مدیرعامل آبفای كشور در پاسخ به مهر؛

هزینه200میلیاردی آب امید

هزینه200میلیاردی آب امید به گزارش ام آی جی تی مدیرعامل آبفای کشور اظهار داشت: درصورت اجرای طرح آب امید حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از درآمد ما کسر می شود اما این میزان در مقابل هزینه ۶۰ هزار میلیارد تومانی برای افزایش ظرفیت رقم قابل توجهی نیست.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از مهر، حمیدرضا جانباز مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور امروز در یک نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص اینکه با عنایت به اقتصاد ضعیف صنعت آب و وجود سقف یارانه ای بالا برای این متاع ارزشمند، آیا اجرای طرح آب امید را اقتصادی می دانید؟ اظهار داشت: این که اقتصاد آب ضعیف است، گزاره صحیحی است و الان هزینه تمام شده آب با آنچه از مشترکین دریافت می نماییم، اختلاف فاحشی دارد. اما به صورت کلی در هر کشور نرخ گذاری برای خدمات دولتی تابع سیاست گذاری های کلان دولت می باشد و در این طرح باید گفت میزان عدم نفعی که در نتیجه این طرح متحمل می شویم، حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است اما این مبلغ از هزینه اضافه چند ده میلیارد تومانی سرمایه گذاری به منظور ایجاد ظرفیت برای تولید و تصفیه آب جلوگیری می کند.
وی اضافه کرد: حدود چهار میلیون مشترک شامل طرح آب امید می شوند که برای کمک به اجرایی شدن آن تجهیزات کاهنده هم در نظر گرفته ایم که البته این تجهیزات مجانی نخواهند بود اما کمک های ویژه ای برای کاهش هزینه تولید آنها همانند گذشته در نظر گرفته ایم.
این مقام مسئول در پاسخ به اینکه راهکار آبفای کشور برای شناسایی دقیق مشترکین کم مصرف با عنایت به مشترک بودن یا نبود خیلی از کنتورها، توضیح داد: در تهران حدود ۱۱ درصد مشترکین فاقد کنتور مجزا هستند اما در سرتاسر کشور هم طی سال های گذشته تلاش هایی برای این مجزا سازی شده است و تلاش داریم با استفاده از کدهای مشترکین بیشترین حد عدالت را اجرا نماییم.
به گفته وی سیاست ما تفکیک انشعابات در صورت امکان است اما به صورت کلی به بعد خانوار ورود نمی نماییم چون که مساله ما مشترکین هستند.
جانباز با بیان اینکه ۲۶ میلیون و ۳۰۰ هزار مشترک خانگی در کشور داریم که این تعداد ۴.۷ میلیارد مترمکعب مصرف آب آشامیدنی دارند، خاطرنشان کرد: ۶ ماه فرصت در نظر گرفته ایم تا مشترکین به اصلاح الگوی مصرفی خود پرداخته و میزان مصرف خویش را به حد الگوی تعیین شده، کاهش دهند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور با تاکید بر اینکه روح حاکم بر این طرح اصلاح الگوی مصرف است، عنوان کرد: پس از شش ماه در صورتیکه هیئت وزرا تأیید کند، تعرفه آب مشترکین پرمصرف را افزایش می دهیم. مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: بر مبنای قانون توسعه و بهینه سازی آب آشامیدنی شهری و روستایی کشور که در سال ۹۴ مصوب شد موظف بودیم تا الگوی مصرفی آب برای نقاط مختلف کشور را با عنایت به آب و هوای هر نقطه تعریف نماییم که طبق آن در هر منطقه سردسیری الگوی مصرف آب بین ۱۳ متر مکعب به ازای هر نفر است که این رقم برای مناطق گرمسیری ۱۸ متر مکعب مشخص شد و به صورت کلی متوسط الگوی مصرف در کل کشور را ۱۵ متر مکعب در ماه محاسبه کردیم. این مقام مسئول ضمن اشاره به اینکه اگر متوسط مصرف آب ماهانه در کشور ۱۵ متر مکعب باشد و متوسط تعداد خانوار را ۳ تا ۴ نفر در نظر بگیریم، عنوان کرد: بدین سان حدوداً ۵۳ تا ۵۴ لیتر مصرف آب روزانه هر نفر است که طبق تعریف عرضه شده از سمت سازمان جهانی بهداشت، این میزان آب برای هر نفر شامل آشامیدن، آشپزی و نیازهای بهداشتی است. مدیرعامل آبفای کشور با اشاره به اینکه تعداد مشترکان خوش مصرف کشور ۱۶ میلیون مشترک است اضافه کرد: کل آب مصرفی این تعداد مشترکین ۳۰ درصد از کل آب ساخته شده در کشور است. این در شرایطی است که مشترکان پرمصرف ۲ برابر میانگین الگوی تعیین شده در کل کشور آب مصرف می کنند که تعداد آنها یک میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک است و ۱۸ درصد آب ساخته شده در کشور را دریافت می کنند. جانباز با تکیه بر اینکه هدف از اجرای طریق آب امید ایجاد ابزار بازدارنده برای مشترکین پرمصرف است، خاطرنشان کرد: اگر مشترکان پرمصرف مطابق الگوی تعیین شده مصرف رفتار نکنند تعرفه آب آنها گران تر محاسبه می شود البته باید گفت در این طرح ویلاها و باغ ویلاها شامل تخفیف نمی شوند و تعرفه آب آنها بر مبنای میزان الگوی مصرف آبشان تغییری نمی نماید.


منبع:

1399/09/27
11:23:42
5.0 / 5
934
تگهای خبر: آب , تولید , خدمات , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز