تلاش محققان پژوهشگاه نفت برای ازدیاد برداشت از مخازن با كمك امواج ماكروویو

تلاش محققان پژوهشگاه نفت برای ازدیاد برداشت از مخازن با كمك امواج ماكروویو ام آی جی تی: محققان پژوهشگاه صنعت نفت در تلاش هستند تا بتوانند با استفاده از امواج ماكروویو و ماورای صوت راهكارهایی را برای افزایش ازدیاد برداشت از مخازن نفتی عرضه دهند؛ این محققان معتقدند این روش نسبت به روش های متداول از آلایندگی های زیست محیطی كمتری برخوردار می باشد.



حسن نادری، رییس گروه سیالات پژوهشگاه صنعت نفت در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینكه در گروه سیالات پژوهشگاه صنعت نفت دو پروژه را دنبال می نماییم، اضافه كرد: "استفاده از امواج فراصوت و امواج ماكروویو برای افزایش برداشت از میادین نفتی" و "حذف رسوبات درون چاه با استفاده از امواج" همچون پروژه هایی است كه در این گروه در دستور كار قرار دارد.

وی با اشاره به اینكه تكنولوژی امواج، كاربردهای فراوانی در زمینه حذف گوگرد از نفت خام و همینطور شكستن هیدروكربورهای سنگین به سبك به منظور ارتقای كیفیت نفت خام یافته است، اظهار نمود: علاوه بر آن از این فناوری برای از بین بردن رسوبات دیواره چاه مانند رسوبات معدنی، آسفالتینی و وكس هم قابل استفاده می باشد.

نادری ادامه داد: كاربرد امواج همینطور می تواند با تولید تغییر در خواص و تر شوندگی سنگ مخزن، سبب بهبود تولید نفت از مخازن شود.

رییس گروه سیالات پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به مزایای جایگزین كردن امواج در ازدیاد برداشت، خاطرنشان كرد: امواج فراصوت و ماكروویو سرعت و اثر هر فرآیند شیمیایی را بالا می برد، علاوه بر آن این امواج زیست سازگار بوده و آلودگی های زیست محیطی كمی بوجود می آورد.

وی با اشاره به اینكه ازدیاد برداشت روش های كلاسیك با استفاده از تزریق اسید و یا سایر مواد شیمیایی صورت می گیرد، اظهار نمود: این روش آلایندگی های زیست محیطی زیادی را به همراه دارد؛ ولی این روش، یك روش دوستدار محیط زیست است.

نادری افزود: در ازدیاد به روش امواج مافوق صوت حتی اگر از مواد شیمیایی استفاده شود، مقدار این مواد اندك است؛ چراكه اثرات مواد شیمیایی استفاده شده توسط امواج افزایش می یابد كه این امر باعث كاهش آلایندگی های زیست محیطی می گردد.

رییس گروه سیالات پژوهشگاه نفت ادامه داد: از این رو این روش ها در دنیا مورد توجه قرار گرفته است؛ چون آلاینده های زیست محیطی كمی دارد.

وی در مورد نحوه استفاده از امواج ماكروویو در ازدیاد برداشت، توضیح داد: در هنگام استخراج نفت از چاه ها، مقدار زیادی رسوبات معدنی و آلی بر روی دیواره های چاه قرار می گیرند كه این امر باعث كاهش تولید و یا توقف عملیات استخراج می گردد.

نادری اظهار نمود: این امواج باعث می گردد یا رسوبات در دیواره چاه تشكیل نشود و یا اگر تشكیل شده با استفاده از یك حلال و یا با كمك گازوئیل از سطح دیوار پاك شود تا تولیدات چاه كاهش نیابد؛ از این رو به این روش ها روش های ازدیاد برداشت "چاه محور" می گویند.

این محقق با تاكید بر اینكه این روش كمك می نماید تا دبی تولید از چاه در هنگام استخراج كاهش نیابد، تصریح كرد: مخازنی كه با مشكل تولید مواجهند در مدت 6 ماه عملیات استخراج متوقف می گردد كه در این زمان چاه از مدار تولید خارج می شود؛ ولی با استفاده از امواج، توقف عملیات یا رخ نمی دهد و یا اگر رخ داد، زمان بازگشت كمتری نیاز دارد تا به مدار برداشت باز گردد.

نادری با اشاره به اینكه این روش در كشورهایی چون آمریكا و روسیه مورد استفاده قرار گرفته است، خاطرنشان كرد: در ایران این روش كاربردی نشده است و یكسری شركت ها تلاش كردند با همكار خارجی این طرح را پیاه سازی كنند؛ ولی به صورت عملیاتی هیچ شركتی در ایران وارد نشده است.

رییس گروه سیالات پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به اینكه این پژوهشگاه بر روی جنبه های تحقیقاتی روش استفاده از امواج كار می كند، اضافه كرد: این مطالعات در حد آزمایشگاهی است و در مرحله بعد با ساخت و یا خرید تجهیزات مورد نیاز می توان فرآیندهای آزمایشگاهی را تست كرد.

وی، بررسی تزریق گاز و آب به مخزن و خواص نفت و گاز و اثرات متقابل گاز بر روی نفت آن را از دیگر زمینه های تحقیقاتی این گروه نام برد و اظهار داشت: این مطالعات به كاهش تشكیل رسوب در مخازن كمك می نماید.




1397/03/02
16:01:33
5.0 / 5
5322
تگهای خبر: تولید , شركت , صنعت , صنعت نفت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز