خرید نفت چین از ایران بازار رقیبان را كساد كرد

خرید نفت چین از ایران بازار رقیبان را كساد كرد ام آی جی تی: واردات بالای نفت چین از ایران در ماه های اخیر تقاضا برای نفت تولیدکنندگان رقیب را به شدت کاهش داده و فروشندگان نفت کشورهای دیگر نظیر برزیل، آنگولا و روسیه را وادار کرده است قیمتهایشان را کاهش داده و نفتشان را به مقاصد هند و اروپا ارسال نمایند.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، با توجه به این که انتظار می رفت دولت بایدن مذاکرات با ایران برای احیای برجام را ازسربگیرد، افزایش خرید نفت ایران از طرف چین بازار را غافلگیر کرد و موجب محدود شدن رشد قیمتهای جهانی شد.

نفت ایران با وجود تحریمهای شدید آمریکا از اواخر سال ۲۰۱۹ همچنان به چین صادر می شد اما حجم صادرات نفت ایران از اواخر سال میلادی گذشته که قیمتهای نفت به بالای ۶۰ دلار در هر بشکه بهبود یافت و خریداران نسبت به دورنمای رفع تحریمهای آمریکا مقابل ایران امیدوار شدند، جهش پیدا کرد.

طبق آمار رفینیتیو اویل ریسرچ، چین در فاصله نوامبر تا مارس بطور متوسط روزانه ۵۵۷ هزار بشکه نفت ایران را دریافت کرد که معادل پنج درصد از کل واردات این کشور بود و بهبود واردات نفت ایران به سطح قبل از وضع تحریمها توسط دولت ترامپ را نشان داد. عمده این نفت به استان شرقی شاندونگ رفته است که هاب پالایشگاههای خصوصی چین است.

یک معامله گر چینی با طرح این ادعا که نفت ایران شش تا هفت دلار در هر بشکه پایینتر از قیمت نفت برزیل در اوایل سال میلادی جاری بوده است، به رویترز اظهار داشت: این بشکه های حساس مانع صادرات مناطق دیگر شده است.

یک معامله گر دیگر اظهار داشت: صادرکنندگان از آمریکای جنوبی گرفته تا غرب آفریقا و دریای شمال تلاشها برای یافتن بازارهای جدید را در واکنش به افت تقاضای بازار چین مضاعف کرده اند. برزیل که بزرگترین صادرکننده نفت آمریکای جنوبی است و آنگولا که بزرگترین صادرکننده غرب آفریقاست، بدترین ضربه را از افت تقاضای چین دیده اند و نفت اسپو که گرید خاور دور روسیه است، در اتفاقی کم سابقه به آمریکا صادر شد.

صادرات از برزیل که سال قبل از آنگولا سبقت گرفت و چهارمین صادرکننده بزرگ نفت به چین شد، در ژانویه و فوریه ۳۶ درصد در مقایسه با زمان مشابه سال قبل کم شد اما حجم صادراتش در مارس برمبنای سالانه ۱۶ درصد رشد کرد.

روبرتو کاستیو برانکو در آخرین مصاحبه خود قبل از این که از مقام مدیرعاملی شرکت پتروبراس کنار رود، به رویترز اظهار داشت: بااینکه تقاضای چین برای نفت شیرین میدان توپی لایتناهی است و این کشور همچنان نرخ بالاتری برای این گرید نفتی می پردازد اما حاشیه سود فعلی چندان رقابتی نیست.

همزمان با تقاضای کمتر چین، هند به بازار بزرگتر نفت برزیل، غرب آفریقا و حتی دریای شمال تبدیل گشته و به سومین واردکننده بزرگ نفت جهان گزینه های بیشتری همزمان با کاهش خرید نفت عربستان سعودی فراهم نموده است. واردات نفت هند از برزیل و آنگولا در فاصله مارس تا مه بالا رفته و اروپا هم در فاصله مارس تا آوریل نسبت به ابتدای سال نفت بیشتری از برزیل خریداری نموده است.

اما افزایش واردات نفت ایران به چین بر سهم بازار عربستان سعودی تاثیر نگذاشته است برای اینکه این کشور بعنوان بزرگترین صادرکننده نفت به چین، به پالایشگاههای دولتی و پالایشگاههای خصوصی بزرگ نفت می فروشد.

بر اساس گزارش رویترز، انتظار می رود خرید نفت چین از ایران ادامه پیدا کند برای اینکه شرکتهای خصوصی با فشار سیاسی چندانی برای رها کردن این خرید جذاب روبرو نیستند.





منبع:

1400/01/26
11:58:48
0.0 / 5
789
تگهای خبر: پالایشگاه , تحریم , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز