مذاكرات محرمانه تولیدكنندگان اوپك پلاس به كجا رسید؟

مذاكرات محرمانه تولیدكنندگان اوپك پلاس به كجا رسید؟ ام آی جی تی: مذاكرات میان اوپك و متحدانش درباب به تاخیر انداختن برنامه افزایش تولید نفت در ابتدای سال آینده به تاخیر سه تا شش ماهه افزایش تولید متمركز شده است.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، عربستان سعودی و روسیه که در راس گروهی متشکل از ۲۳ کشور قرار دارند، اعلام نموده اند که درباره تسهیل محدودیت عرضه در ژانویه بازبینی خواهند کرد برای اینکه افزایش شیوع ویروس کرونا به تقاضا برای سوخت لطمه زده است. روسای روسیه و اوپک حتی به گزینه کاهش بیشتر تولید نفت اشاره کرده اند. با این وجود یک نماینده اوپک اظهار داشت: چنین ایده ای تا حالا از حمایت گسترده در بین سایر اعضا برخوردار نشده است.

به گفته نمایندگان اوپک که به سبب محرمانه بودن مذاکرات مایل نبودند نامشان فاش شود، در فاصله کمتر از سه هفته به زمان برگزاری نشست وزیران اوپک پلاس بمنظور تصمیم گیری درباره سیاست تولید سال آینده، این گروه به حفظ محدودیت عرضه فعلی در سال ۲۰۲۱ متمرکز شده است. اوپک پلاس هم اکنون تولیدش را حدود ۷.۷ میلیون بشکه در روز معادل هشت درصد از تولید جهانی محدود کرده است.

یک نماینده اوپک اظهار داشت: واکسنی که هفته جاری ساخت آن از طرف شرکت فایزر اعلام شد، ممکنست تقاضا برای سوخت را در اواسط سال ۲۰۲۱ احیا کند و نیاز به محدودیت عرضه بیشتر برطرف شود. قیمت نفت روز چهارشنبه در معاملات بازار لندن در واکنش به این موفقیت علمی به بالای ۴۵ دلار در هر بشکه صعود کرد که بالاترین قیمت در ۱۰ هفته اخیر بود.

با این حال چالشهای لجستیکی عظیمی که در رساندن این واکسن برای میلیاردها نفر وجود دارد، شرایط بازار نفت را در شش ماه آتی به میزان چشمگیری تغییر نخواهد داد. بدین سبب رویداد اخیر ضمانت نمی کند که تولیدکنندگان می توانند طبق برنامه شیرهای نفت را در ژانویه باز کنند.

اوپک همین طور ناچار است با بازگشت عرضه نفت اعضای معاف از مشارکت در پیمان اوپک پلاس کنار بیاید. لیبی بعد از آتش بس میان گروههای داخلی، تولیدش را به سرعت احیا کرده و به بالاترین میزان در حدود یک سال اخیر رسانده است. معامله گران انتظار دارند صادرات نفت ایران در سال ۲۰۲۱ بعد از فعال شدن توافق برجام از طرف جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا به بازار برگردد.

تغییرات توافق

شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی دوشنبه هفته جاری اعلام نمود اوپک و متحدانش در صورت لزوم می توانند توافق را تغییر دهند.

اوپک پلاس اوایل امسال هم چنین اقدامی کرده بود و افزایش تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز را که از ژوییه برنامه ریزی کرده بود، یک ماه به تاخیر انداخت و از اوت شروع کرد. این گروه با پیش بینی بهبود اقتصاد جهانی و مصرف سوخت، قصد داشت در ژانویه دو میلیون بشکه در روز دیگر به تولیدش اضافه کند.

اما افزایش موارد مبتلاشدن به ویروس کرونا موجب ازسرگیری قرنطینه شد و تقاضا برای سوختهای حمل و نقل را ضعیفتر کرد و امیدهای تولیدکنندگان به بهبود شرایط رنگ باخت. دبیرخانه اوپک در وین در گزارش ماهانه خود برآوردش از تقاضای جهان برای نفت اوپک در سال ۲۰۲۱ را کمتر کرده و هشدار داده است تاثیر همه گیری کووید ۱۹ بر مصرف در سال آینده برای مدت طولانیتری ادامه خواهد داشت.

از زمانی که تازه ترین توافق کاهش تولید اوپک پلاس در آوریل تصویب گردید، ریاض و مسکو پیوسته تلاش نموده اند به انتظارات شکل دهند و گاهی اقدامات قاطعانه تر از انتظار بازار را انجام داده اند و با پنهان کردن نیتشان، تلاش نموده اند تا تاثیر تصمیماتشان بر قیمتها را حداکثر کنند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در ۲۲ اکتبر اعلام نمود اگر لازم باشد می توانیم درباره کاهش بیشتر تولید تصمیم بگیریم و در ادامه خاطرنشان کرده بود که دلیل فوری برای چنین اقدامی نمی بیند. عبدالمجید عطار، وزیر انرژی الجزایر که ریاست دوره ای اوپک را برعهده دارد، روز چهارشنبه به چنین احتمالی اشاره نمود. وزیر انرژی عربستان سعودی هم مکررا به سفته بازان بازار نفت هشدار داده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، هیچ چیز تا زمان برگزاری نشست آنلاین وزیران نفت اوپک پلاس در ایام ۱۰ و ۱۱ آذر قطعی نیست. امارات متحده عربی که بتازگی از تعهداتش تحت پیمان اوپک تخطی کرد، دوشنبه هفته جاری اصرار کرد برای این که توافق تغییری پیدا کند، موافقت همه اعضا لازم است.





منبع:

1399/08/23
18:51:09
5.0 / 5
1241
تگهای خبر: انرژی , اوپك , تولید , تولید نفت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز