از سوی معاون نظارت و بهره برداری انجام شد؛

رد ادعای نماینده چابهار از جانب آبفا

رد ادعای نماینده چابهار از جانب آبفا به گزارش ام آی جی تی معاون شركت آب و فاضلاب كشور ادعای آلوده بودن آب شرب روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان را رد كرد و اظهار داشت: آبی كه نماینده چابهار نشان داد آب بركه های محلی بود نه آب توزیعی وزارت نیرو.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از مهر، سیدحمیدرضا کشفی عصر امروز در نشست خبری معرفی فعالیتهای شرکت آب و فاضلاب کشور در مورد آبرسانی به روستاهای سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در این استان ۵ هزار و ۶۰۰ روستا داریم که یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارند. در جنوب این استان در حوزه شهرستانهای چابهار، کنارک، دشتیاری، قصرقند و نیکهشر ۸۳۶ روستا با جمعیت ۳۲۰ هزار نفر وجود دارند.
وی اضافه کرد: از سال ۹۳ از محل صندوق توسعه ملی با موافقت رهبر معظم انقلاب ردیف بودجه برای آبرسانی روستاهای سیستان و بلوچستان تخصیص داده شد که تا سال ۹۸ این روند ادامه داشت. در این استان ۲ هزار و ۱۹۴ روستا تحت پوشش طرح مذکور قرار گرفت که جمعیت ۸۰۰ هزار نفری دارند و تنها آبرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار جزو وظایف وزارت نیرو در نظر گرفته شده است.
معاون نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب کشور اجرای این طرح را ۱۸ مجتمع آبرسانی به ۲ هزار و ۲۰۰ روستای سیستان و بلوچستان عنوان و اظهار نمود: از سال ۹۳ تا ۹۸ مجموعاً ۶۰۵ میلیارد تومان برای آبرسانی این روستاها تأمین اعتبار کرده ایم. این مبلغ بیشتر از ۱۰ درصد کل اعتباری است که از محل صندوق توسعه ملی به آبرسانی سیستان و بلوچستان اختصاص داده شده است.
کشفی اضافه کرد: ۲۴۶ هزار نفر در جنوب سیستان و بلوچستان تحت پوشش طرح آبرسانی پایدار به روستاها هستند که ۳۳۵ میلیارد تومان از اعتبار ۶۰۵ میلیارد تومان سیستان و بلوچستان به جنوب این استان اختصاص داده شده است. بگونه ای که تنها یک مجتمع آبرسانی پایدار روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان، ۲۴۶ روستاها را تحت پوشش قرار می دهد.
این مقام مسئول در شرکت آبفا خاطرنشان کرد: در سال ۹۹ با کاهش اعتبارات این طرح مواجه شدیم اما مجموعاً توانسته ایم ۱۵۶ میلیارد تومان به پروژه آبرسانی پایدار روستاهای سیستان و بلوچستان اعتبار دریافت نماییم که بااین اعتبار تا آخر سال جاری ۱۷۳ روستا دارای شبکه آبرسانی پایدار خواهند شد. ۲۰۰ میلیارد تومان هم مجوز فاینانس دریافت کرده ایم که دنبال سرمایه گذار هستیم. از این ۱۷۳ روستا در استان مذکور، ۹۸ روستا در جنوب آن قرار دارند.
وی خاطرنشان کرد: تا آخر سال جاری روستاهای شهرستان های چابهار و دشتیاری از ۴۸ به ۶۵ درصد آب پایدار و قصرقند از ۵۲ به ۷۰ درصد شبکه آبرسانی پایدار مجهز خواهند شد.
معاون نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب کشور خاطرنشان کرد: در شمال سیستان و بلوچستان روستاهایی داریم که دارای شبکه آبرسانی هستند اما در طول هفته امکان دارد برخی روزها آب نداشته باشند. سال جاری برنامه ریزی شده تا شبکه آبرسانی این روستاها را ارتقا دهیم چون تعریف آب پایدار برای شهرها با روستاها دقیقاً مطابق است و اگر آب پایدار در محل استفاده وجود نداشته باشد به این مفهوم است که در شبکه، آب وجود نداردولی مخازن آب شرب تحت پوشش شبکه مذکور، آبگیری شده است.
به گفته کشفی برای سال ۱۴۰۰ در روستاهای شهرستان های چابهار، دشتیاری و قصرقند در جنوب سیستان و بلوچستان ۴۶۶ میلیارد تومان شبکه آبرسانی به بهره برداری می رسد.
وی درباره استفاده از آب غیرمتعارف (آب شیرین کن صنعتی) در جنوب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: وزارت نیرو طرحی در دست اجرا دارد که بر مبنای آن حاشیه ساحلی جنوب کشور از خوزستان تا سیستان و بلوچستان در هر ۱۰۰ کیلومتر از آب غیرمتعارف (آب شیرین کن صنعتی) نصب شود که پیشرفت این پروژه ۳۰ درصد است. در هرمزگان و بوشهر آب شیرین کن های صنعتی داریم، در چابهار هم آب شیرین کن صنعتی با ظرفیت ۳ هزار متر مکعبی راه اندازی شده که هم اکنون هزار متر مکعب آن در حال بهره برداری است. با این وجود آب غیر متعارف آب بسیار گرانی است.
کشفی اضافه کرد: هم اکنون در ۹۷۰ روستای سیستان و بلوچستان وزارت نیرو آبرسانی سیار در دست انجام دارد که هزینه آبرسانی سیار این استان پارسال ۳۵ میلیارد تومان بود ولی ما این آب را مجانی به روستاییان می رسانیم. این در شرایطی است که دولت هیچ ردیف بودجه ای برای آبرسانی سیار ندارد ولی وزارت نیرو به ازای هر نفر روستایی ۱۵۰ لیتر در شبانه روز آب آشامیدنی مجانی واگذار می کند.
وی تصریح کرد: به دنبال آن هستیم که در لایحه بودجه ۱۴۰۰ ردیف خاصی برای توسعه آبرسانی پایدار روستاهای سیستان و بلوچستان با استفاده از شبکه لوله کشی لحاظ شود. پیشنهاد ما در لایحه بودجه مذکور ۱۰۰ میلیون یورو بوده و دولت پیشنهاد وزارت نیرو را تأیید کرده است.
وی خاطرنشان کرد: برای تکمیل تنها ۶ مجتمع آبرسانی پایدار جنوب سیستان و بلوچستان ۹۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا ۲ هزار و ۱۹۴ روستا با ۷۵۳ هزار نفر جمعیت در روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان با ۶ مجتمع آبرسانی مشمول آب شرب پایدار قرار گیرند. همه ۱۸ مجتمع آبرسانی روستاهای سیستان و بلوچستان طبق برنامه مقرر است ظرف ۲.۵ الی ۳ سال آینده به بهره برداری برسند.
کشفی از طرح جدید وزارت نیرو برای آبرسانی سیار به روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان رونمایی و اعلام نمود در ۵۰ روستای جنوب این استان مخازن ۵ متر مکعبی دو جداره قابل شستشو و تولید داخل نصب خواهیم کرد که تانکرهای آبرسانی دیگر لازم نباشد جهت استفاده روستاییان در روستا باقی بماند تا وقتی که تانکر خالی شود بلکه این مخازن را پر کرده و با سرعت بیشتر و بهره وری بالاتر آبرسانی سیار به سایر روستاها را ادامه خواهند داد.
معاون نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: بر مبنای آمار مراکز بهداشت وابسته به ۳ دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر طی ۵ سال گذشته هیچ گونه بیماری واگیردار با منشأ آب آشامیدنی توزیعی از جانب وزارت نیرو گزارش نشده است.
وی درباره ادعای اخیر نماینده چابهار در خصوص آلوده بودن آب شرب روستاهای این شهرستان اظهار داشت: آبی که نماینده چابهار نشان داد آب هوتک (برکه های محلی) بود نه آب شبکه یا آبرسانی سیار.


منبع:

1399/08/02
20:50:58
5.0 / 5
1283
تگهای خبر: آب , تولید , راه اندازی , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز