آغاز تهاتر نفت با مطالبات

آغاز تهاتر نفت با مطالبات به گزارش ام آی جی تی وزیر نیرو درباره وصول مطالبات از مسیر تهاتر با نفت اظهار داشت: كارهای خوبی در این حوزه شروع شده و اشتیاق فراوانی در میان طلبكاران وجود دارد كه حداقل بخشی از طلب خویش را با استفاده از مكانیزم تهاتر نفت تسویه كنند.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، رضا اردکانیان امروز در حاشیه مراسم بهره برداری همزمان از مرکز پایش صنعت برق و پروژه ارتقاء ۲۱ مگاواتی ظرفیت نیروگاه شاهرود در جمع خبرنگاران، اظهار نمود: برای اجرای این کار ضوابط و شرایط وزارت نفت هم مهم می باشد و بطور قطع آنچه را که مصلحت می دانند در قالب کلی سیاست های دولت مدنظر قرار خواهند داد.
وی با ابراز امیدواری از این که سال جاری بتوان از این سازوکار استفاده کرد، اظهار نمود: امکان دارد این افراد شخصا توان صادرات نداشته باشند، اما به لحاظ ظرفیت هایی که دارند می توانند از مجموعه هایی که دارای اهلیت این کار هستند استفاده کنند.
وزیر نیرو با اشاره به تغییر ساعت کار ادارات خاطرنشان کرد: یکی از خصوصیت هایی که شرایط کرونا برای کشور رقم زده به اصطلاح تغییر ساعات کاری بوده که تا حدی هم ما از آن بهره مند شده اید، منتهی من با وزیر کشور در مورد تغییر ساعات اداری صحبت داشتم و گویا امروز ایشان جلسه ای با استانداران خواهند داشت و بطور قطع در مورد این مسئله صحبت خواهند کرد و اگر نیاز باشد در این مورد تصمیم گیری صورت خواهد گرفت.
به قول اردکانیان، اگر قرار باشد این مورد در یک استان بسته به شرایط دما و مسائل دیگر اعمال شود، در ایام آتی نتیجه کار عنوان خواهد شد و این مسئله از جانب وزارت کشور اطلاع رسانی می شود.
وزیر نیرو با اشاره به استفاده وزارت نیرو از قانون ۱۲ رفع موانع تولید برای تبدیل نیروگاه ها به سیکل ترکیبی اظهار نمود: امیدواری ما همچنان برقرار است که بتوانیم از این سازوکار قانونی برای تبدیل ۷۵۰۰ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی استفاده نماییم که دراین رابطه هم مذاکرات خوبی در ستاد هماهنگی اقتصاد دولت انجام شده است و سازمان برنامه و بودجه هم همکاری خوبی با ما دارد که امیدواریم سال جاری اتفاقات خوبی در این حوزه محقق شود.
او همینطور در پاسخ به سوالی در خصوص این که وزارت نیرو چه برنامه ای برای جذب سرمایه داخلی دارد، خاطرنشان کرد: وزارت نیرو همچون دستگاه هایی است که بخش قابل توجهی از آنچه بعنوان دستاورد و اجرای پروژه به مردم اعلام می کند به اتکای سرمایه داخلی است. بعنوان مثال در پویش هر هفته الف - ب - ایران ۶۰ درصد سرمایه گذاری هایی که سال قبل ظرف شش ماه معادل ۳۳ هزار و ۴۵۳ میلیارد تومان افتتاح شده با اتکای سرمایه گذاری غیردولتی بوده است.
اردکانیان با بیان این که ما هم از فرصت های قانونی در این بخش استفاده می نماییم و هم در کار تنوع بخشی به منابع مالی به اندازه ای متبحر شده ایم که باید این سوال پرسیده شود که چگونه در شرایط تحریم و وجود محدودیت منابع دولتی و کاهش صادرات نفت سال قبل ۳۳ هزار میلیارد تومان و سال جاری ۵۰ هزار میلیارد تومان طرح افتتاح نماییم بدین سان با اتکای روز افزون به سرمایه داخلی توانسته ایم کارها را پیش ببریم و امیدواریم این مورد وسعت یابد بگونه ای که حتی اگر مضیقه ها هم رفع گردد، عدم اتکاء به درآمدهای نفتی در ما نهادینه شود.
به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، رضا اردکانیان همینطور در مراسم بهره برداری همزمان از مرکز پایش صنعت برق و پروژه ارتقای ۲۱ مگاواتی ظرفیت نیروگاه شاهرود در هشتمین هفته از پویش هر هفته الف _ ب_ایران همچون پروژه های به بهره برداری رسیده به ۳ سد مخزنی، ۲۲ هزار هکتار شبکه های اصلی آبیاری و زهکشی، یک پروژه بزرگ آب شهری، ۴ تصفیه خانه فاضلاب، چهار واحد نیروگاهی با ظرفیت ۶۶۵ مگاوات و دو نیروگاه تجدیدپذیر به ظرفیت ۸ مگاوات اشاره نمود.
وی با اشاره به دو بخش «ساخت و سازها» و «ساز و کارها» در پویش سال جاری، اظهار داشت: ساخت و ساز به معنای آنچه که همواره انجام داده ایم و به آن تحت عنوان الف_ ب_ایران به صورت متمرکز شامل راه اندازی نیروگاه ها، سدها، شبکه ها، تصفیه خانه ها و... می پردازیم، اما ساز و کارها بخش مهم تری است که می تواند بستر سهل کننده ساخت و سازها باشد.

اردکانیان با اشاره به افتتاح مرکز پایش صنعت برق در چارچوب یک پروژه ساز و کاری و ارتقای راندمان یک واحد بخار نیروگاه شاهرود بعنوان یک پروژه ساخت و سازی اظهار داشت: در این نیروگاه بعنوان یکی از نقاط شروع این عرصه فعالیت، از امروز به مدد فناوری که محصول کار فرزندان و مدیران باتجربه کشور است، شاهد افزایش بیشتر از دو درصدی راندمان این واحد از میزان موجود خواهیم بود.
وی با اشاره به کاهش نیم درصدی تلفات شبکه برق کشور پارسال اظهار داشت: این کاهش باعث صرفه جویی در میزانی از سوخت مصرفی نیروگاه ها شد و معادل همه سوختی بود که در طول سال برای تولید برق صادراتی کشور استفاده کردیم؛ بنابراین این عرصه جدید در صنعت برق و در بخش آب هم که معطوف به افزایش بهره وری شامل منابع مالی، فناوری های موجود و منابع انسانی است، مسیر جدیدی را برای توسعه پایدار کشور باز می کند. ما قطعا" این مسیر را با شدت ادامه می دهیم و این افزایش و ارتقای راندمان در نیروگاه شاهرود باعث صرفه جویی قابل ملاحظه در سوخت و تولید برق بیشتر می شود.
وزیر نیرو ماحصل افزایش ۲۱ مگاواتی راندمان نیروگاه شاهرود را برابر با تأمین نیاز ۸۰ هزار نفر جمعیت در زمان خاموشی احتمالی برنامه ریزی شده عنوان نمود و اظهار داشت: اگر خاموشی برنامه ریزی شده بدهیم مانند این خواهد بود که یک شهر ۸۰ هزار نفری از خاموشی نجات پیدا می کند؛ این قبیل کارها وسعت زیادی دارد و از این عرصه بیشتر خواهیم شنید.
کاهش نیم درصد تلفات شبکه معادل صرفه جویی سوخت یک سال تولید برق صادراتی کشور
وزیر نیرو با اشاره به کاهش نیم درصدی تلفات شبکه برق کشور پارسال اظهار داشت: این کاهش باعث صرفه جویی بزرگی در سوخت مصرفی نیروگاه ها شد و معادل همه سوختی بود که در طول سال برای تولید برق صادراتی کشور استفاده کردیم.
وی ادامه داد: این عرصه جدید در صنعت برق و در بخش آب هم که معطوف به افزایش بهره وری شامل منابع مالی، فناوری های موجود و منابع انسانی است، مسیر جدیدی را برای توسعه پایدار کشور باز می کند. ما بطور قطع این مسیر را با شدت ادامه می دهیم و این افزایش و ارتقای راندمان در نیروگاه شاهرود باعث صرفه جویی قابل ملاحظه در سوخت و تولید برق بیشتر می شود.
وزیر نیرو همینطور اظهار نمود: در آغاز فصل تابستان، هفته اول تیر برای ما وزارت نیرویی ها، علاوه بر هفته مدیریت مصرف آب فرصتی است که ارتباط خویش را با مردم در این حوزه فعال تر کرده و به خود و هم وطنان، بیشتر یادآوری نماییم که چقدر مهم می باشد در کنار همه تلاش ها برای تولید و عرضه این دو محصول راهبردی (آب و انرژی)، سهم و نقش خودمان را در رعایت آداب و عادات صحیح تر در مصرف این دو ایفا کرده و از این جهت زندگی را برای خود و فرزندانمان توام با رفاه و آسایش بیشتر رقم بزنیم.
وی با اشاره به هفته هشتم پویش هر هفته_الف_ب_ایران اضافه کرد: با اتکای به تجربه موفق پویش در نیمسال ۹۸ با اتمام ۲۲۷ پروژه با سرمایه بیشتر از ۳۳ هزار میلیارد تومان، سال جاری را با ظرفیت بیشتر و ابعاد وسیع تری آغاز کردیم و تا آخر سال ۹۹، ۲۵۰ پروژه بزرگ آب، برق و فاضلاب به بهره برداری خواهد رسید. باآنکه شرایط تحریم است اما این، انگیزه ما را برای تلاش بیشتر و وفای به عهد مضاعف می کند.
اردکانیان افزود: سال جاری موفق شدیم نتیجه سال ها زحمت و تلاش همه دست اندرکاران صنعت برق را در چارچوب نخستین های برقی تدوین نماییم که نسخه ای از آن تقدیم رهبر معظم انقلاب شد و با اظهار لطف ایشان در خصوص تقدیر از تلاش همه همکاران و تاکید بر ادامه کار با همین جدیت و همچون توجه دادن ما به عرصه بسیار مهم که عرصه شبکه های انتقال است، مواجه شدیم. ما در کوتاه ترین زمان ممکن توفیق پیدا کردیم که نخستین پاسخ را به این توجه دقیق و هوشمندانه ایشان عرضه نماییم و آن، پروژه ای است که امروز با عنوان افتتاح مرکز پایش شبکه انتقال و توزیع برق کشور به ثمر رسید.
وی اظهار داشت: به مدد مرکز مزبور، تمامی این سیستم در معرض رویت خواهد بود و با دقت فراوان خواهیم توانست تمام نقاط این شبکه وسیع و عملکرد آن و مدیرانمان را در عرصه های مختلف مدنظر داشته باشیم و از دل این پایش دقیق و رویت پذیری شبکه، پروژه های مهمی برای بهبود سیستم انتقال و اتصالاتی که دارد و احیانا روشن شدن نقاط ضعف آن و پایداری این سیستم عاید خواهد شد.
اردکانیان با اشاره به لزوم راه اندازی این مرکز اضافه کرد: بخشی از سرمایه گذاری های صنعت برق در کنار تولید و ساخت نیروگاه ها معطوف به این سیستم خواهد بود و دولت و مجلس مانند همیشه ما را مدد خواهند داد که امید است با دانستن قدر توجه رهبری، در این صنعت زیربنایی بخصوص در سال جهش تولید و در ماه های گرم سال بر تلاش ها و فعالیت ها افزوده شود. عملکرد ما مورد توجه آحاد هموطنان است.
وی اظهار داشت: با کمک مردم، این تابستان را که گرمایش زودتر به ما رسیده و به نظر استمرار خواهد داشت، با اتخاذ روش های صحیح مصرف تبدیل به تابستانی همراه با آسایش خواهیم کرد.
اردکانیان در عین حال با اشاره به نقش بخش خصوصی در سرمایه گذاری برای پروژه ها اظهار داشت: این اشتیاق و علاقه و تاکید بر واگذاری پروژه های بیشتر به بخش خصوصی فعال در این حوزه، در بخش نیروگاه های تجدیدپذیر و حرارتی علامت دیگری است از اینکه صنعت برق و وزارت نیرو هر چند مبالغ هنگفتی بدهکار است، اما از خوش حساب ترین و مورد اعتمادترین بدهکاران به همکاران خود در بخش خصوصی است و این اشتیاق به مشارکت بیشتر در پروژه های بیشتر علامت پابرجایی، پایداری و وفای به عهد است.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه تلاش تمام همکاران ما این است که با برداشتن بارهای مالی از دوش سرمایه گذاران به آنها مجال بیشتری برای مشارکت داده شود، اظهار نمود: هر چند منتظر روشن شدن مکانیزم بازگشت سرمایه توسط دولت بودیم، خوشبختانه حال که شرایط برای بازپرداخت سرمایه از محل صرفه جویی سوخت فراهم شده، به محض دریافت مصوبه از هیئت وزیران که در دستور کار است با استفاده از بند «و» تبصره یک، این پرداخت ها فعال می شود.
در صورت ضرورت از سوخت مازوت استفاده می کنیم
همینطور همایون حائری - معاون وزیر نیرو در امور برق - در جمع خبرنگاران با اشاره به ضرورت استفاده نیروگاه ها از سوخت مایع اظهار نمود: در تابستان نیروگاه ها را آماده کردیم و تمام تعمیرات اساسی روی نیروگاه ها انجام گرفته است، بگونه ای که هم اکنون تمام نیروگاه ها با تمام ظرفیت در حال کار هستند و سوخت اصلی نیروگاه ها هم گاز است.
وی اظهار نمود: اگر احتیاطا مشکلی در راه سوخت رسانی گاز به نیروگاه ها به وجود آید مجبور به استفاده از سوخت مایع هستیم، اما اگر گاز به صورت کامل تامین گردد با عنایت به این که نیروگاه ها گازسوز هستند، از سوخت دیگری استفاده نمی نماییم.
معاون وزیر نیرو در امور برق با تاکید بر این که اگر مشکلی ایجاد شود، مجبور به استفاده از سوخت مایع برای نیروگاه ها هستیم تا در تأمین برق مشترکان مشکلی به وجود نیاید، اظهار داشت: در مورد نیروگاه شهید مفتح هم باید بگویم که در این نیروگاه از گازوئیل استفاده نمی گردد، اما اگر مشکلی پیش آید از مازوت استفاده خواهیم کرد.
وی با بیان این که تأمین سوخت نیروگاه برعهده وزارت نفت می باشد، افزود: اگر به نیروگاه ها سوخت گاز داده شود، بطور قطع از سوخت گاز استفاده می نمایند و نیروگاه ها برای این مسئله هیچ مشکلی ندارند.
تعویض کولر گازی باعث ۳۰ درصد صرفه جویی در قبوض مشترک می شود
در ادامه همینطور محمدحسن متولی زاده - مدیرعامل توانیر - در جمع خبرنگاران با بیان این که سهم سرمایه در پیک بار تابستان بسیار بالا است، اظهار نمود: بیشتر از ۴۰ درصد در ساعات اوج بار مربوط به سرمایش می شود که بیشتر از ۲۲ هزار مگاوات مصرف را دربردارد، بنابراین بحث بهینه سازی وسائل سرمایشی در اولویت کار ما قرار گرفته است.
به قول وی شورای اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه همکاری خوبی در این راستا با ما داشتند، خاطرنشان کرد: توانسته ایم مصوبه تعویض کولرهای گازی را دریافت نماییم که هم اکنون مراحل اجرایی آن انجام، مشاور انتخاب و مقدمات برگزاری مناقصه و انتخاب سرمایه گذار در حال انجام می باشد.
مدیرعامل توانیر افزود: با همین مدل برای کولرهای آبی هم برنامه ای را در دستور کار داریم و با انجام این پروژه ها شاهد بهره وری انرژی در کشور و کاهش قیمت تمام شده و صورت حساب برق مشترکان خواهیم بود.
متولی زاده با تاکید بر این که سال جاری اقدامات عملیاتی این طرح انجام می شود، خاطرنشان کرد: برپایه مصوبه شورای اقتصاد یک سوم از هزینه انجام این کار توسط توانیر، یک سوم از محل صرفه جویی سوخت و یک سوم توسط خود متقاضی پرداخت می شود، یعنی عملا مردم حدود ۳۰ درصد از هزینه را پرداخت خواهند کرد.




منبع:

1399/04/04
20:23:30
5.0 / 5
2346
تگهای خبر: آب , انرژی , تحریم , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز