عضو انجمن فولاد در گفت وگو با ام آی جی تی:

قعطی برق صنایع نهایی نشده است

قعطی برق صنایع نهایی نشده است به گزارش ام آی جی تی، عضو انجمن فولاد با اشاره به خسارت 3 میلیارد دلاری فولاد در 1401 به سبب محدودیت های انرژی اظهار داشت: هنوز توافقی بین وزارت خانه های صمت و نیرو در مورد نحوه اعمال محدودیت برق صنایع صورت نگرفته است.



وحید یعقوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد محدودیت برق صنایع فولادی گفت: برمبنای پیگیری هایی که از وزارت صمت کردیم، مسئولان وزارتخانه اعلام نمودند که هنوز توافقی بین وزارت صمت و نیرو در مورد نحوه اعمال محدودیت برق صنایع صورت نگرفته و همچنان جلسات کارشناسی و مدیریتی در مورد میزان و چگونگی اعمال محدودیت ها درحال برگزاری است. بدین سبب بخشنامه مذکور کان لم یکن تلقی می شود.
معاون اجرائی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اضافه کرد: امسال مثل پارینه وزارت صمت و نیرو درحال توافق هستند که فقط بار محدودیت برق روی دوش فولاد نباشد و باقی صنایع همچون مس، سرب، روی، کاشی، سرامیک، شیشه و… سهمی از محدودیت ها را متقبل شوند تا صنعت کشور در مجموع مدیریتی در محدودیت ها داشته باشد.
وی افزود: تا چند روز آینده محدودیت های برق آغاز می شود که جزییات اعمال محدودیت در هر استان و شرکت در دست بررسی می باشد.
خسارت ۳ میلیارد دلاری فولاد در ۱۴۰۱ به سبب محدودیت های انرژی
یعقوبی در ادامه با اعلان اینکه تولید و عرضه برق نسبت به نیاز کشور کم است، اظهار داشت: باتوجه به مصوبات دولت برای جلوگیری از اعمال محدودیت در برق خانوارها، صنایع باید متحمل این قطعی ها شوند که در رأس آنها صنعت فولاد است. این مساله اجحاف در حق صنعت فولاد است برای اینکه در فصول سرد گاز و در فصول گرم برق قطع می شود و این در حالیست که صنعت فولاد فقط ۷ درصد از برق کشور را مصرف می کند اما به سبب این که نمی توانند محدودیت ها را به سایر صنایع سوق بدهند، سیمان و فولاد بیشتر متحمل این محدودیت ها می شوند.
وی تصریح کرد: به سبب محدودیت های انرژی در سال ۱۴۰۱ حدود ۳ میلیارد دلار خسارت مربوط به عدم النفع تولید داشتیم.
معاون اجرائی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: البته مدیریت محدودیت های برق در سال ۱۴۰۱ بهتر از سال ۱۴۰۰ بود. در سال ۱۴۰۰ با توجه به این که مصوبه شورای عالی امنیت ملی بود که ۱۰ درصد دیماند مصرف کنند در ۳ ماهه دوم نسبت به ۳ ماهه اول ۴۰ درصد کاهش تولید داشتیم اما در ۱۴۰۱ اوضاع بهتر شد و برنامه ای مورد توافق وزارت صمت و نیرو قرار گرفت که اوضاع را مدیریت کرد. به همین دلیل بااینکه تابستان پارینه شاهد کاهش تولید بودیم اما این کاهش تولید (نسبت به فصل بهار ۱۴۰۱) فقط ۶ درصد بود.
یعقوبی اظهار داشت: اگر مدیریت محدودیت های برق امسال هم مثل پارینه با تعاملات بیشتری صورت گیرد اوضاع قابل مدیریت بهتری خواهد بود هر چند که هر میزان محدودیت تأثیرگذار است و می تواند تولید فولاد را کم کند و تبعات در بازار قابل مشاهده خواهد بود. بطور قطع خسارت هم به صنایع وارد می شود اما این که خسارت چقدر باشد بستگی به میزان محدودیت ها دارد.
برق مراکز خرید و مال ها باید محدود شود
وی در ادامه با اعلان اینکه وقتی عرضه و تقاضا با هم نمی خواند هم عرضه افزایش و هم تقاضا باید کم شود، گفت: عرضه برق با ۱۰ هزار مگاوات نیروگاهی که درحال راه اندازی است افزایش خواهد یافت اما تقاضا به ویژه در بخش خانوار هم درحال افزایش است که باید مدیریت شود.
یعقوبی اضافه کرد: در تفکیک آمار مصرفی برق، مصرف بخش تجاری و خانگی بصورت مجزا اعلام نمی شود و این در حالیست که مرکز خرید، مال ها و… در کشور برق زیادی را مصرف می کنند اما محدودیتی ندارند. بدین سبب مصرف برق در این بخش هم باید محدود شود.
معاون اجرائی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: وقتی محدودیت برق فقط مختص صنایع می شود در حقیقت با این کار درحال از بین بردن ارزش افزوده صنعت هستیم که همین مساله به تولید ناخالص ملی ضربه می زند. راهکارهای کلان دیگری برای مدیریت تقاضا وجود دارد.
مشکل ساخت نیروگاه های جدید
وی اشاره کرد: مضاف بر این که باید پروسه ساخت نیروگاه ها و رفع موانع مربوط به بهره بردای نیز تسهیل شود برای اینکه هم اکنون شرکتها در تامین گاز با مشکل مواجهند در صورتیکه اگر این مشکل حل شود روند ساخت نیروگاه ها تسریع خواهد شد. همین مساله موجب می شود که سرمایه گذاری با کندی جلو رود.
یعقوبی اظهار داشت: همین طور در نیروگاه های تجدید پذیر مسائل مقرراتی و اداری است که باید تسهیل شود تا بتوانیم طرف عرضه را تقویت نماییم.


منبع:

1402/03/01
13:48:07
0.0 / 5
382
تگهای خبر: انرژی , تولید , خرید , راه اندازی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز