عربستان به آمریكا از پشت خنجر زد؟

عربستان به آمریكا از پشت خنجر زد؟ ام آی جی تی: اولین گزینه ترامپ پس از خروج آمریكا از برجام برای حذف نفت ایران از بازارهای جهانی، عربستان بود. ترامپ از عربستان خواست تولید خویش را دو میلیون بشكه افزایش دهد تا كمبودهای احتمالی جبران شود. عربستان هم در ظاهر به درخواست آمریكا چراغ سبز نشان داد اما خواسته خویش را چراغ خاموش پیش برد.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، كم تر از یك ماه پس از اینكه ترامپ از برجام خارج شد و درحالی كه كم تر از دو هفته به اجلاس ۱۷۴ اوپك مانده بود دولت آمریكا به صورت غیررسمی از عربستان سعودی و سایر تولیدكنندگان اوپك درخواست كرده تولیدشان را افزایش دهند. آمریكا برای این درخواست هدف معینی داشت و آن هدف چیزی نبود جز حذف ایران از بازارهای جهانی نفت. چونكه اندكی بعد ترامپ مشتریان ایران را تهدید كرد و از آن ها خواست واردات نفت ایران را متوقف كنند و به جهت اینكه از توقف واردات نفت توسط این كشورها مطمئن بود و پیش بینی می كرد تولید نفت ایران كه سومین تولید كننده اوپك است كاهش پیدا كند از عربستان و متحدانش خواست تا تولید خویش را بالا برند.

آمریكا به این نكته واقف بود كه كاهش تولید نفت ایران سبب می گردد روند عرضه و تقاضا در بازار با خلل مواجه شود و قیمت ها از كنترل خارج شده و افزایش یابد و با همین بهانه درخواست خویش را توجیه می كرد و اعلام نمود به علت آشفتگی و اختلالات در ایران و ونزوئلا، از عربستان سعودی خواسته تولید نفت خویش را احیانا دو میلیون بشكه در روز افزایش داده و كمبود عرضه را جبران كنند؛ چونكه قیمت ها بسیار بالاست.

یك قدم فاصله از موافقت تا مخالفت عربستان با افزایش تولید

كم تر از یك ماه پس از پیشنهاد آمریكا به عربستان رییس جمهور آمریكا در توییتی اعلام نمود پادشاه عربستان سعودی با درخواست وی برای افزایش تولید حداكثر به میزان دو میلیون بشكه در روز به منظور ملایم كردن رشد قیمت ها موافقت كرده است.در همان زمان خیلی از كارشناسان اعلام نمودند عربستان توان افزایش تولید دو میلیون بشكه ای را ندارد و هرچند همواره ادعای این مورد را كرده اما هیچ گاه آن را به مرحله اجرا نرسانده است.
با این وجود عربستان در ابتدا طبق خواسته آمریكا پیش رفت و اخرین گزارش اوپك حاكی از آن بود كه عربستان بیشترین میزان تولید خود در ماه های گذشته و نسبت به سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ را داشته است و تولید خویش را به ۱۰ میلیون و ۴۲۰ هزار بشكه رساند.اما حدود یك هفته پس از انتشار این آمار عربستان اعلام نمود قصد ندارد بازار نفت را با عرضه بیش از اندازه نفت اشباع كند و اعلام نمود این كشور در ماه آینده میلادی، صادرات نفت خویش را می كاهد.
عربستان كه تحت فشار دولت آمریكا، در ماه گذشته میلادی تولید خویش را به بالاترین حد در سه سال اخیر، یعنی ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار بشكه در روز رسانده بود اعلام نمود صادرات نفت آن در ماه ژوئیه امسال حدوداً برابر با ماه ژوئن خواهد بود و در ماه اوت، ۱۰۰ هزار بشكه در روز كاهش خواهد یافت.

وزارت انرژی عربستان به نقل از ادیب الاعمی، نماینده عربستان در هیئت عامل سازمان كشورهای صادركننده نفت )اوپك)، اعلام نمود: عربستان تنها نفتی را تولید می كند كه با درخواست خرید تأیید شده مصرف كنندگان نهایی همخوانی دارد و تلاش می كند نفت را فراتر از نیاز مشتریان در بازار عرضه نكند.با توجه به تقاضای بالا و رشد فصلی مصرف نفت، در نیمه دوم سال جاری میلادی، ذخیره سازی نفت در جهان كاهش خواهد یافت.

آمریكا روی عربستان حساب اشتباه باز كرد

بر این اساس به نظر می آید رئیس جمهور آمریكا، با توقع از عربستان و دیگر تولیدكنندگان نفت برای جبران افت تولید ناشی از تحریم های ضدایرانی، دچار اشتباه شده است. درواقع ترامپ قربانی عربستان و چند تولیدكننده دیگر نفت شده است كه ادعا كردند می توانند صادرات روزانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشكه نفت ایران را جایگزین كنند و او را تشویق كردند كه ضد ایران اقدام نماید.

كارشناسان بر این باورند كه با وجود تلاش ترامپ برای قانع كردن اوپك به افزایش تولید با هدف كاهش قیمت نفت، اگر آمریكا به خریداران نفت ایران معافیت ندهد، دوباره قیمت ها بالا می رود.

در این شرایط دوباره توپ به زمین آمریكا بازگشته است و حال كه عربستان به خواسته آمریكا جامه عمل نپوشانده، اگر آمریكا از مواضع خود كوتاه نیاید و به مشتریان نفت ایران معافیت ندهد بازار با كمبود عرضه مواجه خواهد شد و تعادل بازار از بین می رود. در نتیجه قیمت ها افزایش چشم گیری خواهد داشت و تجربه ثابت كرده است كه قیمت های بالای نفت به نفع هیچكس همچون آمریكا نیست.




1397/05/11
16:24:07
5.0 / 5
4709
تگهای خبر: اوپك , تولید , تولید نفت , نفت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز