همكاری توانیر و مجلس برای اجرای طرح برق مجانی

همكاری توانیر و مجلس برای اجرای طرح برق مجانی سه عضو كمیته برق كمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی طی نشست تخصصی با مدیرعامل و معاونان شركت توانیر، كلیات طرح ˮبرق امیدˮ را همسو با سیاست های كلان كشور در اصلاح الگوی مصرف و تحقق عدالت اجتماعی عنوان و همكاری طرفین برای نهایی شدن دستورالعمل ها و اجرای این طرح ملی را مورد تاكید قرار دادند.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، محمدحسن متولی زاده- مدیرعامل شرکت توانیر -در این نشست تخصصی که با محوریت معرفی و بررسی جزئیات طرح برق امید و قابلیت های فنی و اجرایی این طرح ملی برگزار شد، ترکیب کمیته برق مجلس را یک ترکیب کاملا توانمند و آشنا به مسایل صنعت برق عنوان و شرکت توانیر را مقید به پیگیری نظرات نمایندگان مجلس در اجرای هرچه بهتر این طرح ملی دانست.
متولی زاده موافقت کمیسیون انرژی مجلس با کلیات طرح "برق امید" را مایه افتخار و نقطه قوت صنعت برق عنوان و با اشاره به طرح پیشنهادی استفاده از دارایی های صنعت برق در بازار سرمایه، این طرح را به منظور پیشبرد طرح های صنعت برق ذکر کرد که نیازمند حمایت کمیسیون انرژی است.
مدیرعامل توانیر، تمرکز صنعت برق بر توسعه زیرساخت ها و تبعیت آن از رشد مصرف برق طی ۴۰ سال قبل را تصریح کرد و اضافه کرد: صنعت برق در این سال ها به صورت متوسط با ۷.۱ درصد رشد مصرف روبه رو بود که بالاترین میزان در مقایسه با متوسط جهانی است و پاسخگویی به چنین رشدی نیازمند ۲ برابر شدن تاسیسات نیروگاهی، خطوط و پست ها و اختصاص سالانه نزدیک به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری است که از نظر منابع امکان پذیر نبود، هر چند به لحاظ فنی از توانمندی لازم برخورداریم.
وی، محدودیت منابع انرژی را مبحث مهمتر برشمرد به صورتی که سال قبل محدودیت سوخت گاز که سوخت اصلی نیروگاه ها به حساب می آید، صنعت برق را به استفاده از ۱۰ میلیارد لیتر گازوییل به ارزش ۴ تا ۵ میلیارد دلار مجبور ساخت و این میزان برابر با ۱۵ درصد از کل انرژی مصرفی نیروگاه هاست.
مدیرعامل توانیر هر ۳ کیلووات ساعت کاهش مصرف برق را با صرفه جویی در مصرف یک لیتر گازوییل برابر دانست و با تاکید بر اهمیت کار در هر دو بخش بهینه سازی مصرف انرژی و پیک سایی، به مدیریت توامان عرضه و تقاضای برق از جانب وزارت نیرو طی ۳ سال گذشته اشاره نمود و اضافه کرد: یکی از روش ها در این خصوص استفاده از روش تعرفه ای است که در دنیا اجرا می شود و پیشنهاد ما استفاده از این روش در کشور برای پایین آوردن مصرف برق یک سری از مشترکان خاص در ساعات پیک شبکه است.
وی با اشاره به مصرف ۳۳ درصد انرژی در بخش خانگی از سهم ۵۰ درصدی این بخش در پیک اطلاع داد و سرمایه گذاری در بخش خانگی را در هر دو بخش پیک و انرژی حایز اهمیت دانست.
متولی زاده مبحث اصلاح الگوی مصرف را مورد تاکید مقام معظم رهبری ذکر کرد که در اغلب محورهای سیاست های کلان ابلاغی به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته و قانون آن از جانب مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و در مورد سیاست های اقتصاد مقاومتی هم هنر صنعت برق، مقاوم سازی در شرایط تحریم و استفاده بهینه از ظرفیت هاست.
در این جلسه، پرویز محمدنژاد- رئیس کمیته برق کمیسیون انرژی مجلس- با قدردانی از تلاشگران صنعت برق، این نشست را در جهت کسب اطلاع و تبادل نظر نسبت به تصمیمات در رابطه با حوزه انرژی الکتریکی در گستره خاک پهناور کشور عنوان و اظهار نمود: کمیسیون انرژی پروژه ای مهم و با حساسیت ویژه و منحصر به فرد را در حوزه برق بوجود آورده که دریافت تصمیمات متقن و درست بطور حتم نیازمند مشاوره و تعامل با صاحبنظران و کارشناسان در این صنعت زیربنایی است.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: با عنایت به هزینه بر بودن راه اندازی نیروگاه، کنترل و بهینه سازی مصرف مد نظر ما قرار دارد و اعتقاد داریم بهره برداری درست از شبکه توزیع و کنترل مصرف برق بهترین راهکار است و ما از کلیات طرح "برق امید" پشتیبانی می نماییم و به نظر می آید با اجرای این طرح ملی، عدالت اجتماعی بین مشترکانی که الگو را رعایت می کنند و کسانی که به مصرف برق بی توجه هستند، برقرار می شود.
در ادامه، قاسم ساعدی -عضو کمیته برق کمیسسون انرژی- با قدردانی از زحمات دست اندرکاران صنعت برق در ستاد و صف، عبور از تابستان سال جاری با حداقل مشکلات را حاصل همت تحسین برانگیز تلاشگران صنعت برق دانست و بر عزم کمیسیون انرژی برای حل مسایل صنعت برق با عنایت به ارتباط مستقیم این صنعت با پیشبرد فرآیند توسعه در کشور تصریح کرد.
نماینده مردم دشت آزادگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کار مطالعاتی مجلس برای ایجاد بسترهای برنامه هفتم توسعه همه جانبه کشور، از ستاد صنعت برق خواست الزامات این صنعت را با عنایت به پیشبینی سال های آینده به کمیته برق ارائه دهند تا این کمیته با مشورت، هم اندیشی و اولویت بندی الزامات بتواند گام های موثری را در جهت حل چالش های صنعت برق در برنامه هفتم توسعه بردارد.
وی اظهار نمود: همه دست اندرکاران کشور اعتقاد دارند که طبقات محروم جامعه باید مورد توجه قرار بگیرند و اعتقاد دارم طرح"برق امید" هم دیدگاه عدالت محور دارد و اینکه تلاش دارید فرهنگ مصرف را با تاکید بر عدالت اجتماعی بهینه کنید، قابل تقدیر است.
مالک شریعتی- عضو کمیته برق کمیسیون انرژی مجلس هم در این جلسه خواهان طرح دستورالعمل های اجرایی طرح "برق امید" در کمیته برق کمیسیون انرژی با همکاری شرکت توانیر و برگزاری جلسات مشترک برای رفع نکات جزیی همچون فراوانی های مربوط به شناسایی سکونتگاه های غیردائم و خانه های خالی شد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت محاسبات دقیق در طرح "برق امید"، بهره مندی ستاد صنعت برق از داده ها و اطلاعات بسیار دقیق را خصوصیت مثبت صنعت برق کشور عنوان و افزایش هزینه مشترکان پر مصرف و تشویق کم مصرف ها در این طرح را مثمر ثمر دانست.
وی یکی از علت های موفق نبودن طرح ها را آنگونه که مقام معظم رهبری هم فرمودند عدم تبیین درست طرح برای مخاطبان نخبه و مخاطبان عام پیش از اجرا ذکر کرد که با ایجاد فضای مبهم، سبب موضع گیری و رسوب در افکار عمومی و صدمه به طرح می شود.
در ادامه این نشست تخصصی، مصطفی رجبی مشهدی- معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر با تبیین مطالعه پژوهشگاه نیرو در مورد چگونگی وضعیت تأمین انرژی برق تا سال ۱۴۰۷، همکاری مردم با برنامه های مدیریت مصرف طی سال ۱۳۹۸ را با حدود ۲ میلیارد کیلووات ساعت صرفه جویی در مصرف برق همراه دانست که بابت آن ۱.۷ میلیارد تومان پاداش به مردم تعلق گرفت.
غلامعلی رخشانی مهر- معاون هماهنگی توزیع توانیر هم در این جلسه پیرامون توسعه به هنگام شبکه و تنگناهای اجرایی به ایراد مطالب پرداخت و از بلوغ صنعت برق در مدیریت پیک شبکه و بهبود رشد مصرف پیک از متوسط ۱۰ درصد طی سال های ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۷به یک درصد طی سال قبل و سال جاری اطلاع داد که با رشد ۱۰ تا ۱۱ درصدی مصرف برق مشترکان سنگین و صنعتی همراه بود.
معاون هماهنگی توزیع توانیر حداقل ایجاد ظرفیت مورد نیاز سالانه بخش تولید متناسب با نیاز مصرف را ۲۸۵۰ مگاوات عنوان نمود که با احتساب ظرفیت مورد نیاز سایر بخش های اصلی، بیشتر از ۶۱ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری به نسبت ۶۰ درصد در بخش تولید، ۲۵ درصد در بخش انتقال و ۱۵ درصد در بخش توزیع را اجتناب ناپذیر می سازد.
رخشانی مهر اضافه کرد: چاره صنعت برق ما یک الگوی پاسخگویی بار متناسب با فرهنگ مصرف، نوع تولید، تنوع اقلیمی و غیره خاص کشور است که امکان دارد با الگوی دنیا متفاوت باشد و کاهش سرمایه گذاری در زیرساخت ها نشان داده است باید روز به روز مجهزتر به سمت برنامه های پاسخگویی بار برویم.
ادامه این نشست، با تبیین جزئیات طرح از جانب ستاد و روش های اطمینان بخش شرکت های توزیع نواحی پنج گانه کشور شامل شرکت های توزیع برق گلستان، اصفهان، کرمان، زنجان و شیراز از راه ویدئو کنفرانس همراه بود.




منبع:

1399/06/26
11:16:24
5.0 / 5
1460
تگهای خبر: انرژی , تحریم , تخصص , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز