همراهی مردم عامل مهم در امتداد مدیریت بهینه گاز

همراهی مردم عامل مهم در امتداد مدیریت بهینه گاز ام آی جی تی: ام آی جی تی: مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به وضعیت هدر رفت گاز در بخش های مختلف خانگی، تجاری، صنایع، نیروگاه ها و... همراهی هموطنان را عامل مهمی در مدیریت بهینه مصرف عنوان نمود.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از شرکت ملی گاز ایران، «مسلم رحمانی» در آئین اختتامیه هم اندیشی مدیران عامل شرکت های گاز استانی با اشاره به سیر صعودی میزان مصرف گاز در کشور، اظهار داشت: روند مصرف گاز در کشور در ۱۰ سال قبل نزدیک به ۶۰ درصد افزایش داشته؛ یعنی از ۱۴۵ میلیارد مترمکعب در سال ۱۳۹۲ به ۲۳۰ میلیارد مترمکعب در سال ۱۴۰۱ رسیده است. در همین بازه زمانی، میزان مصرف بخش خانگی ۴۰ درصد افزایش داشته و از ۴۴ میلیارد مترمکعب به ۶۱ میلیارد مترمکعب بالا رفته است.
سیر صعودی گازرسانی به صنایع و نیروگاه ها
رحمانی با اشاره به اینکه گاز نقش بی بدیل و مهمی در توسعه اقتصاد کشور دارد، افزود: سیر صعودی اشتراک و مصرف گاز در بخش صنایع و نیروگاهی در این سال ها بر این واقعیت صحه می گذارد که نقش گاز حیاتی است؛ شاهد این مدعا آن که در سال ۱۳۹۹ تعداد مشترکان صنعتی ۱۳۰ هزار واحد بود، اما امسال این تعداد به ۱۵۱ هزار واحد بالا رفته است. این در حالیست که شناخت کلی از شرکت ملی گاز ایران مبتنی بر خدمت رسانی است و بدین جهت ضروریست که در تعریف چهره جدید از شرکت ملی گاز ایران و جایگاه آن در اقتصاد کشور و تبیین درست نقشه تعالی آن، اقدامی شایسته صورت گیرد.
وی با تأکید بر اینکه حالا ۱۵۱ هزار صنعت عمده و ۳۷۲ نیروگاه با بهره گیری از گاز طبیعی به تولید محصول و ارائه خدمات مباردت می کنند، اظهار داشت: شاهدیم به سبب برخی نا آگاهی ها، اخباری درباره ی کاهش گازرسانی به صنایع یا نیروگاه ها مخابره می شود، در صورتیکه مشاهده آمار نشان میدهد که افزایش تعداد مشترکان، در امتداد افزایش گازرسانی به صنایع است.
تأثیر همراهی بخش خانگی در مدیریت مصرف
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران به نقش شرکت های گاز استانی در مدیریت مصرف اشاره نمود و اظهار داشت: در موضوع سرانه مصرف در بخش خانگی، در استان هایی مثل خراسان رضوی، اقدامات خوبی انجام شد که بر این اساس، متوسط سرانه مصرف خانگی با همراهی و همدلی مردم در اوج مصرف زمستان سال قبل و با وجود سرمای ماندگار، مدیریت شد.
رحمانی اضافه کرد: نمونه مشخصی از تأثیر همکاری و همراه سازی مشترکان بخش خانگی با راهبردهای شرکت ملی گاز ایران به معدل مصرف گاز در این بخش در سال ۹۹ و ۱۴۰۱ باز می گردد؛ در سال ۹۹، میزان مصرف بخش خانگی ۶۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب بود و در سال ۱۴۰۱، با وجود جذب ۲ میلیون مشترک جدید و کاهش متوسط دما تا ۱.۵ درجه نسبت به سال ۹۹، همچنان میزان مصرف بخش خانگی در معدل ۶۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب ثابت ماند.
نظارت جدی بر بخش تجاری بمنظور مقابله با هدررفت گاز
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در پایان، به مصرف گاز در بخش تجاری در دوره سرد سال اشاره نمود و افزود: میزان مصرف گاز در بخش تجاری و تولیدی در دوره سرد سال به نسبت دوره گرم، ۱۰ برابر افزایش داشته، این در حالیست که بررسی ها نشان میدهد که تحت تأثیر کاهش دما در بیشترین حالت، میزان مصرف باید ۲ برابر شود. این در حالیست که این بخش به سبب استفاده از تجهیزات گرمابخش در محیط های باز، نظیر گرماتابشی ها عامل جدی در هدر رفت گاز بوده و طبیعی است که باید بصورت قانونی با این موارد برخورد شود.


منبع:

1402/08/09
16:06:01
0.0 / 5
367
تگهای خبر: تولید , خدمات , شركت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز