رئیس مركز بررسی های استراتژیك ریاست جمهوری:

اجرای نظام جامع حکمرانی آب در کشور ضروریست

اجرای نظام جامع حکمرانی آب در کشور ضروریست در ادامه سلسله نشست های نخبگانی درباره مأموریت ویژه مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری در زمینه انجام مطالعات علمی احیای حوضه آبریز زاینده رود، چهارمین نشست نخبگانی با عنوان «نقش صنایع و فناوری در ایجاد و رفع چالش های حوضه آبریز زاینده رود» برگزار گردید.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، محمدصادق خیاطیان رئیس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری در این جلسه که با حضور تعدادی از صاحبان صنایع و کارشناسان برگزار شد، ضمن قدردانی از مشارکت صاحبان صنایع در گفت وگوهای نخبگانی حوضه آبریز زاینده رود، اظهار داشت: در سلسله نشست های اخیر مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری درباره زاینده رود، تلاش بر این بود تا گروه ها و افرادی که در نظام تصمیم سازی در حکمرانی آب اثرگذار هستند یا از سیاستگذاری های کلان کشور در این حوزه تأثیر می پذیرند، مشارکت داشته باشند و بر همین مبنا از همان ابتدا جایگاه ویژه ای برای فعالان حوزه صنایع قائل بودیم.
وی ضمن اشاره به شفاف نبودن آمار و اطلاعات در حوزه مصرف آب اظهار نمود: در نشست های اخیر یکی از انتقادات پرتکرار صاحب نظران در ارتباط با هاله ابهامی بود که روی اطلاعات و آمار حوزه آب در کشور سایه انداخته است که به هیچ عنوان قابل پذیرش نمی باشد. امروزه در دنیا سامانه های جامع اطلاعاتی و مدیریت داده ها مبنای سیاستگذاری ها در حوزه های متعدد است و وقتی ما با فقدان آمار و اطلاعات و داده های اصطلاحا با کیفیت مواجه باشیم، طبیعی است که تصمیم گیری ها در این عرصه گرفتار اشکال خواهد بود.
به قول خیاطیان شفافیت در عرضه آمار و اطلاعات نخستین گام ضروری در اصلاح حکمرانی آب در کشور است که سامانه های در رابطه با آن هرچه سریع تر باید طراحی و عملیاتی شود.
وی با تکیه بر لزوم اجرای نظام جامع حکمرانی آب در کشور اظهار نمود: یکی از مبنایی ترین سیاست های دولت این است که نظام حکمرانی آب را با مشارکت تمامی ذی نفعان این بخش اجرایی کند و بطور قطع مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری بعنوان بازوی مطالعاتی دولت، در حیطه مسئولیت ها و شرح وظایف خود، در راه تحقق این اراده تلاش خواهد نمود.
رئیس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری ضمن اشاره به نقش مهم صنایع در ایجاد یا رفع چالش های حوضه آبریز زاینده رود اظهار داشت: البته بخش های کشاورزی و خدمات هم در نظام منابع و مصارف آب اثرگذار هستند، اما نقش و جایگاه بخش صنعت انکارناپذیر است.
وی در همین باره توضیح داد: وقتی از صنایع صحبت می شود صرفاً صنایع آب بر همچون فولاد مدنظر نیست و باید نقش همه صنایعی که در کشور فعالیت می نمایند در کاهش مصرف آب مشخص و چگونگی کاهش مصرف آب هم در هر صنعت برنامه ریزی شود.
خیاطیان در ادامه بر لزوم سرمایه گذاری صنایع کشور در توسعه فناوری های در رابطه با مدیریت مصرف آب با استفاده از تجارب موفق بین المللی تصریح کرد و اضافه کرد: انتظار از صنایع بزرگ کشور این است که در کنار توجه به توسعه محصولات تولیدی خود، سرمایه گذاری در سایر بخش ها بخصوص تکنولوژی های جدید مدیریت مصرف آب و یا توسعه و ترویج کشاورزی مدرن را هم مورد توجه قرار دهند.
او در آخر از آمادگی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری برای دریافت نظرات صنایع بزرگ کشور در مدیریت مصرف آب این بخش مهم کشور اطلاع داد و به نمایندگی دولت از صاحبان صنایع خواست مشارکت فعال در این حوزه را بعنوان یک مسئولیت مهم اجتماعی مورد توجه قرار دهند.
در چهارمین نشست نخبگانی «نقش صنایع و فناوری در ایجاد و رفع چالش های حوضه آبریز زاینده رود» درباره سهم صنایع در مصرف آب حوضه آبریز زاینده رود و راهکارهای کاهش مصرف با استفاده از فناوری های روز گفتگو شد و تعدادی از فعالان صنایع و کارشناسان این حوزه به بحث و تبادل نظر پرداختند.
پیش از این هم ۳ نشست نخبگانی با موضوعات «بررسی آینده کشاورزی حوضه آبریز زاینده رود»، «بررسی ابعاد اعتلای نظام حکمرانی آب در جهت احیای حوضه آبریز زاینده رود» و «بررسی ابعاد اعتلای نظام مدیریت منابع آب در جهت احیای حوضه آبریز زاینده رود» با حضور کارشناسان، صاحبنظران، مدیران ملی و استانی در مرکز برگزار شد.




منبع:

1400/09/12
12:51:19
0.0 / 5
712
تگهای خبر: آب , تولید , خدمات , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز