معاون وزیر صمت مطرح كرد؛

آخرین وضعیت تولید ۱۰ هزار مگاوات برق توسط صنایع

آخرین وضعیت تولید ۱۰ هزار مگاوات برق توسط صنایع به گزارش ام آی جی تی، معاون وزیر صمت اظهار داشت: تابحال از ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید صنایع، ۱۸۰ مگاوات وارد چرخه ساخته شده و ۳۶۰ مگاوات دیگر هم تا یک ماه آینده وارد چرخه می شود.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از مهر، یکی از نیازهای اساسی بخش صنعت و معدن کشور، تأمین برق پایدار و مستمر است اما با این وجود به علت این که طی سنوات گذشته صنایع کشور همچون فولاد همتی برای خودتامینی و تولید برق نداشته اند، نه تنها مصرف انرژی کشور را به صورت غیر بهره ور بالا برده اند بلکه هر ساله با ورود به فصل گرما هم به علت کمبود برق با قطعی و یا سهمیه بندی برق مواجه می شوند.
بر همین اساس، سال قبل وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه ایجاد ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی از راه ساخت نیروگاه جدید و تکمیل سیکل نیروگاه های موجود توسط شرکتهای صنعتی و معدنی تفاهمنامه امضا کردند.
بر این اساس مقرر شد که این نیروگاه ها با سرمایه گذاری ۷ میلیارد دلاری (جذب سرمایه) تا قبل از تابستان سال ۱۴۰۳ برای تأمین برق صنایع وارد مدار شوند.
۱۸۰ مگاوات از ۱۰ هزار مگاوات وارد چرخه تولید شد
علی رسولیان مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در مورد آخرین وضعیت تأمین این نیروگاه ها، اظهار داشت: تابحال کار ساخت ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی ۶۲ درصد پیشرفت قراردادی داشته است.
وی اضافه کرد: در همین راستا هم تابحال از ۱۰ هزار مگاوات مذکور، ۱۸۰ مگاوات وارد چرخه ساخته شده است. همینطور ۳۶۰ مگاوات دیگر هم تا یک ماه آینده وارد چرخه تولید خواهد شد.
به گفته معاون وزیر صمت، ۴ هزار مگاوات هم جدید به آن ۱۰ هزار مگاوات اضافه شده است که این بخش، بیشتر از ۱۷ درصد پیشرفت قراردادی داشته است.
۷ میلیارد دلار زیان در تابستان ۱۴۰۰
به گزارش ام آی جی تی به نقل از مهر، آنطور که مسؤلان وزارت صمت می گویند تنها در تابستان سال قبل به علت قطعی های نامنظم و مکرر برق صنایع، این بخش بالغ بر ۷ میلیارد دلار زیان دیده است؛ در واقع ظرفیتی که می توانست در جهت افزایش تولید و صادرات هزینه شود در واقع تبدیل به زیان شده است.
از سویی دیگر هم قطعی برق، باعث شد که تولید صنایع به شدت کاهش پیدا کند بشکلی که این مسئله منجر به کاهش عرضه و افزایش قیمت محصولات شد.
وحید یعقوبی معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد در این مورد با اشاره به اینکه قطعی برق صنایع پارسال تولید را به شدت کم کرد، اظهار داشت: به واسطه عدم عرضه کافی محصول در تابستان سال قبل شاهد جهش بزرگی در قیمتها بودیم، چونکه در تابستان سال قبل به واسطه مصوبه شورای امنیت ملی فولادی ها فقط ۱۰ درصد از ظرفیت شأن را می توانستند استفاده نمایند.
وی اظهار نمود: بعد از آنکه ما درخواست اصلاح این مصوبه را دادیم تا وقتی که این مصوبه اصلاح گردد تنها ۲۰ درصد از ظرفیت تولید محقق گشت که همین مساله باعث کاهش عرضه و در نهایت بالا رفتن شدید قیمتها در تابستان سال قبل شد.
بر این اساس، با عنایت به این که خودتامین برق صنایع نه تنها به نفع خودشان و کشور خواهد بود بلکه به شکل قابل توجهی هم مصرف انرژی کشور را می کاهد و هم از بار شبکه می کاهد، انتظار می رود تفاهمنامه مذکور مطابق با برنامه جلو رفته و تا ۳ سال دیگر ۱۴ هزار مگاوات نیروگاه اختصاصی راه اندازی و بدین سان صنایع بزرگ از برق شبکه سراسری بی نیاز شوند.

1401/06/22
10:50:07
0.0 / 5
347
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز