کاهش تولید نفت اوپک اوج گرفت

کاهش تولید نفت اوپک اوج گرفت ام آی جی تی: نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت اوپک در آوریل، به سبب توقف قسمتی از صادرات عراق و تاخیر در ارسال محموله های نفت نیجریه، کاهش پیدا کرد و تاثیر پایبندی بالای تولیدکنندگان بزرگ به توافق محدودیت عرضه اوپک پلاس را مضاعف کرد.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، نظرسنجی رویترز نشان داد سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) ماه میلادی گذشته، ۲۸.۶۲ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۱۹۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با مارس کاهش داشت. تولید این گروه از سپتامبر، بیش از یک میلیون بشکه در روز کاهش داشته است.

اوپک و متحدانش که به اوپک پلاس معروف هستند، اواخر سال ۲۰۲۲ در پی وخامت دورنمای اقتصادی که به نرخها ضربه زده بود، توافق کردند برای پشتیبانی از بازار، تولید خودرا کاهش دهند. دور جدید کاهش تولید این گروه از ماه مه شروع شده و تا تا آخر سال ۲۰۲۳ ادامه پیدا می کند.

برای آوریل، اوپک توافق کرده بود تولید نفت خودرا به میزان حدود ۱.۲۷ میلیون بشکه در روز کم کند. برمبنای یافته های نظرسنجی رویترز، با کاهش ناخواسته در عراق و نیجریه، پایبندی به توافق محدودیت عرضه در بین تولیدکنندگان اوپک، در آوریل به ۱۹۴ درصد در مقایسه با ۱۷۳ درصد در مارس، افزایش پیدا کرد. تولید این گروه به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز کمتر از سطح هدف گذاری شده بود برای اینکه خیلی از تولیدکنندگان به ویژه نیجریه و آنگولا، فاقد ظرفیت لازم برای تولید در سطح توافق شده بودند.

بزرگترین کاهش تولید به میزان ۲۰۰ هزار بشکه در روز در عراق بود که شرکت ها، تولید در شمال این کشور را در پی توقف صادرات بوسیله خط لوله در مارس، کاهش دادند. صادرات بالاتر از جنوب عراق، تا حدودی کاهش صادرات از شمال را جبران کرد.

دومین کاهش بزرگ تولید به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز در نیجریه بود که شرکت اکسون بدنبال بروز اختلاف کارگری، برای ارسال محموله های نفت از پایانه هایش در این کشور، وضعیت فورس ماژور اعلام نمود. این شرکت ۲۷ آوریل اعلام نمود بعد از حل این مسئله، فعالیت هایش را از سر گرفته است.

بر اساس نظرسنجی رویترز، عربستان سعودی، کویت و امارات متحده عربی، نرخ بالای پایبندی به توافق اوپک پلاس را حفظ نموده و تولیدشان را ثابت نگه داشتند.

در میان کشورهایی که تولید بالاتری داشتند، بزرگترین افزایش تولید مربوط به آنگولا بود. ایران، لیبی و ونزوئلا، سه کشور تولیدکننده عضو اوپک هستند که از شرکت در توافق محدودیت عرضه اوپک پلاس، معاف شده اند. تولید ایران ثابت بود اما تولید لیبی کاهش پیدا کرد و تولید ونزوئلا اندکی افزایش داشت.

نظرسنجی رویترز با هدف رصد بازار به انجام می رسد و برمبنای اطلاعات کشتیرانی است که توسط منابع خارجی، آمار رفینیتیو آیکان، اطلاعات شرکت هایی مانند پترولجستیک و کپلر که نفتکش ها را رصد می کنند و اطلاعات فراهم شده از طرف شرکت های نفتی، اوپک و شرکت های مشاوره تهیه می شود.




1402/02/13
10:21:21
0.0 / 5
460
تگهای خبر: اوپك , تولید , تولید نفت , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز