وزیر نیرو خبر داد:

استفاده از آب های غیرمتعارف در کشور

استفاده از آب های غیرمتعارف در کشور به گزارش ام آی جی تی، بوشهر وزیر نیرو از برنامه جدی وزارت نیرو جهت استفاده از آب های غیرمتعارف در کشور آگاهی داد و اظهار داشت: امروز در وزارت نیرو استفاده از منابع آب غیرمتعارف در دستور کار جدی قرار گرفته و در این جهت پروژه های مختلفی درحال اجرا و بهره برداری است.


علی اکبر محرابیان بامداد امروز جمعه در آیین افتتاحیه طرح ها و پروژه های صنعت آب و برق در استان بوشهر که با حضور رییس جمهور برگزار شد، با اعلان اینکه دو رویکرد برای مدیریت آب در وزارت نیرو پیش بینی و لحاظ شده است، اظهار داشت: گسترش زیرساخت های صنعت آب در بخش های مختلف و در حوضه های آبریز کشور، شامل ساخت سیل بندها و سدها، ایجاد خطوط انتقال، کانال ها و تصفیه خانه ها، شبکه های آبرسانی و شبکه های توزیع و همین طور متنوع سازی مسائل آبی در دستور کار دولت و وزارت نیرو قرار گرفته است.
وزیر نیرو مهار و مدیریت آب های سطحی و منابع آب زیرزمینی را همچون برنامه های دولت از گذشته تا حالا عنوان نمود و اضافه کرد: امروز به مرور زمان و با رشد اقتصاد و افزایش میزان مصرف آب در کنار افزایش میزان تقاضای منابع آبی، سالانه شاهد تحلیل این منابع هستیم، بر این اساس استفاده از آب های غیرمتعارف همچون بهره مندی از آب دریا جزو برنامه های وزارت نیرو است.
وی با اعلان اینکه حدود ۷۰ درصد جمعیت جهان در سواحل مستقر هستند، افزود: بر این اساس استفاده از آب دریا برای مصارف شرب، بهداشتی و صنعتی در جهان به یکی از روش های تامین منابع آبی مرسوم می باشد. امروز خیلی از کشورهای جهان از این منابع بهره برداری چشمگیری می کنند.
محرابیان با انتقاد از عدم برنامه ریزی مناسب بمنظور بهره مندی از اینطور منابع در کشور اظهار داشت: امروز در وزارت نیرو استفاده از منابع آب غیرمتعارف در دستور کار جدی قرار گرفته و در این جهت پروژه های مختلفی درحال اجرا و بهره برداری است.
وزیر نیرو اشاره کرد: برمبنای برنامه ریزی های انجام شده پیش بینی شده است تا نیمی از این ظرفیت در شهرها و مناطق ساحلی و نیمی دیگر در برای انتقال به داخل سرزمین خصوصاً فلات مرکزی واقع در این ناحیه مورد استفاده قرار گیرند.
وزیر نیرو در ادامه از اجرای ابر پروژه هایی بمنظور تحقق این مهم در کشور سخن به میان آورد و اظهار داشت: همچون با اهمیت ترین این پروژه ها می توان به پروژه خط انتقال آب سیستان و بلوچستان و در ادامه خراسان جنوبی و خراسان رضوی اشاره نمود و امروز در کمتر از یک سال می توان اظهار داشت که این پروژه ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی همین طور خط دوم انتقال آب به استانهای کرمان و یزد را از دیگر پروژه های مهم وزارت نیرو عنوان نمود و اضافه کرد: اخیراً با دستور رییس جمهور عملیات اجرائی این پروژه نیز شروع شد که خوشبختانه با روند رو به رشدی درحال پیشرفت است، در کنار آن خط سوم به عنوان خط ویژه برای انتقال آب به استان اصفهان نیز درحال پیشرفت چمشگیری بوده و انتظار می رود با تحقق کامل این مهم، بخش چشمگیری از مصارف شرب، بهداشتی و صنعتی تامین شود.
وی با اشاره به پیش بینی دو خط انتقال آب در استان فارس اشاره کرد: برمبنای پیش بینی های انجام شده انتظار می رود تا پایان دولت سیزدهم به میزان ۲۴۰ هزار مترمکعب از ظرفیت آب شیرین کن ها در شبکه توزیع شهرهای استان بوشهر استفاده نمائیم.
بگفته وزیر نیرو در ابتدای دولت سیزدهم مجموع ظرفیت بهره مندی از آب شیرین کن ها برابر با ۳۵ هزار متر مکعب بود و بواسطه اجرای پروژه های گوناگون از سال قبل تا به امروز این ظرفیت به ۱۰۲ هزار مترمکعب رسیده است در چنین شرایطی پیش بینی می شود در استان بوشهر با هیچگونه تنش آبی روبه رو نشویم.
بهره مندی مردم استان بوشهر از ۲۴۰ هزار مترمکعب ظرفیت آب شیرین کن ها تا پایان دولت سیزدهم
وزیر نیرو با اعلان اینکه پروژه آب شیرین کن استان بوشهر با به روزترین و ارزان ترین فناوری اجرائی شده است، اظهار داشت: برمبنای پیش بینی های انجام شده انتظار می رود تا پایان دولت سیزدهم به میزان ۲۴۰ هزار مترمکعب از ظرفیت آب شیرین کن ها در شبکه توزیع شهرهای استان بوشهر استفاده نمائیم.
محرابیان ضمن ارزیابی مثبت مدیریت منابع آبی طی یک سال قبل در استان بوشهر اظهار داشت: پروژه آب شیرین کن بوشهر با بهترین و ارزانترین تکنولوژی روز دنیا به انجام می رسد و میزان املاح آب از ۴۴ هزار به Ec ۴۰۰ می رسد، این آب کاملا گوارا خواهد بود و ارزش غذایی آن حفظ شده است.
وی با اشاره به بهره برداری از آب شیرین کن وحدتیه و خط انتقال سیراف به جم، گفت: در منطقه جنوب کشور شاید این امر سخت ترین پروژه اجرائی باشد که با محاسبه هزینه های امروز، سرمایه گذاری آن برابر با ۷ هزار میلیارد تومان است.
محرابیان افزود: در خط انتقال آب سیراف به شهرستان جم، ۴۲ کیلومتر خط ۹۰۰ و ۳۳ کیلومتر خط انتقال برق اجرا شده است، در کنار آن پنج ایستگاه پمپاژ در طول این مسیر راه اندازی شده است و در نهایت ۴۰ کیلومتر شبکه توزیع در کوتاهترین زمان ممکن به وجود آمد.
وزیر نیرو با اعلان اینکه اجرای این پروژه در سال ۸۶ مصوب و در سال ۸۹ - ۹۰ متوقف گردید، اظهار داشت: به سبب دشواری های بسیار در اجرای این پروژه متوقف شده بود که خوشبختانه با همکاریهای خوب دستگاه های مختلف امروز اجرائی شده است.
محرابیان همین طور با اشاره به آبگیری سدهای باغان و اخند، اضافه کرد: در مسافرت قبلی رییس جمهور پروژه آبگیری سد باغان ۵۰ درصد بود که با تامین مالی فاینانس چین امروز در حداقل زمان آبگیری می شود. این سد اختصاص شرب، صنعت و کشاورزی منطقه را دارد. همین طور نقش سد اخند بسیار حائز اهمیت می باشد، این سد بتنی، سیلاب را مهار می کند و قادر خواهد بود آب شهرستان عسلویه را باکیفیت خوب تامین کند.
وی با اشاره به مطالبه هموطنان بوشهری در خصوص اجرای سد دالکی، افزود: در مسافرت پیشین ریاست جمهوری این سد پیشرفت ۱۸ درصدی داشت، اما امروز با رشد ۴۵ درصدی روبه رو شده است، پیمانکار این پروژه با حجم مخزن ۴۳۰ میلیون متر مکعب قرارگاه خاتم است.
محرابیان اظهار داشت: امروز طرح های برقی حائز اهمیت در این استان افتتاح خواهد شد، در این زمینه استفاده از نرم افزار داخلی برای دیسپاچینگ استان بوشهر یکی از برجسته ترین پروژه هاست.
امروز پروژه های عظیم صنعت آب و برق در استان بوشهر با حدود ۹۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار بواسطه همکاری دولت، مجلس، دستگاه های مختلف، مردم کشور و شهروندان بوشهری افتتاح و به بهره برداری رسید.




منبع:

1401/12/13
09:23:55
0.0 / 5
351
تگهای خبر: آب , ایستگاه , دستگاه , راه اندازی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز