كاهش ۳۰ درصدی پرداختی آرامكو به دولت سعودی

كاهش ۳۰ درصدی پرداختی آرامكو به دولت سعودی ام آی جی تی: پرداختی آرامکو به دولت عربستان سعودی سال قبل با توجه به این که این شرکت سود سهام 75 میلیارد دلاری را حفظ کرد، به سبب سقوط قیمت های نفت 30 درصد کم شد.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، آرامکوی سعودی که بزرگترین تولیدکننده نفت جهان است، در اظهارنامه مالی خود اعلام نمود ۴۱۳ میلیارد ریال (۱۱۰ میلیارد دلار) در سال ۲۰۲۰ در قالب سود سهام، حق امتیاز و مالیات های درآمد به دولت عربستان سعودی منتقل کرده است. این پول منبع مهمی برای درآمد دولت عربستان سعودی است که سال قبل با افزایش کسری بودجه و رکود اقتصادی روبرو شد.

آرامکو که ۹۸ درصد آن در مالکیت دولت عربستان سعودی است، وعده خود برای پرداخت سود سهام ۷۵ میلیارد دلاری را حفظ کرد که بزرگترین سود سهام پرداختی در بین شرکت های سهامی عام بود. اما حق امتیازها و مالیات ها بیش از نیمی کم شد و به حدود ۴۱ میلیارد دلار رسید.

بدهی آرامکو بعد از اینکه این شرکت ۹۰ میلیارد دلار وام دریافت کرد و اوراق قرضه منتشر کرد، تا آخر سال ۲۰۲۰ به ۱۶۲ میلیارد دلار افزایش پیدا کرد. نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام این شرکت از ۲۶ درصد در آخر سال ۲۰۱۹ به ۵۵ درصد در آخر سال ۲۰۲۰ افزایش پیدا کرد. خیلی از این دیون برای تامین خرید ۶۹ میلیارد دلاری شرکت سابیک از صندوق سرمایه دولتی عربستان سعودی مورد استفاده قرار گرفت.

دولت عربستان سعودی از آرامکو برای تولید هر بشکه نفت، حق امتیاز دریافت می کند و بدین سان به درآمدزایی دولت علاوه بر مالیات و سود سهامی که دریافت می شود، کمک می نماید. حق امتیازها سال قبل کاهش پیدا کرد، برای اینکه پرداخت آنها برمبنای قیمت های نفت بود که سال قبل سقوط کردند.

امین ناصر - مدیرعامل آرامکو - روز دوشنبه اظهار نمود: این شرکت نسبت به چشم انداز بازار نفت در سال ۲۰۲۱ بسیار خوش بین است و پیش بینی نمود تقاضا برای نفت و متعاقب آن تولید، افزایش خواهد یافت. آرامکو می خواهد عمده سرمایه گذاری خودرا امسال به سمت تولید نفت و گاز هدایت کند.

عمده سود آرامکو از کسب وکار بالادستی این شرکت است که شامل تولید هیدروکربن ها می شود. این کسب وکار در سال ۲۰۲۰ با کاهش ۴۰ درصدی درآمد ناخالص و نزول آن به ۱۱۰ میلیارد دلار روبرو شد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، بخش پایین دستی که شامل پالایش شیمیایی و خرده فروشی سوخت است، سال میلادی گذشته ۵.۴ میلیارد دلار ضرر داشت که بالاتر از ضرر ۹۲۷ میلیون دلاری در سال ۲۰۱۹ بود. آرامکو در کوشش برای دو برابر کردن ظرفیت پالایش خود در دهه جاری بواسطه خرید شرکت سابیک و تبدیل شدن به یک پیشروی جهانی در عرصه مواد شیمیایی است.





منبع:

1400/01/06
01:53:24
0.0 / 5
943
تگهای خبر: تولید , تولید نفت , خرید , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز