آغاز بهره برداری از خط لوله ششم سراسری گاز

ایران آماده تامین گاز بصره شد

ایران آماده تامین گاز بصره شد ام آی جی تی: مدیرعامل شركت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان خبر آغاز بهره برداری از خط لوله ششم سراسری گاز، از امادگی ایران برای تامین گاز بصره اطلاع داد.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، حسن منتظر تربتی در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت ساخت و بهره برداری از خط لوله ششم سراسری بعنوان كریدور جدید صادرات گاز ایران، اظهار داشت: ساخت خط لوله انتقال گاز ششم سراسری حد فاصل اهواز- دهگلان در قالب چهار قطعه و یك انشعاب ساخت و در مدار بهره برداری قرار گرفته است.
مدیرعامل شركت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینكه ساخت این خط لوله با هدف توسعه زیرساخت ها و تقویت گازرسانی استان های غرب و شمال غرب كشور و همینطور صادرات گاز به عراق در منطقه نفت شهر و شلمچه در دستور كار قرار گرفته بود، خاطرنشان كرد: انشعابات این پروژه به طول یك هزار و ۲۵۷ كیلومتر با حجم خاكبرداری ۵۰ میلیون مترمكعب و مجموع برآورد هزینه معادل ۷۳ هزار میلیارد ریال بوده كه پروژه های این طرح شامل ۶۱۰ كیلومتر خط لوله به قطر ۵۶ اینچ، ۳۷۲ كیلومتر خط لوله به قطر ۴۸ اینچ، ۶۹ كیلومتر به قطر ۳۰ اینچ، ۱۲۲ كیلومتر به قطر ۲۰ اینچ، ۸۴ كیلومتر به قطر ۱۲ اینچ و ایستگاه اندازه گیری گاز به ظرفیت های ۴۰ و ۵۰ میلیون مترمكعب است.
وی با اشاره به اینكه خط لوله ۵۶ اینچ، حد فاصل بیستون_ دهگلان به طول ۱۲۲ كیلومتر، آذرماه سال ۹۵ تزریق گاز شد، تصریح كرد: افزون بر این گستره، عملیات تزریق گاز خط لوله ۵۶ اینچ حد فاصل اهواز- دهگلان در گستره های اهواز-دزفول، دزفول-كوهدشت، كوهدشت- بیستون و بیستون- دهگلان انشعاب ۴۸ اینچ كوهدشت- چارمله هم انجام شده است.
این عضو هیات مدیره شركت ملی گاز با یادآوری اینكه این خط لوله درحد فاصل اهواز-دزفول به طول ۲۰۱ كیلومتر و قطر ۵۶ اینچ از اهواز آغاز و دی ماه سال گذشته به خط لوله ۵۶ اینچ دزفول-كوهدشت متصل و بهره برداری از آن آغاز شد، تصریح كرد: برآورد هزینه آن بیش از دو هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال و ۱۹۰ میلیون یورو بوده و این خط دارای هفت ایستگاه، شیر بین راهی، چهار ایستگاه حفاظت كاتدیك، یك ایستگاه ارسال و دریافت توپك و یك ایستگاه دریافت توپك است.
وی با اشاره به عبور این قطعه از خط لوله ششم سراسری گاز از مسیر دو رودخانه كارون و دز، اظهار داشت: ابتدا قرار بود لوله به صورت HDD از بستر كارون عبور كند كه به علت سنگی بودن بستر كارون این برنامه میسر نشد و تصمیم بر آن شد تا خط لوله گاز را به صورت هوایی از روی پل عبور دهیم كه این اقدام با وجود حجم عظیم آب در كارون عملیاتی شد به گونه ای كه در دو خط لوله ۵۶ اینچ (خط ششم و در آینده نهم) از روی عرشه عبور می كنند كه این دستاورد در جهان كم نظیر است.
تربتی در ادامه با اشاره به اینكه قطعه دزفول-كوهدشت به طول ۱۶۶ كیلومتر و قطر ۵۶ اینچ دی ماه سال گذشته به خط لوله ۵۶ كوهدشت- بیستون متصل و بهره برداری از آن آغاز شد، بیان كرد: قرارداد اجرایی این پروژه به روش تامین سرمایه گذاری در قالب BOT و مجموع برآورد هزینه های آن بیش از ۳۸۰ میلیون دلار است.
مدیرعامل شركت مهندسی و توسعه گاز با بیان اینكه خط لوله گاز دزفول-كوهدشت دارای ۶ ایستگاه شیر بین راهی، سه ایستگاه حفاظت كاتدیك، دو ایستگاه ارسال و دریافت توپك است، تبیین كرد: قطعه بعدی خط لوله گاز ۵۶ اینچ ششم سراسری حد فاصل كوهدشت- بیستون به طول ۱۲۲ كیلومتر و قطر ۵۶ اینچ بوده كه آذر سال گذشته به خط لوله ۴۸ اینچ كوهدشت-چارمله متصل و بهره برداری از آن شروع شد.
وی، ادامه داد: قرارداد اجرایی این پروژه در قالب BOT و مجموع برآورد هزینه های آن ۳۴۰ میلیون دلار در نظر گرفته شده و دارای ۶ شیر بین راهی، دو ایستگاه حفاظت كاتدیك و یك ایستگاه ارسال و دریافت توپك است.
تربتی با تاكید بر اینكه قطعه دیگر خط لوله ششم سراسری به طول ۱۲۲ كیلومتر و قطر ۵۶ اینچ از منطقه بیستون آذرماه سال ۹۵ به خط لوله دهگلان- سنندج متصل و به بهره برداری رسید، تصریح كرد: این پروژه زمینه صادرات گاز به عراق و نیروگاه های بغداد را فراهم نموده و دارای چهار شیر بین راهی، دو ایستگاه حفاظت كاتدیك، یك ایستگاه ارسال و دریافت توپك و یك ایستگاه دریافت توپك است.
مدیرعامل شركت مهندسی و توسعه گاز ایران در مورد ساخت و بهره برداری از انشعابات صادرات گاز خط لوله ششم سراسری هم توضیح داد: دو انشعاب صادراتی این خط لوله مربوط به پروژه های چارمله- نفت شهر و خرمشهر- شلمچه است، بیان كرد: بر این اساس پروژه دیگری تحت عنوان خط لوله انتقال گاز ۴۸ اینچ ششم سراسری حد فاصله كوهدشت- چهارمله بوده كه این پروژه به طول ۱۳۱ كیلومتر ۴۸ اینچ از منطقه پیازآباد آغاز و دی سال گذشته به خط لوله اینچ ۴۸ نفت شهر متصل و به بهره برداری رسید.
وی تصریح كرد: قرارداد اجرای این پروژه به روش تامین سرمایه گذاری در قالب BOT بوده و مجموع برآورد هزینه های این پروژه ۳۲۰ میلیون دلار بوده و خط دارای هفت شیر بین راهی، سه ایستگاه حفاظت كاتدیك، یك ایستگاه ارسال و همینطور یك ایستگاه مربوط به دریافت توپك است.
این عضو هیات مدیره شركت ملی گاز با اشاره به اینكه در ادامه ساخت این خط لوله پروژه خط انتقال گاز ۴۸ اینچ اهواز- خرمشهر-شلمچه به منظور توسعه زیرساخت ها و تقویت گازرسانی جنوب غرب كشور و صادرات گاز به عراق در دستور كار قرار گرفته است، بیان كرد: ساخت این پروژه به طول ۱۴۲ كیلومتر و قطر ۴۸ اینچ از اهواز آغاز و مهرماه سال گذشته به بهره برداری رسید.
تربتی مجموع هزینه سرمایه گذاری این قطعه از خط لوله ششم سراسری را حدود ۳۶۰ میلیون دلار عنوان نمود و اضافه كرد: این خط دارای ۶ شیر بین راهی، پنج ایستگاه حفاظت كاتدیك، یك ایستگاه ارسال و یك ایستگاه دریافت توپك است.
مدیرعامل شركت مهندسی و توسعه گاز در انتها با تاكید بر اینكه برای پروژه خط ششم سراسری، ۱۰ ایستگاه تقویت فشار تعریف شده است، تصریح كرد: از این تعداد، پنج ایستگاه در حال احداث بوده و امسال به بهره برداری خواهد رسید.



1397/02/31
15:26:59
5.0 / 5
5054
تگهای خبر: ایستگاه , سرمایه گذاری , شركت , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز