جهش دزدی دریایی نفت در دوران كرونا

جهش دزدی دریایی نفت در دوران كرونا ام آی جی تی: حملات دزدان دریایی در سطح جهانی سال قبل به پایین ترین ركورد در 25 سال اخیر سقوط كرد اما پاندمی كووید 19 و افزایش سطح ذخایر نفت ممكنست این روند را معكوس كنند.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، سال ۲۰۱۹ به نقطه عطف مهمی در مبارزه با دزدی دریایی جهانی تبدیل شد. آمار اداره بین المللی دریانوردی (IMB) نشان داد حملات دزدان دریایی در سطح جهانی سال قبل به پایین ترین رکورد در ۲۵ سال اخیر سقوط کرد و حمله به کشتی های بزرگ به ۴۱ مورد رسید که بیش از ۵۰ درصد کاهش نسبت به میانگین ۱۰ ساله ۹۵ حمله را نشان داد. به خصوص در منطقه خلیج عدن سواحل سومالی که زمانی مرگبارترین نقطه فعالیت دزدان دریایی بود، هیچ موردی به ثبت نرسید.

اما حالا کووید ۱۹ و افزایش سطح ذخایر جهانی نفت بیم معکوس شدن این روند را برانگیخته است.

طبق گزارش تشکیلات توافق همکاری منطقه ای برای مبارزه با دزدی دریایی و سرقت مسلحانه (ReCAAP)، حملات در خلیج مکزیکو که هاب مهم ذخایر شناور است و تولیدکنندگان نفت مازاد ذخایر خودرا در زمان اشباع عرضه در این منطقه نگه داشتند، بازگشته است. گزارش هشداردهنده مقامات امنیت دریایی نشان میدهد که دزدی دریایی در نیمه اول سال ۲۰۲۰ در آسیا در مقایسه با زمان مشابه سال قبل دو برابر بالا رفته است.

پدیده دزدی دریایی در شرایط رکود اقتصادی افزایش قابل توجهی پیدا می کند و نابودی اقتصادی ناشی از پاندمی کووید ۱۹ عامل افزایش این تهدید جهانی بشمار می رود.

تغییر تاکتیک دزدان دریایی

حملات دزدان دریایی در جنوب خلیج مکزیکو در ماه آوریل که مخازن شناور جهانی از نفت لبریز شده و قیمت های نفت سقوط تاریخی را ثبت کردند، جهش پیدا کرد. حملات کشتیهایی را هدف گرفت که حامل محموله های نفت بودند اما دزدان دریایی بجای سرقت کشتی، ترجیح دادند پول خدمه و تجهیزات فنی باارزش را به سرقت ببرند. این حملات در طول تابستان ادامه داشت و موجب شد دولت آمریکا یک هشدار امنیتی صادر کند.

در آن سوی دیگر جهان، خلیج گینه واقع در سواحل غرب آفریقا به بزرگترین کانون فعالیت دزدان دریایی در جهان تبدیل شد. آنچه دزدی در این منطقه را نمایان می کند، عدم تجهیزات و نیروی انسانی کافی و همین طور این حقیقت است که دزدان دریایی اغلب حملاتشان را در خطوط ساحلی و خارج از قلمرو قضایی کشورها تدارک می بینند. دزدان دریایی خلیج عدن نه فقط از خشن ترین دزدان دریایی جهان هستند بلکه تاکتیک متفاوتی را بکار می برند. این دزدان بجای سرقت کشتی، خدمه را گروگان می گیرند.

طبق گزارش یک ماه پیش IMB، از ژانویه ۷۷ دریانورد برای باج گیری در خلیج عدن ربوده شدند که ۹۰ درصد از کل آدم ربایی در آب های جهان را می سازند. همزمان، ربودن کشتی ها به پایینترین سطح از سال ۱۹۹۳ سقوط کرده است. بعنوان مثال در آوریل دزدان دریایی به یک کشتی FPSO با ظرفیت ۵۰ هزار بشکه در روز نفت در سواحل نیجریه حمله کرده و ۹ خدمه آنرا ربودند اما به محموله نفت کشتی دست نزدند.

اکنون که قیمت نفت به شدت پایین رفته است، دزدان دریایی در نیمکره غربی و آفریقا نفت را رها کرده و در عوض ترجیح می دهند به دنبال ثروت های دیگر در کشتی و اسیر گرفتن خدمه برای دریافت باج باشند.

غول های نفتی مانند اکسون موبیل، شورون، انی، شل و توتال که در گینه استوایی، نیجریه و گابن فعالیت دارند، در معرض ریسک بالای تجربه دزدی دریایی در بخش زنجیره تامین غرب آفریقا قرار دارند.

آسیا هم بعنوان کانون دزدی دریایی دیگری ظاهر شده است و بر اساس گزارش IMB، حملات دزدان دریایی در منطقه وسیعی پراکنده شده و از دریای جنوب چین تا سواحل اندونزی، ویتنام، هند، فیلیپین و بنگلادش را دربرمی گیرد. بیشتر حملات در تنگه های سنگاپور و مالاکا متمرکز شده اند و کشتی های باری که از تنگه سنگاپور عبور می کنند باتوجه به مسیر باریک و جزایر کوچک و غیرمسکونی که آنها را به مخفیگاه های مناسبی برای دزدان دریایی تبدیل نموده است، به شدت در خطر هستند.

دورنمای روشن

با وجود افزایش دزدی دریایی جهانی در دوران بحران ویروس کرونا، دورنمای بلندمدت روشن مانده است و تجربه خلیج عدن و سایر کانون های فعالیت دزدان دریایی نشان داده که با بهره گیری از تاکتیک های مناسب، دزدی دریایی می تواند مهار شده یا به حداقل برسد. بعنوان مثال استفاده از نگهبانان مسلح در کشتی های تجاری برای مقابله با دزدی دریایی در سومالی موثر واقع شده است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، به علاوه بهبود گشت زنی های هوایی و دریایی بوسیله همکاری گروهی نیروهای دریایی کشورها مانند توافق "چشمان در آسمان" میان مالزی، اندونزی، تایلند و سنگاپور موفقیت آمیز بوده است.





منبع:

1399/05/30
11:00:42
5.0 / 5
2077
تگهای خبر: آب , توتال , تولید , قیمت نفت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز