بومی سازی ۸۵ درصد از تجهیزات صنعت نفت در كشور

بومی سازی ۸۵ درصد از تجهیزات صنعت نفت در كشور به گزارش ام آی جی تی رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران اظهار داشت: هم اکنون بیشتر از ۸۵ درصد از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت کشور بومی سازی شده و در داخل تولید می شود.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، مجید محمدپور امروز در نشستی خبری با اشاره به اینکه ۸۲۰ شرکت زیرمجموعه انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت هستند و از این تعداد ۱۸۲ شرکت دانش بنیان بوده و به همین تعداد هم در صف تبدیل شدن به شرکتهای دانش بنیان قرار دارند، اظهار نمود: در مجموع ۸۰ هزار شغل مستقیم و ۲۵۰ هزار شغل غیرمستقیم بوجود آورده است.

وی با تکیه بر اینکه با عنایت به توان این شرکت ها، ظرفیت ساخت تجهیزات صنعت نفت، معادل پنج میلیارد یورو برآورد می شود، خاطرنشان کرد: ۴۷ درصد از این شرکت ها در تهران مستقر هستند، ۱۱ درصد هم در استان خوزستان قرار دارند و بقیه شرکت ها در سطح کشور گسترده هستند.

به قول رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران در صورتیکه شرایط اقتصادی بهتر شود و بتوانیم کرونا را کنترل نماییم، تا سال آینده ۱۰۰ شرکت دیگر عضو انجمن دانش بنیان خواهند شد، در شرایط فعلی امکان تولید بیشتر از ۸۵ درصد از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در کشور وجود دارد.

محمد پور اضافه کرد: البته به علت تحریم ها و کاهش قیمت نفت، حدود ۴۰ درصد از ظرفیت سازندگان خالی است. هر کجا قوی شدیم امکان تحریم کشور وجود نداشت، در مورد ۸۵ درصد تجهیزات بومی سازی شده، هیچ کشوری نمی تواند ایران را تحریم کند.

وی ضمن اشاره به هدف گذاری لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ برای صادرات ۲.۳ میلیون بشکه نفت و میعانات گازی اظهار داشت: در صورت موفقیت، دولت می تواند پروژه های عمرانی را فعال کرده و بیکاری را کم کند.

رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران همینطور درمورد تأثیر پروژه هایی مانند خط لوله گوره-جاسک در ایجاد تقاضا برای ساخت داخل در کشور اظهار نمود: حالا شیرآلات ویژه، اتصالات، مخازن و پمپ های این طرح بزرگ در داخل کشور ایجاد می شود و اگر چند پروژه مانند گوره- جاسک در کشور فعال بود، ۴۰ درصد ظرفیت خالی سازندگان هم فعال می شد.

محمد پور با تکیه بر اینکه هم اکنون در زمینه ساخت تجهیزات صنعت نفت در خاورمیانه رتبه نخست را داریم و این امکان وجود دارد که بعنوان هاب تجهیزات ساز منطقه تعریف شویم، اظهار داشت: ایران با تاکید بر همین توان می ‍تواند به صادرکننده تجهیزات نفتی تبدیل گردد، البته برای صادرات نیازمند دریافت استاندارد API است که به علت تحریم امکان آن وجود ندارد. با این وجود انجمن نفت در تلاش است تا گواهی کیفیت برای تجهیزات ایرانی تعریف و صادر کند.

وی ضمن اشاره به صادرات تجهیزات اظهار داشت: خیلی از قطعات ما یونیک است. ما این امکان را داریم که هاب تجهیزات در خاورمیانه باشیم. اما مشکلاتی در حوزه صادرات وجود دارد تجهیزات باید با استاندارد API صادر شود که حالا به علت تحریم امکان دریافت نشان این استاندارد برای ما میسر نیست. انجمن صنعت نفت نسبت به صدور مجوز کیفیت اقدام نموده که امیدواریم اجرایی شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران درباره حضور سازندگان در بازار پتروشیمی هم اظهار نمود: پتروشیمی بازار جذاب و سوددهی است و در طول چند سال گذشته توسعه آن بیشتر از صنعت پالایش کلید خورده است. طی تفاهمنامه ای که ما سال قبل با هلدینگ خلیج فارس داشتیم قرار بر این شد که سهم ساخت داخل افزایش یابد و سال جاری بنا داریم که این سهم را تا ۸۵ درصد افزایش دهیم که امیدواریم این تفاهمنامه امضا شود و اگر اجرا شود بعنوان دستاورد بزرگی برای کشور است و ما می توانیم بعنوان نخستین پتروشیمی ۱۰۰درصد ایرانی فعال باشیم.

محمد پور با اشاره به اینکه اغلب سازندگان از تمام توان و سرمایه خود گذشته و وارد ساخته شده اند اما هنوز برخی از کالاهایی که داخلی سازی شده و حتی آنها را صادر می نماییم همچنان از خارج وارد می شود، اضافه کرد: تنها تقاضای ما از دولت این است که ما را تحریم نکنند و همان رفتاری را با ما داشته باشند که با شرکتهای خارجی دارند.




منبع:

1399/10/29
17:41:11
0.0 / 5
1054
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز