خیز شرکت های نفتی عربی برای تصرف بازار آسیا

خیز شرکت های نفتی عربی برای تصرف بازار آسیا ام آی جی تی: شرکت اماراتی ادنوک و شرکت آرامکوی سعودی بدنبال توسعه فعالیت پایین دستی در آسیا برای بهره برداری از فرصت های جدید و کسب سهم بیشتر در بزرگترین منطقه مصرف کننده نفت در جهان هستند.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، با عنایت به این که آسیا هم اکنون، حدودا تمام رشد تقاضای جهانی برای نفت را هدایت می کند و در دهه های آینده هم چنین خواهد بود، بعضی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان که در خاورمیانه هستند، درصدد گسترش حضور خود در این بازار پراهمیت رو به رشد هستند.

غول نفتی سعودی آرامکو و ادنوک ابوظبی، قصد دارند تجارت پایین دستی خویش را بخصوص در آسیا گسترش دهند تا از تقاضای آتی برای نفت خام خود در قسمت پتروشیمی بهره مند شوند. عربستان سعودی طی دو سال گذشته، با هدف جذب بازارهای بیشتری برای نفت خام خود، قراردادهای پایین دستی را در آسیا همچون در چین و جنوب و جنوب شرق آسیا اعلام نموده است.

چین به علت رونق فروش خودرو های سواری برقی و کامیون های گازسوز، امکان دارد بزودی با پیک تقاضا برای سوخت هایی مانند بنزین و دیزل در حمل و نقل جاده ای روبرو شود.

هر چند اوپک به این تغییر ساختاری در تقاضا برای سوخت در چین اذعان کرده، اما از برآورد خوش بینانه خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت عقب نشینی نکرده است.

اوپک و آژانس بین المللی انرژی که اختلاف نظر قابل توجهی در مورد روند تقاضای جهانی برای نفت در بلندمدت دارند، انتظار دارند هند بزودی از چین سبقت گرفته و به بزرگترین پیشران رشد تقاضا برای نفت تبدیل گردد.

طبق گزارش «چشم انداز جهانی نفت» اوپک در سال ۲۰۵۰، هند، آسیا به جز چین، آفریقا و خاورمیانه، منابع کلیدی تقاضای رو به رشد در سالهای آینده خواهند بود. مجموع تقاضای این چهار منطقه در فاصله سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۵۰، به میزان ۲۲ میلیون بشکه در روز رشد خواهد نمود. هند به تنهایی، هشت میلیون بشکه در روز به تقاضای خود برای نفت تا سال ۲۰۵۰ اضافه خواهد نمود. چین هم به نوبه خود، شاهد افزایش تقاضای خود برای نفت به میزان ۲.۵ میلیون بشکه در روز خواهد بود.

پتروشیمی در چین و پالایش و پتروشیمی در هند (واقع در جنوب آسیا) و جنوب شرقی آسیا، محرک رشد جهانی تقاضا خواهند بود. و بزرگترین تولیدکنندگان نفت خاورمیانه می خواهند در موقعیت مناسب قرار گیرند تا بتوانند از این رشد تقاضا بهره برداری کنند.

شرکت ادنوک ابوظبی در کنسرسیومی با بورگ و بوریالیس، در ژوییه، توافق همکاری پروژه ای را با گروه مواد شیمیایی چینی وانهوآ برای انجام مطالعات امکان سنجی توسعه یک مجتمع پلی اولفین در فوژوی چین به ظرفیت ۱.۶ میلیون تن در سال، اعلام نمود.

آرامکو که بزرگترین صادرکننده نفت خام در جهان است، توافقنامه هایی را با رونشنگ پتروکمیکال و گروه هنگلی امضا کرد تا مذاکرات همکاری در قسمت های پالایش و پتروشیمی در چین و عربستان سعودی را پیش ببرد. توافق آرامکو با گروه هنگلی، به پیشرفت مذاکرات در مورد خرید ۱۰ درصدی سهم در شرکت پتروشیمی هنگلی توسط آرامکو کمک می نماید. آرامکو در اوایل سالجاری با گروه هنگلی برای خرید ۱۰ درصد سهم در شرکت پتروشیمی هنگلی وارد مذاکره شد.

محمد القحطانی، رئیس بخش پایین دستی آرامکو، در سپتامبر اظهار داشت: چین کشور مهمی در استراتژی رشد پایین دستی جهانی آرامکو است و این شرکت، مشتاقانه منتظر ایجاد رابطه ای است که بیشتر از سه دهه امتداد می یابد تا فرصت های جدیدی را در این بازار مهم ایجاد نماید.

یاسر مفتی، معاون اجرایی محصولات و مشتریان آرامکو در مصاحبه ای در اوایل همان ماه به رویترز اظهار داشت: آرامکو همچنان به دنبال فرصت های خرید در قسمت پایین دستی و گاز طبیعی مایع (ال ان جی) است.

غول نفتی عربستان سعودی در سالهای اخیر، به دنبال معاملاتی برای توسعه حضور بین المللی پایین دستی خود، بخصوص کانون های اصلی تقاضا مانند آسیا بوده است.

آرامکو در سال گذشته، با خرید ۴۰ درصد سهم «شرکت نفت و گاز پاکستان» که یکی از بزرگترین شرکتهای خرده فروشی و ذخیره سازی پاکستان است، وارد بازار پایین دستی این کشور شد.

این غول نفتی سعودی در سال ۲۰۲۳، همینطور دو قرارداد بزرگ پالایشگاهی و پتروشیمی را در چین اعلام نمود که نه تنها به بزرگترین شرکت نفتی جهان سهمی از بازار پایین دستی چین می دهد، بلکه یک مقصد صادراتی جدید برای صادرات ۶۹۰ هزار بشکه در روز نفت خام عربستان در چین اضافه می کند.

درست همین هفته گذشته، آرامکو یک توافق همکاری با شرکت نفتی پتروویتنام برای همکاری در زمینه ذخیره سازی، عرضه و تجارت محصولات انرژی و پتروشیمی امضا کرد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در زمان امضای یکی از این قراردادها با چین در آوریل، رئیس بخش پایین دستی آرامکو اظهار داشته بود: ما به بررسی فرصت های جدید در بازارهای مهم ادامه می دهیم، چونکه به دنبال پیشبرد استراتژی مایعات به مواد شیمیایی خود هستیم.



1403/08/15
13:25:07
0.0 / 5
222
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز