنیا در کانادا است اما قیمت آب کانادا ۷۰ برابر قیمت آب ایران است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: آب خروجی از تصفیه خانه سوهانک تهران بهترین کیفیت را دارد و حتی به جرأت می توان گفت کیفیت آن بالاتر از آب های بسته بندی شده است؛ این آب از سد لار تامین می شود و علت اصلی کیفیت آن، این است که اجازه ساخت وساز آن داده نشده و بطور کلی جنس خاک در البرز جنوبی جزو بهترین جنس خاک ها است.
بختیاری با اعلان اینکه حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب مصرف شرب در تهران است که از این مقدار ۲۴۰ میلیون مترمکعب آن پساب است، اشاره کرد: بیشترین پساب تهران به سمت دشت ورامین که حاصلخیزترین دشت است، هدایت می شود. علت اینکه این پساب به این دشت می رود این است که آب ورودی به سد لتیان و جاجرود که قبلاً وظیفه تامین آب این دشت را داشت، به تهران منتقل شده است و ما مقابل حقابه کشاورزان، به آنها پساب تحویل می دهیم.
وی اظهار داشت: حدود ۲، ۴۰۰ میلیارد تومان برای تصفیه خانه فیروزبهرام که دومین تصفیه خانه بزرگ کشور است، هزینه شده که در نتیجه آن ۱۹۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید پساب تهران اضافه می شود؛ این تصفیه خانه تا اختتام امسال افتتاح می گردد.

1399/07/01
19:21:27
5.0 / 5
1462
تگهای خبر: آب , تولید , شركت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز