در گفتگو با مهر مطرح شد؛

معرفی پتروشیمی ها با بهین یاب به بورس، تفاوت نرخ ارز علت رانت

معرفی پتروشیمی ها با بهین یاب به بورس، تفاوت نرخ ارز علت رانت ام آی جی تی: رئیس دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی، با اشاره به اینكه واسطه گری در مواد اولیه پتروشیمی ناشی از تفاوت قیمت ارز دولتی و آزاد است، اظهار داشت: این مورد ارتباطی به بورس كالا ندارد.



رضا محتشمی پور، رئیس دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینكه شركت های پتروشیمی توسط سیستم بهین یاب وزارت صمت به بورس كالا معرفی می گردند، اظهار داشت: در این سیستم، شركت ها بر مبنای بازرسی و نظر كارشناس سهمیه مواد اولیه دریافت می كردند كه در مصوبات جدید، این سهمیه بر مبنای عملكرد سال قبل این شركت ها به آن ها تعلق می گیرد. در واقع سهمیه ای كه سال قبل توسط این شركت ها خریداری شده، سهمیه امسال آن ها هم به حساب می آید.
مدیركل كارگروه تنظیم بازار صنایع پتروشیمی، با اشاره به اینكه برای شركت های جدید تا ۷ شهریور ۲۲ تن سهمیه مواد اولیه لحاظ می شد، تصریح كرد: از این تاریخ به بعد، روند واگذاری این سهمیه ۲۲ تنی متوقف شده و در واقع شركت جدید به این سیستم اضافه نخواهد شد.
مبنای تخصیص سهمیه به شركت ها عملكرد آن ها است
رئیس دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی، در ادامه با اشاره به اینكه مبنای محاسبه تخصیص سهمیه به شركت ها بر مبنای عملكرد سال قبل آن ها است، اظهارداشت: پیش تر مبنای محاسبه به جای نظر كارشناس و تعیین سهمیه به وسیله سیستم صنایع استانی بود اما هم اكنون مبنا تغییر كرده ولی مسیر همان مسیر سابق و با استفاده از بهین یاب به بورس است.
سیستم بهین یاب احتمال خطا دارد
محتشمی پور با اشاره به اینكه در هر سیستمی احتمال بروز خطا وجود دارد، اظهار داشت: بر همین مبنا احتمال دارد سیستم بهین یاب تولیدكننده غیرواقعی را به بورس معرفی نماید. هم اكنون در گام اول سهمیه ها به عملكرد سال قبل كاهش داده شده و اگر از طرق دیگر سهمیه های غیرواقع شناسایی شوند، حذف می گردد.
حاشیه سود بالا باعث فعالیت واسطه ها شده است
رئیس دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی، وجود حاشیه سود بالا ناشی از تفاوت قیمت میان ارز دولتی و آزاد را عامل فعالیت واسطه های دانست و عنوان كرد: به علت اینكه قیمت های اعلامی بورس بر اساس ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده، تقاضای زیادی برای دلالی محصولات پتروشیمی به وجود آمده است.
برخی مواداولیه دریافتی را در بازارآزاد می فروشند
محتشمی پور همینطور با اشاره به اینكه تمام كسانی كه از فیلتر وزارت صمت عبور كرده اند بعنوان تولیدكننده به بورس كالا معرفی می گردند، اظهار داشت: بعضی از این افراد به علت حاشیه سود بالا ناشی از اختلاف قیمت ارز دولتی و ارز آزاد، فروش مواد اولیه دریافتی آنها به جای تولید، سود بیشتری برایشان حاصل می كند. ازاین رو مواد اولیه را بعنوان تولیدكننده دریافت می كنند و در بازار آزاد به فروش می رسانند.
این مقام مسوول با اشاره به اینكه دلال ها پشت سر این گروه فعالیت می نمایند، تصریح كرد: در واقع عامل این رانت عظیم تفاوت نرخ ارز است و ارتباطی به بورس كالا یا سیستم بهین یاب ندارد. بر مبنای آمار تعداد ۱۵۶۰ كد به علت عدم فعالیت یا موارد دیگر توسط سازمان حمایت در مقاطع مختلف بسته شده اند.

1397/06/08
19:17:02
5.0 / 5
4951
تگهای خبر: پتروشیمی , تولید , شركت , كالا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز