وضعیت شکننده منابع آب کشور با وجود بهبود نسبی بارندگی ها

وضعیت شکننده منابع آب کشور با وجود بهبود نسبی بارندگی ها به گزارش ام آی جی تی، مدیرکل دفتر اطلاعات و داده های آب کشور تاکید کرد: بارندگی های اخیر تنها اثر کوتاه مدت داشته و به علت ادامه خشکسالی های چندساله، منابع آب کشور بازهم در وضعیتی شکننده قرار دارند.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از شبکه خبری آب، فیروز قاسم زاده، مدیرکل دفتر اطلاعات و داده های آب کشور ضمن اشاره به آخرین وضعیت بارندگیها در سال آبی جاری عنوان کرد: بررسی آخرین آمار بارندگی کشور نشان میدهد علیرغم وقوع سامانه بارشی اخیر و نرمال شدن نسبی شرایط بارشی تا این مقطع، وضعیت منابع آب در قسمت های زیادی از کشور بازهم شکننده است و بر این اساس، رتبه بارندگی کشور در مقایسه با دوره آماری بلند مدت ۲۲ از ۵۸ سال آماری است.
وی اضافه کرد: بااینکه بارندگی های اخیر در کوتاه مدت منجر به بهبود شرایط رطوبتی و افزایش رواناب ها شده است، اما از نظر مدیریت منابع آب، این بارندگیها آثار موقتی داشته و قادر به جبران کسری انباشته ناشی از چند سال خشکسالی متوالی در کشور نیست.
قاسم زاده ضمن اشاره به آمار شبکه ایستگاههای مبنای وزارت نیرو خاطرنشان کرد: میزان بارندگی در سال آبی جاری نسبت به متوسط بلند مدت ۱۱ درصد و نسبت به سال قبل ۷۶ درصد افزایش داشته است. با این وجود، بر طبق آخرین داده ها، ۱۹ استان در شرایط زیر نرمال قرار دارند. همین طور ۱۰ استان در وضعیت بالای نرمال و ۳ استان در محدوده نرمال، بارندگی دریافت کرده اند.
مدیرکل اطلاعات و داده های آب کشور افزود: استانهای هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و فارس به ترتیب با ثبت ۱۶۶.۹، ۸۸.۵، ۴۹.۶، ۵۷.۳ و ۱۴۲.۴ میلی متر بارش، افزایش بیشتر از ۵۰ درصدی نسبت به میانگین بلند مدت را تجربه کرده اند. این در شرایطی است که استانهای تهران و البرز با کاهش بیشتر از ۷۰ درصدی نسبت به بلندمدت، بیشترین افت بارندگی را به خود اختصاص داده اند.
وی ضمن اشاره به ادامه خشکسالی در کشور عنوان کرد: بر طبق شاخص SPI بخصوص در ۶ سال اخیر، ادامه خشکسالی منجر به کاهش جدی آورد رودخانه ها، ورودی سدها و مخازن آب زیرزمینی و تالاب ها شده است؛ بگونه ای که بارندگی های اخیر نیز نتوانسته این کسری را جبران کند.
قاسم زاده اشاره کرد: میزان ورودی سدهای کشور از شروع سال آبی تا ۱۳ دی ماه ۱۴۰۴ نسبت به زمان مشابه سال قبل حدود ۱۴ درصد کم شده است. همین طور درصد پرشدگی مخازن سدهای کشور بطور متوسط به حدود ۳۵ درصد رسیده که نسبت به سال قبل کاهش حدود ۲۱ درصدی را نشان میدهد و مبین وضعیت نامطلوب موجودی سدهاست.
وی در آخر اظهار داشت: بررسی ها از آن حکایت می کند که مخازن سدهای استانهای تهران، اصفهان، خراسان رضوی، قم، زنجان و مرکزی در شرایط نامطلوبی قرار دارند و تامین آب آشامیدنی در شهر های وابسته به این منابع همچون تهران، کرج، مشهد، اراک، قم، اصفهان، یزد، تبریز و… با محدودیت مواجه است؛ از ین جهت، مدیریت مصرف آب بازهم یک ضرورت جدی در کشور محسوب می شود.
مدیرکل دفتر اطلاعات و داده های آب کشور همین طور ضمن اشاره به آخرین داده های هواشناسی اظهار داشت: بر طبق پیشبینی سازمان هواشناسی، طی هفته جاری بارندگیها در کشور عمدتا در نواحی شمالی، نوار شمال کشور و بخشهایی از دامنه های جنوبی البرز متمرکز خواهد بود. همین طور در هفته دوم، بارندگیها بصورت پراکنده در بخشهایی از غرب، شمال غرب و شمال شرق کشور انتظار می رود. بارندگیها در مناطق مرتفع بصورت برف خواهد بود
قاسم زاده ضمن اشاره به اقدامات اجرایی برای مدیریت تنش آبی خاطرنشان کرد: بمنظور رویارویی با تنش آبی، بخصوص در قسمت آب آشامیدنی، طرح های اضطراری به تفکیک تمامی شهر های دارای تنش آبی کشور استخراج شده و درحال پیگیری است که در صورت تامین منابع مالی لازم، می تواند از بروز هرگونه تنش و محدودیت در تامین آب آشامیدنی جلوگیری نماید.

منبع:

1404/10/14
13:14:28
0.0 / 5
7
تگهای خبر: آب , ایستگاه , سازمان , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

سایت ام آی جی تی یک منبع ارزشمند برای علاقه‌مندان به حوزه انرژی، اقتصاد و نفت و گاز است، که با ارائه اطلاعات دقیق، تحلیل‌های به روز و پوشش گسترده موضوعات مرتبط، به کاربران کمک می‌کند تا درک عمیق‌تری از مسائل مربوط به انرژی داشته باشند و در تصمیم‌گیری‌های خود در این زمینه، موفق‌تر عمل کنند
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

MIGT
migtco.ir 1397-1404 - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز

MIGT: دروازه‌ای به سوی دنیای انرژی، از نفت و گاز و سوخت فسیلی تا انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های نوین، همراه با تحلیل‌های دقیق و اخبار به روز