شناسایی 2 منطقه امیدبخش آب های ژرف، آب كارستی بحران آب شرب كشور را حل نمی كند

شناسایی 2 منطقه امیدبخش آب های ژرف، آب كارستی بحران آب شرب كشور را حل نمی كند ام آی جی تی: مطالعات محققان سازمان زمین شناسی نشان داده است كه كرمانشاه و ارتفاعات هزار مسجد مناطق امیدبخش آب های ژرف هستند، ولی این پژوهشگران اعلام نمودند این منابع بحران كمبود آب را حل نمی كند و باید به سمت مدیریت مصرف آب حركت نماییم.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، دكتر مرسلی، مجری فنی پروژه آب های كارستی سازمان زمین شناسی در نشست خبری امروز سازمان زمین شناسی، ایران را كشوری پر پتانسیل به لحاظ دارا بودن آب های كارستی (ژرف) توصیف كرد و اظهار داشت: در همه كشورها، سازمان های زمین شناسی متولی شناسایی این منابع آبی است كه در این راستا سازمان زمین شناسی مطالعاتی را در این زمینه اجرایی كرده است.

وی مطالعات صحرایی و آزمایشگاهی را از مراحل انجام این مطالعات دانست و خاطرنشان كرد: این مطالعات بر روی آبخوان های مرزی در ارتفاعات هزارمسجد در حوضه آبریز قره قوم (خراسان شمالی) انجام شده و نتایج آن امیدبخش بوده است.

مرسلی با تاكید بر اینكه این آب ها می تواند تامین كننده آب شرب مورد نیاز استان های خراسان شمالی و رضوی باشد، تصریح كرد: تابحال 18 هزار كیلومتر مربع مطالعات انجام شده است.

وی با اشاره به خصوصیت های آب كارستی، اظهار نمود: این آب در زیر زمین از این منطقه به سمت تركمنستان جاری است و این كشور با حفر چاه هایی مبادرت به بهره برداری از این آب ها كرده اند.

مرسلی از اجرای این مطالعات در كرمانشاه اطلاع داد و اظهار داشت: مطالعات ما نشان داد كه حجم زیادی آب كارستی از این منطقه به سمت جلگه عراق از كشور خارج می گردد.

مجری طرح آب های كارستی با اشاره به اینكه آب های كارستی زیادی از سمت خلیج فارس و دریای عمان وجود دارد، اظهار نمود: 3 منطقه جنوب شرق بوشهر، هندورابی و میناب مناطق امیدبخش آب های كارستی هستند.

مرسلی با تاكید بر اینكه این آب ها دارای كیفیت بسیار خوبی است، افزود: مطالعات ما در ارتفاعات هزار مسجد رو به آخر است، ولی در كرمانشاه مطالعات ما پیشرفت 30 درصدی دارد.

وی با اشاره به اینكه 15 سال قبل برای آب های سطحی مرزی زیرزمینی پروتكل های مختلفی از جانب یونسكو نوشته شده است و بر این مبنا اكنون در غرب كشور به دنبال مهار رودخانه ها هستیم، خاطرنشان كرد: تركمنستان چند سالی است به استفاده از آب كارستی در مرز ایران پرداخته است، اما از آنجائیكه در چند سال آینده این معاهدات امضا می شود، آن زمان كشوری كه بیشتر از این منابع بهره برده باشد، سهم بیشتری خواهد داشت.

به گفته وی، هزینه بهره برداری از آب های كارستی بسیار كمتر از هزینه انتقال آب است.

این محقق در عین حال با تاكید بر اینكه شناسایی آب های كارستی نباید خللی در سیاست های كلان مدیریت مصرف آب كشور تولید كند، اضافه كرد: آب های ژرف مشكلی از بحران آب كشور حل نمی كنند، اما در شمار آب های استراتژیك قرار دارند. تنها آب های ژرف كه با استفاده از گسل ها وارد كشور یا خارج می شوند، برای مصرف قابل اتكا هستند.




1397/06/21
13:10:35
5.0 / 5
4755
تگهای خبر: آب , تولید , خلیج فارس , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز