وزیر نفت مطرح كرد:

تأمین بیشتر از ۷۰ درصد تجهیزات صنعت نفت در داخل کشور

تأمین بیشتر از ۷۰ درصد تجهیزات صنعت نفت در داخل کشور به گزارش ام آی جی تی وزیر نفت با اشاره به اینکه «اکنون ۷۰ درصدی تجهیزات صنعت نفت از تولید داخل تأمین می شود، اعلام نمود این توانمندی وجود دارد که تا ۹۵ درصد کالاها هم داخلی سازی شوند.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، جواد اوجی روز چهارشنبه (15 دی) در نشستی با سازندگان کالا و تجهیزات صنعت نفت، اظهار نمود: بیشتر از چهار ماه از مسئولیتم در وزارت نفت می گذرد و فکر می کنم بیشترین بازدیدها و سرکشی ها افزون بر پالایشگاه ها، پتروشیمی ها و بخش توسعه میدان ها، در حوزه ساخت داخل و شرکتهای دارای فناوری بوده است.
وی افزود: زمانی در دهه های ۷۰ و ۸۰ عمده کالاهای صنعت نفت از خارج کشور تأمین می شد و بالغ بر ۸۰ درصد هزینه ها برای خرید خارجی بود اما امروز به برکت جمهوری اسلامی و شما سازندگان داخلی ورق برگشت و بیشتر از ۷۰ درصد نیازهای صنعت نفت از داخل تأمین می شود و این توانمندی وجود دارد که تا ۹۵ درصد کالاها هم داخلی سازی شوند.

اجرای پروژه های صنعت نفت بدونِ توقف
وزیر نفت با اشاره به اینکه حالا کالاهای مورد نیاز همه بخش ها(بالادست و پایین دست صنعت نفت) با کمک سازندگان داخلی تأمین می شود، خاطرنشان کرد: از روزی که بنده مسئولیت وزارت نفت را برعهده گرفتم، پروژه هایی که از پیش شروع شده بود هیچ توقفی نداشتند و شاید ۱۰ تا ۱۵ پروژه دیگر هم در شورای اقتصاد یا در هیئت مدیره شرکتهای تابعه مصوب شدند.
اوجی با اشاره به اینکه نشست های مختلفی هم با مجریان طرح ها و پیمانکارن برگزار شده است تا پروژه های مورد نیاز صنعت نفت به خوبی اجرایی شوند، اضافه کرد: این روزها دیدارهای گوناگونی هم با نمایندگان مجلس درباره لایحه بودجه کل کشور سال ۱۴۰۰ داشتیم چونکه وقتی اغلب تأمین مالی این بودجه از صنعت نفت می باشد پس باید به آن دقت کنیم.

افزایش گازبهای پرمصرف ها حساب شده بود
وزیر نفت با اشاره به اینکه شرکت ملی گاز ایران باید سرمایه گذاری ۸۰ میلیارد دلاری را در هشت سال انجام دهد، اظهار داشت: امروز و در همین روزها ما حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب کمبود گاز طبیعی داریم و مصرف نیروگاه ها، صنایع و پتروشیمی ها محدود شدند تا گاز بخش خانگی تامین گردد که فعلاً گازبهای مشترکان پرمصرف را که از سال ۹۴ تغییر نکرده بود تغییر دادیم و از آغاز آذرماه سال جاری افزوده شد و حساب شده هم گران گردید.

صرفه جویی به مقدار تولید یک فاز پارس جنوبی با افزایش گازبهای پرمصرف ها
اوجی تصریح کرد: با اجرای این طرح ۲۵ میلیون مترمکعب و به مقدار تولید یک فاز پارس جنوبی صرفه جویی می شود که حدود ۶ میلیارد دلاراست؛ در این حوزه و برای سال آینده هم برنامه دیگری داریم.
وی ضمن تاکید بر لزوم بهینه سازی مصرف انرژی، اضافه کرد: حالا ظرفیت تولید روزانه گاز شیرین کشور حدود ۸۶۰ میلیون متر مکعب است اما اگر این ظرفیت به روزانه بیشتر از یک میلیارد هم برسد با این وضع مصرف، تولیدمان پاسخگو نخواهد بود.
وزیر نفت اظهار نمود: مصرف روزانه بنزین حالا ۹۵ تا ۹۶ میلیون لیتر است که اگر کرونا نبود این مقدار به روزانه ۱۲۰ میلیون لیتر هم می رسید درحالی که ظرفیت پالایشی کشور ۱۰۴ تا ۱۰۵ میلیون لیتر است ازاین رو طرح های پتروپالایشی باید حتما و به شکل جدی دنبال شوند.

ظرفیت تولید سالانه محصولات پتروشیمی به ۱۴۰ میلیون تن می رسد
اوجی همینطور با بیان این که در حوزه نفت هم باید ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نماییم، ضمن اشاره به مقدار نیاز سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی، اظهار داشت: حالا ظرفیت تولید سالانه محصولات صنعت پتروشیمی ۹۰ میلیون تن است که با تکمیل طرح های جهش سوم به حدود سالانه ۱۴۰ میلیون تن می رسد که به حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است.
وی ادامه داد: اما پرسش می شود که این سرمایه از کجا تأمین خواهد شد؟ که باید بگوییم راهکار دارد و وظیفه ما دولتمردان است که با آسان کردن آئین نامه ها، سرمایه گذاری تسهیل شود.
وزیر نفت در انتها با اشاره به اینکه اولولیت ما توان و ساخت داخل است، تصریح کرد که سیاست وزارت نفت دولت سیزدهم حمایت همه جانبه از تولید داخل است.



1400/10/16
23:40:52
0.0 / 5
363
تگهای خبر: انرژی , بنزین , پالایشگاه , پتروشیمی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز