گزارش ام آی جی تی؛

شروع برداشت از میدان نفتی سپهر و جفیر

شروع برداشت از میدان نفتی سپهر و جفیر به گزارش ام آی جی تی، با انجام حفاری ۱۰ حلقه چاه تولیدی در میدان سپهر و جفیر عملیات برداشت نفت از این میدان مشترک شروع شد.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از مهر، عمیق ترین چاه نفتی ایران با عمق ۴ هزار و ۶۰۰ متر در میدان نفتی سپهر و جفیر حفاری شد و عملاً برداشت نفت از این میدان شروع شده است. از مجموع ۱۲ حلقه چاه تولیدی در فاز اول، تابحال حفاری ۱۰ حلقه چاه تکمیل شده و حفاری ۲ حلقه چاه دیگر هم در حال انجام می باشد. همینطور شیرهای سرچاهی مورد استفاده در این ۱۲ حلقه چاه ساخت داخل است، که منجر به کاهش ۳۰ درصدی قیمت تمام شده برای این میدان نفتی شد.
با وجود آنکه در یک ماه اخیر، میزان تولید روزانه نفت از چاه های در مدار بهره برداری این میدان به ۲۴ هزار بشکه در روز هم رسیده، اما متوسط تولید روزانه نفت سپهر و جفیر حدود ۲۱ هزار بشکه در روز است. اما این آمادگی وجود دارد تا تولید نفت از این میدان به ۵۰ هزار بشکه در روز افزوده می شود.
محمدرضا افشاریان مدیر زیر سطح شرکت توسعه دهنده این میدان نفتی در حاشیه بازدید خبرنگاران از این میدان ضمن اشاره به کاهش ۶۰ درصدی زمان حفاری در میدان های نفتی سپهر و جفیر اظهار داشت: زمان حفاری در این میدان ها که در لایه فهلیان مخزن خامی قرار دارد، از ۳۳۳ روز به ۹۰ روز کاهش داشته است.
وی ضمن اشاره به این که آخرین حلقه چاه از ۱۲ حلقه چاه میدان سپهر و جفیر در اولین مرحله درحال حفاری و تکمیل است، اضافه کرد: این چاه ها در لایه فهلیان مخزن خامی حفاری شده است. حفاری چاه ها در مخزن فهلیان که جزو مخازن خامی است را به میزان ۶۰ درصد کاهش دادیم تا آنجایی که زمان حفاری از ۳۳۳ روز به ۹۰ روز کاسته شده است.
به گفته افشاریان چاه هایی که در عمق لایه فهلیان مخزن خامی حفاری می شود ۴۶۰۰ تا ۴۶۵۰ متر عمق دارند.
وی افزود: ۶۰ هزار متر حفاری در میدان های سپهر و جفیر انجام شده است و توانستیم حفاری همزمان لایه های کم فشار و پرفشار را انجام دهیم.
مدیر زیر سطح شرکت اکتشاف و تولید پاسارگاد افزود: با نظارت دقیق و کنترل نرخ حفاری، لایه پرفشار بالایی در کنار لایه های کم فشار زیرین را حفاری نماییم و با تغییر در ترکیبات سیال حفاری و کاهش سهم کلسیم برومات از آن ۳۰ تا ۴۰ درصد از هزینه حفاری را کاهش دهیم.
وی تصریح کرد: استفاده از وسایل تکمیل داخلی ۱۰ هزار PSI در این چاه ها استفاده شده است و ساخت داخل در این حوزه برای اولین بار صورت می گیرد.
افشاریان ضمن اشاره به این که در ایران استاندار ای پی آی نداریم، خاطرنشان کرد: بر مبنای استانداردهای اینترنشنال وسایل ترکیبی را می سازیم.
وی اظهار داشت: کل ۱۲ چاه حفاری شده در میدان های سپهر و جفیر پرفشار هستند و با وجود حرارت بالا، فشار در این چاه ها تا ۱۰ هزار پی اس آی است.
به گفته افشاریان همه مسائلت محیط زیستی مانند گودال آتش، امحا گل حفاری و …رعایت شده است.
طبق قراردادی که در اسفندماه سال ۱۳۹۶ بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت گسترش انرژی پاسارگاد به امضا رسیده، میزان تولید نفت در فاز اول این پروژه باید به ۳۶ هزار بشکه در روز و در انتها فاز دوم به ۱۱۰ هزار بشکه در روز برسد و هدف گذاری شده تا در مدت ۲۰ سال، با سرمایه گذاری بیشتر از ۲.۸ میلیارد دلاری، در مجموع ۵۴۰ میلیون بشکه نفت از این میدان برداشت شود.



منبع:

1402/08/14
11:31:41
0.0 / 5
270
تگهای خبر: انرژی , تولید , تولید نفت , حفاری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز