در گزارش ام آی جی تی عنوان شد؛

هدف از راه اندازی سد چم شیر چیست؟

هدف از راه اندازی سد چم شیر چیست؟ به گزارش ام آی جی تی، محمد نژاد اظهار داشت: بدون حضور سد چمشیر، سالیانه 2.5 میلیون تن نمک به پایین دست رودخانه زهره در شرق خوزستان ریخته می شد که با راه اندازی این سد این عدد طی زمان 80 درصد کاسته می شود.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از مهر، سد چم شیر یکی از سدهایی بود که از آغاز راه اندازی آن چالش های زیادی به دنبال داشت از یک سو کارشناسان محیط زیست راه اندازی این سد را مخرب تر از راه اندازی سد گتوند می دانستند و از سوی دیگر کارشناسانی راه اندازی این سد را مثبت ارزیابی می کردند. محمد صادق محمدنژاد، کارشناس حوزه منابع آب و محیط زیست در ارتباط با این مورد به مهر می گوید:: یکی از اهداف مهم ساخت سد در کشورهای مختلف، تعدیل کیفیت منابع آب است، چونکه سد ابزاری است که می تواند ورودی و خروجی یک رودخانه را تنظیم کند و به دنبال آن زمینه مدیریت این منابع مهیا شود.
محمد نژاد افزود: جلسات کارشناسی پیرامون اثر این سد بر محیط زیست از سال ۹۲ به جدیت توسط نهادهای کارفرمایی و پیمانکاری در دستور کار قرار گرفته است و بر مبنای اطلاعاتی که گزارش داده اند بیشتر از ۱۵۰ برداشت شامل حفر ترانشه، گمانه های اکتشافی و برداشت های ژئوفیزیکی از مخزن سد برداشت شده است.
کاهش ۸۰ درصدی شوری زهره در خلال یکسال با راه اندازی سد چمشیر
وی اضافه کرد: بررسی اطلاعات اکتشافی از مخزن سد بیاگر آن است که ۶۴ درصد از مخزن بر روی سازندهایی نظیر، نهادهای عهد حاضر، آغاجاری و میشان بوده و مابقی هم از سازند گچساران تشکیل شده است
محمدنژاد ضمن اشاره به این که سازند گچساران از ۷ ممبر تشکیل شده است، اظهار داشت: تنها یکی از ممبرهای سازند گچساران، نمکی است که برداشت های زمین شناسی بیان کننده عدم برخورد این ممبر با مخزن سد است که بدون حضور این سد، سالیانه ۲.۵ میلیون تن نمک به پایین دست رودخانه زهره در شرق خوزستان ریخته می شد که با راه اندازی این سد این عدد طی زمان ۸۰ درصد کاسته می شود.
تحول در حیات شرق خوزستان با آبگیری سد چمشیر
محمد نژاد ضمن اشاره به اهمیت آبگیری سد چم شیر افزود: با راه اندازی این سد شاهد تعدیل کیفی و کاهش شوری آب در رودخانه زهره هستیم که حیات را به منطقه شرق خوزستان باز می گرداند.
وی در خاتمه در پاسخ به ادعای شور شدن آب در صورت آبگیری سد اظهار داشت: کسانی که این ادعا را طرح می کنند، در جریان اطلاعات زمین شناسی بستر مخزن نیستند، چونکه ممب نمکی با سطح در این مخطن در کمترین حالت ۳۰۰ متر فاصله دارد و گرادیان حرکت آب با عنایت به سازند فرضیه مذکور را به قوت رد می کند.


منبع:

1401/09/09
10:14:07
0.0 / 5
545
تگهای خبر: آب , راه اندازی , كشور , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز