سهم تولید انرژی پاک چقدر است؟

سهم تولید انرژی پاک چقدر است؟ برمبنای آخرین آمار توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر، میزان برق تولید شده از منابع پاک تا اختتام شهریور سال جاری به 6910 میلیون کیلووات ساعت رسیده است.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، ایران یکی از پر پتانسیل ترین کشورهای جهان در زمینه انرژی های تجدیدپذیر است، پیش بینی می شود که در کشور حدود ۱۰۰ هزار مگاوات ظرفیت راه اندازی نیروگاه های تجدیدپذیر وجود داشته باشد. البته هم اکنون تنها ۹۰۳ مگاوات نیروگاه نصب شده در کشور داریم که عمدتا سرمایه گذاران آنها خصوصی هستند و دولت برق تولیدی آنها را خریداری می کند.
عمده این ۹۰۳ مگاوات را نیروگاه های خورشیدی می سازند و نزدیک به همین میزان نیز نیروگاه های بادی در کشور وجود دارد، الباقی نیز اشکال دیگر از نیروگاه ها مبتنی بر انرژی های تجدیدپذیر هستند.
شایان ذکر است که از سال ۱۳۹۲ تا امروز، ظرفیت نصب شده انرژی های تجدیدپذیر پنج برابر بالا رفته است، یعنی از ۱۷۲ مگاوات به ۹۰۳ مگاوات رسیده ایم. علت روند نه چندان سریع اجرای این طرح ها، اتکای کامل وزارت نیرو به سرمایه گذاران بخش خصوصی بوده و شرایط کشور باتوجه به تحریم های اقتصادی، سرمایه گذاری بخش خصوصی را با بی نظمی مواجه کرده است.
هرچند که توسعه تجدیدپذیر ها کند بوده اما پتانسیل های بالای ایران در این عرصه اجازه توقف فعالیت انرژی های پاک را نداده است، برمبنای آخرین آمار اعلام شده از طرف سازمان انرژی های تجدیدپذیر، آخرین وضعیت توسعه این انرژی در کشور حاکی از آنست که در شهریور سال جاری با تولید حدود ۱۷۲ میلیون کیلووات ساعت انرژی تجدیدپذیر در کشور از انتشار ۱۱۱ هزار تن گاز گلخانه ای و همین طور ۰.۷ هزار تن آلاینده های محلی تا اختتام این ماه جلوگیری شده است.
علاوه بر این تولید این میزان انرژی تجدیدپذیر موجب صرفه جویی ۳۸ میلیون لیتری آب در تیرماه شده و علاوه بر این، صرفه جویی در مصرف سوخت های فسیلی به میزان ۴۹ میلیون مترمکعب معادل گاز طبیعی را محقق کرده است.
هم اکنون تعداد مولدهای تجدیدپذیر مختص مشترکین (محدود به ظرفیت انشعاب) تا اختتام شهریورماه به ۵۵۰۵ واحد با مجموع ظرفیت ۷۰ هزار و ۸۰۶ کیلووات رسیده است.
همین طور استفاده از انرژی های تجدیدپذیر تا شهریور امسال صرفه جویی ۱۵۲۰ میلیون لیتری آب را به همراه داشت. علاوه بر این انرژی های تجدیدپذیر و راندمان برق صرفه جویی در مصرف سوخت های فسیلی به میزان ۱۹۶۳ معادل میلیون مترمکعب گاز طبیعی را تا شهریورماه محقق کرد.
مجموع ظرفیت انرژی خورشیدی کشور تا اختتام شهریورماه با تولید ۴۵۵.۴۸ مگاوات به ۵۰.۳۸ درصد رسیده و مجموع ظرفیت انرژی بادی کشور با تولید ۳۱۰.۲ مگاوات بیش از ۳۴.۳۱ درصد است. همین طور در این بین زیست توده با تولید ۱۰.۵۶ مگاوات تنها ۱.۱۷ درصد، برق آبی کوچک با تولید ۱۰۴.۷ مگاوات ۱۱.۵۹ درصد و بازیافت تلفات حرارتی با تولید ۴ مگاوات ۰.۴۴ درصد سهم دارد.





1400/07/21
09:29:10
0.0 / 5
451
تگهای خبر: آب , انرژی , تحریم , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز