زمستان داغ برای بازار نفت با بازگشت تحریم های ایران

زمستان داغ برای بازار نفت با بازگشت تحریم های ایران ام آی جی تی: زمستان در پیش است و بازار نفت به نظر می آید دچار محدودیت عرضه خواهد شد.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، صادرات نفت ایران از زمانی كه دونالد ترامپ خروج آمریكا از توافق هسته ای و بازگشت تحریم ها را اعلام كرد، متاثر شده و در اوت به پایین دو میلیون بشكه در روز رسید.

روی كاغذ به حد كافی ظرفیت تولید شناور میان تولیدكنندگان اوپك و روسیه برای جبران كاهش عرضه ایران وجود دارد اما آنچه كه روی كاغذ وجود دارد و آنچه كه می تواند در ماه آینده یا این حدود به تولید اضافه شود، لزوما یكی نیستند.

افزایش فصلی تقاضا برای نفت و احتمال كاهش تولید در نقاط دیگر جهان امكان دارد سبب شود تا چند هفته آینده میزان عرضه از تقاضا كمتر شود و این مورد برای بالا بردن قیمت های نفت كافی خواهد بود.

ظرفیت تولید شناور میان اعضای اوپك به پایین دو میلیون بشكه در روز كاهش پیدا كرده و كشورهایی كه می توانستند، تولیدشان را در واكنش به تصمیم ژوئن اوپك برای افزایش تولید بالا برده اند.

در نظریه آن طور كه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در آوریل ۲۰۱۶ به بلومبرگ گفته بود، این كشور می تواند تولیدش را به ۱۱.۵ میلیون بشكه در روز افزایش دهد. اما این كشور هیچگاه نیاز نداشته این میزان نفت را تولید نماید و توانایی اش برای تولید میزان مذكور آزموده نشده است. رسیدن به این سطح تولید امكان دارد چند ماه به طول بینجامد و مستلزم فعالیت حفاری قابل توجه است.

شمار دكل های حفاری نفت عربستان سعودی از آوریل رو به رشد بوده اما تازه به نقطه ای بازگشته كه در بهار سال ۲۰۱۷ بوده كه این كشور روی كاهش تولید متمركز شده بود. تحلیلگران شركت "انرژی اسپكتس" در این باره گفتند حتی اگر عربستان توسعه میدان خورایس را كه ۰.۳ میلیون بشكه در روز ظرفیت دارد، آغاز كند احیانا تنها به آهستگی تولیدش را به ۱۱.۵ میلیون بشكه در روز خواهد رساند.

پس از دیدار میان اوپك و متحدانش در ژوئن، صحبت های زیادی درباره آغاز مجدد تولید در میدان های نقطه صفر كه منطقه مشترك میان عربستان سعودی و كویت است، عنوان شد اما فعالیت چندانی در این نقطه انجام نگرفته است و زودتر از سه ماهه نخست سال آینده نمی توان تولید از این منطقه را انتظار داشت.

در نقاط دیگر، روسیه تولید خویش را از ماه مه به میزان ۲۵۰ هزار بشكه در روز افزایش داده است. الكساندر نواك، وزیر انرژی روسیه، هفته گذشته در ولادی وستوك به بلومبرگ اظهار داشت: این كشور می تواند تولیدش را ۳۰۰ هزار بشكه در روز دیگر افزایش دهد. اما تا بعد از دیدار ماه جاری با متحدانش در اوپك در الجزایر، نمی تواند در مورد اینكه آیا دنیا به این میزان نفت نیاز دارد، تصمیم بگیرد.

تقریبا زمان زیادی به سه ماهه چهارم سال باقی نمانده است و در آن زمان امكان دارد بازار دچار محدودیت ارائه شود. شركت "انرژی اسپكتس" انتظار دارد جهان تا آن زمان به ۳۳.۵ میلیون بشكه در روز نفت اوپك نیاز داشته باشد كه مطابق با پیش بینی خود این گروه است. طبق نظرسنجی بلومبرگ، اوپك هم اكنون ۳۲.۷ میلیون بشكه در روز نفت عرضه می كند و عراق، نیجریه و لیبی نزدیك به بالاترین میزان چند سال قبل نفت تولید می كنند در حالیكه وضعیت امنیتی آنها رو به وخامت است.

اگر اختلالات عرضه در هر یك از این كشورهای آفریقایی تكرار شود یا ناآرامی در دومین شهر عراق به میادین نفتی این كشور گسترش پیدا كند، كمبود عرضه به راحتی به بالای یك میلیون بشكه در روز خواهد رسید و روند كاهش تولید در ونزوئلا هم شرایط را وخیمتر خواهد نمود. از جانب دیگر، نگرانی ها نسبت به چشم انداز اقتصادهای در حال توسعه و تاثیر جنگهای تجاری ترامپ كه دورنمای تقاضا برای نفت را تیره كرده است وجود دارد. باآنكه این نگرانی ها جدی هستند اما تا سال آینده آشكار نخواهند شد.

مسئله مهم تر این حقیقت است كه صادرات ایران به علت تحریم های آمریكا كاسته می شود و این مسئله برای رساندن قیمت نفت برنت به بالای ۸۰ دلار در هر بشكه برای اولین بار از نوامبر سال ۲۰۱۴ كافی خواهد بود. زمستان امسال امكان دارد زمستان داغی برای بازارهای نفت باشد.




1397/06/26
13:53:38
5.0 / 5
4572
تگهای خبر: انرژی , اوپك , تحریم , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز