كارنامه وزارت نیرو در بخش آببعلاوه جدول

كارنامه وزارت نیرو در بخش آببعلاوه جدول ام آی جی تی: تشدید بحران آب در سال های اخیر كار وزارت نیرو را برای ساماندهی این مساله سخت تر كرده و سبب شده نه تنها این وزارتخانه بلكه حدودا كل اركان دولت با این مورد دست و پنجه نرم كنند البته دولت و وزارت نیرو برای سر و سامان دادن به این مشكل بیكار نماندند و راهكارهایی را اجرایی كردند.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، در مورد اقدامات انجام شده وزارت نیرو در بخش آب باید اظهار داشت كه در شاخص جمعیت تحت پوشش آب شرب شهری، عملكرد وزارت نیرو در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال قبل، ۰.۱۴ درصد و در شاخص جمعیت تحت پوشش آب شرب روستایی نیز، شاخص نسبت به سال قبل حدود ۱.۹ درصد افزایش یافته است. این امر نشان دهنده ی رشد مناسب شاخص طی سال های اخیر بوده، چون كه با تأمین اعتبارات از محل صندوق توسعه ملی و هم افزایش اعتبارات عمومی در این بخش، اقدامات مناسبی برای ساخت مجتمع های آبرسانی روستایی و هم آبرسانی های تك روستایی انجام شده است.

به تبع افزایش شاخص جمعیت تحت پوشش آب شرب شهری و روستایی، تعداد مشتركان آب هم افزایش یافته، به نحوی كه در بخش شهری و روستایی به ترتیب از ۱۴ هزار و ۳۸۶ و همینطور ۴۹۷۶ هزار فقره به ۱۶ هزار و ۲۰۷ و همینطور ۵۵۱۰ هزار فقره رسیده كه نشان دهنده افزایش به صورت متوسط حدود ۴۴۴ هزار فقره ای در بخش شهری و ۱۳۴ هزار فقره ای در بخش روستایی است.

در این میان تعداد مشتركان آب شهری نسبت به سال گذشته، ۴۴۸ هزار فقره و مشتركان آب روستایی هم نسبت به سال قبل ۱۳۲ هزار فقره افزایش یافته اند و طول خطوط انتقال آب شهری و شبكه توزیع هم همانند سال های قبل، رشد داشته به نحوی كه در بخش شهری به ترتیب ۱۰۲۳ و ۵۰۱۸ كیلومتر خطوط انتقال آب و شبكه توزیع جدید احداث شده است.

در بخش روستایی هم درسال ۱۳۹۶، ۲۲۴۱ كیلومتر شبكه توزیع آب و ۳۳۱۰ كیلومتر خط انتقال آب احداث شده كه كمی بیشتر از متوسط عملكرد طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ است، همینطور مخازن آب شرب كه نقش تعیین كننده ای در تأمین پایدار آب شرب و هم تنظیم فشار در شبكه برعهده دارند، در انتها سال ۱۳۹۶ به ظرفیت اسمی ۱۶ هزار و ۴۶ مترمكعب در بخش شهری و ۴۰۳۲ هزار مترمكعب در بخش روستایی رسیده به این ترتیب، در سال ۱۳۹۶ در بخش شهری، ۲۷۳ هزار مترمكعب و در بخش روستایی ۱۱۴ هزار مترمكعب به ظرفیت مخازن آب شرب افزوده شده است.

از سوی دیگر در سال ۱۳۹۶ تنها تصفیه خانه آب خمین در استان مركزی با ظرفیت ۲۳ هزار و ۵۸۷ مترمكعب در شبانه روز به بهره برداری رسیده كه بدین سان تعداد تصفیه خانه های آب در مدار بهره برداری به ۱۳۸ واحد در بخش شهری رسیده و میزان احداث تصفیه خانه آب به لحاظ تعداد، كمتر از متوسط احداث تصفیه خانه های آب شهری طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ بوده است.

درخصوص احداث تصفیه خانه فاضلاب هم باید اظهار داشت كه عملكرد این بخش در سال ۱۳۹۶ عملكرد قابل قبول و مطلوبی بوده، به نحوی كه ۱۴ تصفیه خانه فاضلاب در ۱۴ شهر با ظرفیت ۱۷ هزار و ۶۱ مترمكعب در شبانه روز، افتتاح و به بهره برداری رسیده كه از متوسط تعداد تصفیه خانه های به بهره برداری رسیده طی سال های اخیر هم بیشتر بوده است.

در سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵، در مجموع ۳۲ تصفیه خانه به بهره برداری رسیده كه عملكرد سال ۱۳۹۶، عملكرد بالایی بشمار می رود. در این شرایط ظرفیت اسمی تصفیه خانه های فاضلاب شهری در مدار هم بالغ بر ۴.۶ میلیون مترمكعب در روز شده و در همین راستا شاخص جمعیت تحت پوشش شبكه جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهری به ۴۸ درصد رسیده كه حدود ۲.۹ درصد نسبت به سال قبل و ۷.۵ درصد نسبت به سال ۱۳۹۲ افزایش یافته است.

علاوه بر این مجموع تعداد سدهای ملی بهره برداری شده در انتها سال ۱۳۹۶، به ۱۷۲ سد با ظرفیت مهار آب بالغ بر ۵۱.۷ میلیارد مترمكعب رسیده كه به لحاظ تعداد از متوسط تعداد سدهای بهره برداری شده طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵، معادل دو واحد بیشتر بوده و ظرفیت آب تنظیمی سدها هم ۳۳۲ میلیون مترمكعب نسبت به سال ۱۳۹۵ افزایش یافته است.

ظرفیت آبرسانی به شهرها، روستاها و صنایع هم با ۱۰۳ میلیون مترمكعب افزایش نسبت به سال ۱۳۹۵، به حدود ۱۰.۹ میلیارد مترمكعب در انتها سال ۱۳۹۶ رسیده و در انتها سال ۱۳۹۶ میزان شبكه های آبیاری و زهكشی احداث شده در مجموع بالغ بر ۲.۳ میلیون هكتار بوده كه ۵۶.۶۶ هزار هكتار آن در سال ۱۳۹۶ احداث شده است.

باآنكه حدود ۱۰ هزار هكتار هم شبكه آبیاری و زهكشی نیمه مدرن به مدرن تبدیل گشته اما میزان شبكه های آبیاری و زهكشی احداث شده طی سال ۱۳۹۶، از متوسط احداث شبكه های آبیاری طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ بیشتر بوده به گونه ای كه متوسط سه سال، سالانه ۳۸.۹ هزار هكتار بوده است.
همینطور برنامه های كلان وزارت نیرو در مناطق پرچالش كشور بر محوریت اقدامات و برنامه های متعددی ازجمله پیگیری مستمر اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در جهت پیاده سازی آب قابل برنامه ریزی ابلاغی وزارت نیرو و كاهش مصارف، توجه ویژه به مبحث بازچرخانی پساب و استفاده مجدد از آن بویژه جایگزینی با مصارف فعلی در جهت حفظ منابع آبی موجود برای تأمین آب شرب، اجبار صنایع برای بازچرخانی آب، اصلاح بدمصرفی آب در كشور و نهادینه كردن مصرف بهینه آب و كاهش مصرف آب فضای سبز با همكاری وزارت كشور و شهرداری های كشور تبیین شده است.










1397/06/07
13:30:43
5.0 / 5
4854
تگهای خبر: آب , كشور , مشترك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز