سخنگوی صنعت آب در گفت وگو با ام آی جی تی:

کیفیت آب افزایش خواهد یافت

کیفیت آب افزایش خواهد یافت به گزارش ام آی جی تی، سخنگوی صنعت آب اظهار داشت: با انجام مطالعات و ارزیابی های علمی و فنی جدی در سطح حوضه های آبریز، برنامه ریزی های لازم برای بهبود کیفیت آب تأمین شده از سر منشا صورت می گیرد.


فیروز قاسم زاده در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به اهمیت کیفیت آب آشامیدنی اظهار نمود: وزارت نیرو در چارچوب طرح های اضطراری آب آشامیدنی و انجام پروژه های تأمین، انتقال، تصفیه و توزیع آب در شرب شهری و روستایی، نسبت به ارتقا کمیت و کیفیت آب آشامیدنی تلاش می کند.
وی در تشریح اقدامات انجام شده به منظور ارتقای کیفیت آب اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم در این راستا، مطالعه علل طعم و بوی آب آشامیدنی یکی از شهر های کشور در تابستان ۱۴۰۱بود که سبب اعتراض شهروندان شده بود. در این مطالعه علل مختلفی شناسایی شد و برای هر کدام از آنها راهکارهای لازم اتخاذ شد.
قاسم زاده ضمن اشاره به جزئیات ارتقای کیفیت آب شهرها اظهار داشت: به طور کلی تأمین بخش عمده آب آشامیدنی تبریز و ۷ شهر دیگر در استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی از سامانه آب آشامیدنی زرینه رود صورت می پذیرد که این سامانه مشتمل بر سد بوکان، بند انحرافی زرینه رود و تأسیسات تصفیه آب است.
سخنگوی صنعت آب اظهار داشت: با عنایت به عمر سازه ها و برخی مشکلات بهره براری طی سالهای گذشته و به تبع آن انباشت رسوبات مختلف در پشت بند نوروزلوو هم افزایش دمای محیطی و کاهش بارش ها، رشد و نمو انواع جلبک در مخزن افرایش داشته و باوجود وجود تصفیه خانه مناسب اما بخشی از این جلبک ها در فرایند تصفیه متداول قابلیت حذف نداشته و موجبات ایجاد بو، طعم و مزه در آب را فراهم می کرد.
وی افزود: بنابراین راهکارهای موجود برای این مورد در کارگروهی متشکل حوضه آبریزدریاچه ارومیه، سازمان حفاظت محیط زیست و شرکتهای آب منطقه ای آذربایجان غربی وآذربایجان شرقی و دانشگاه های تبریز و ارومیه مورد بررسی قرار گرفت و رفع جلبک های رسوبات کف مخزن بند نوروزلو بعنوان یک راهکار انتخاب گردید.
به قول قاسم زاده، اجرای عملیات مربوطه، معروف به عملیات شاس، با تعریف سناریویی صورت پذیرفت که ضمن عدم قطع آب آشامیدنی مردم و یا افت کیفیت آب، زمان شستشوی رسوبات هم با بارش میان حوضه همراه شد تا تبعات احتمالی به حداقل برسد. برای این عملیات از ماشین آلات مختلفی همچون تجهیزات لایروبی دوزیست استفاده شد.
قاسم زاده بیان نمود: با حذف جلبک های مخزن و سپس استفاده از کربن فعال در تصفیه خانه، موجبات بهبود و ارتقای کیفیت آب و رضایتمندی شهروندان را با حذف شاخصهای شیمیایی نامطلوب فراهم نمود. هم اکنون، آب آشامیدنی این شهرها باکیفیت مطلوبی درحال تأمین است.




منبع:

1402/04/28
20:16:14
0.0 / 5
316
تگهای خبر: آب , سازمان , شركت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز