مذاكرات اوپك درباره كاهش تولید نفت به بن بست خورد

مذاكرات اوپك درباره كاهش تولید نفت به بن بست خورد ام آی جی تی: دیدار رسمی وزیران نفت اوپك درباره توافق كاهش تولید نفت روز پنج شنبه در مقر این سازمان در وین بی نتیجه به اختتام رسید و این گروه كنفرانس مطبوعاتی سپس نشست خودرا لغو نمود.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، منابع آگاه از مذاكرات اظهار كردند: اعضای اوپك همچنان درباره میزان كاهش تولید و كشورهایی كه باید از مشاركت در كاهش تولید معاف شوند، اختلاف نظر دارند.

خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی سپس ترك این دیدار كه به مدت چند ساعت و بدون دستیابی به نتیجه ادامه داشت، اظهار داشت: اوپك همچنان در حال رایزنی برای دستیابی به یك توافق است.

انتظار می رفت اعضای اوپك درباره كاهش تولید نفت در دیدار رسمی روز پنج شنبه خود در وین به توافق برسند و سپس مذاكرات خود برای نهایی كردن توافق را روز جمعه با روسیه و ۹ تولیدكننده غیراوپك ادامه دهند اما این مذاكرات تا عصر روز پنجشنبه بدون این كه نشانه ای از پیشرفت داشته باشد، ادامه پیدا كرد.

نشست مطبوعاتی معمول وزیران قبل از دیدار رسمی در پگاه روز پنج شنبه در ابتدا شب گذشته لغو شد اما سپس اعتراض خبرنگاران حاضر در وین، برگزار گردید. این امر نشان داد مذاكرات تا چه حد حساس و پرتنش است. یكی از نمایندگان اوپك قبل از آغاز این دیدار به "اس اند پی گلوبال پلاتس" گفت، وی مذاكرات را دشوار می بیند اما غیرممكن نیست.

وزیر انرژی عربستان سعودی قبل از این دیدار به خبرنگاران اظهار داشته بود: كاهش تولید یك میلیون بشكه در روز از طرف كشورهای اوپك و غیراوپك مناسب خواهد بود. این اظهارات از طرف بازار منفی ارزیابی شد و ریزش شدید قیمت های نفت را به دنبال داشت چونكه معامله گران عزم این ائتلاف برای تقویت بازار را زیر سوال بردند.

عربستان سعودی كه بزرگ ترین تولیدكننده عضو اوپك است، با درخواست آمریكا در آستانه انتخابات این كشور و همین طور اعمال تحریم ها مقابل ایران، تولید خودرا از ماه مه بیشتر از یك میلیون بشكه در روز افزایش داده و برمبنای جدیدترین بررسی اوپك پلاتس، در نوامبر ۱۱.۰۲ میلیون بشكه در روز نفت تولید كرد.

این مسأله موجب نارضایتی بعضی از اعضای اوپك شده كه عربستان سعودی را مقصر عرضه فزاینده ای می بینند كه حالا اوپك تلاش می كند از راه كاهش تولید مانع شكل گیری آن شود. بعضی از اعضای اوپك همین طور از مشورت های عربستان سعودی با روسیه درباره سیاست تولید ناراضی بوده و این كشور را متهم كرده اند كه به روسیه نسبت به تصمیمات گروهی اهمیت بیش از حد ای داده است.

لیبی و ایران قبل از دیدار رسمی اوپك اعلام نمودند كه خواهان معافیت از مشاركت در كاهش تولید هستند. مصطفی سانالا، رئیس شركت ملی نفت لیبی به بی ثباتی این كشور اشاره كرد؛ در حالیكه بیژن زنگنه، وزیر نفت كشورمان اظهار نمود: تهران در شرایطی كه تحت تحریم های آمریكا قرار دارد، در هیچ گونه كاهش تولیدی مشاركت نخواهد كرد.

نیجریه مانند لیبی در آخرین باری كه اوپك در سال ۲۰۱۶ درباره كاهش تولید مذاكره كرد، از مشاركت معاف شده بود اما این دفعه آماده است در محدودیت عرضه شركت نماید. با این وجود، امانوئل كاچیكوو، وزیر نفت نیجریه اظهار كرد، تولیدكنندگان بزرگ تر باید عمده باره كاهش تولید را به دوش بكشند.

این هفته با بیان غیرمنتظره خروج قطر از اوپك، برای این گروه پرتلاطم شروع شد. سعد الكعبی، وزیر نفت جدید قطر در زمان ورود به وین به خبرنگاران اظهار داشت: این كشور بعنوان یكی از كوچك ترین تولیدكنندگان جهان، نفوذ چندانی در اوپك ندارد. قطر با همسایگان بزرگ خود در منطقه خلیج فارس شامل عربستان سعودی و امارات متحده عربی گرفتار اختلافات دیپلماتیك شده اما كعبی تكذیب نمود كه خروج كشورش از اوپك تحت تأثیر انگیزه های سیاسی بوده است.




1397/09/16
21:11:10
5.0 / 5
4554
تگهای خبر: انرژی , اوپك , تحریم , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز