وزیر نیرو خبر داد

تامین آب ۸۸۸ واحد بزرگ صنعتی بوسیله پساب بهداشتی و آب دریا

تامین آب ۸۸۸ واحد بزرگ صنعتی بوسیله پساب بهداشتی و آب دریا به گزارش ام آی جی تی، وزیر نیرو با اعلان اینکه در اجرای پروژه های آبی از برنامه ارائه شده به مجلس جلوتر هستیم، اظهار داشت: کل مصرف آب صنعت کشور در سال برابر با سه میلیارد متر مکعب است اما با اجرای بند تامین بوسیله پساب، سالانه 1.7 میلیارد متر مکعب بوسیله پساب تامین می شود.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، علی اکبر محرابیان بامداد امروز پنجشنبه در مراسم افتتاح پروژه های آب و فاضلاب استان تهران که با حضور رییس جمهور برگزار گردید، اظهار داشت: برنامه ای که وزارت نیرو در آغاز دولت سیزدهم برای اجرا منتشر کرد، شامل آمار و ارقام و هدف گذاری های دقیقی بود که برخی عقیده داشتند، این برنامه عملیاتی نخواهد شد.
وی افزود: بر طبق این برنامه و در عرصه طرح های آبرسانی با عنایت به شهر و روستاهای زیادی که در نقاط مختلف کشور دارای تنش آبی بودند، ۷۰۰ میلیون مترمکعب آبرسانی طی چهار سال هدف گذاری شده بود، اما در ادامه رقم هدف گذاری شده در این عرصه افزوده شد.
وزیر نیرو اشاره کرد: طرح هایی که در عرصه آبرسانی تا امروز نهایی شده است به ۶۸ پروژه می رسد که حجمی معادل یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آبرسانی را شامل می شود.
وی افزود: در این بخش شاهد پیشرف ۸۵ درصدی هستیم و پیش بینی می نماییم در ادامه مسیر نیز ۳۹ پروژه آبرسانی دیگر اجرائی شود.
محرابیان عنوان کرد: در عرصه سدسازی آبگیری و بهره برداری از ۳۰ سد با حجم مخزن ۵.۴ میلیارد متر مکعب هدفگذاری شد که تا کنون ۲۵ سد با حجم مخزن ۳.۱ میلیارد مترمکعب به بهره برداری رسیده است و پروژه ها در این بخش پیشرفت ۶۰ درصدی دارد.
وی ادامه داد: با بهره برداری از ۳۴ سد دیگر تعداد سدهای آبگیری شده در دولت سیزدهم به بالای ۶۰ سد می رسد که که حجمی معادل ۸ میلیارد مترمکعب ذخیره این سدها خواهد بود.
۵۲ درصد اهداف ایجاد ظرفیت تولید پساب محقق شد
وزیر نیرو درباره ی پروژه های در رابطه با تصفیه فاضلاب نیز بیان کرد: در حوزه جمع آوری و تصفیه فاضلاب نیز ۳۲ پروژه هدف گذاری شده بود که شامل یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب ظرفیت تولید پساب بود و تا حالا ۵۲ درصد از این پروژه ها به بهره برداری رسیده و ۳۹ پروژه تعریف شده دیگر نیز یکی بعد از دیگری به بهره برداری خواهد رسید.
محرابیان در ادامه به موضوع جهادآبرسانی اشاره نمود و اظهار داشت: بصورت مشخص در عرصه آبرسانی روستایی نیز هر چند فاکتورهای کشورمان نسبت به خیلی از کشورهای جهان بمراتب بالاتر است، اما به هر صورت لازم بود شاخص آبرسانی در این بخش باز هم افزایش یابد و بر همین در آغاز دولت آبرسانی به ۱۰ هزار روستا در نقاط مختلف کشور هدف گذاری شد.
وی با اشاره به این که آبرسانی به روستاها بمراتب دشوارتر از مناطق شهری است که همچون دلیلهای آن پراکندگی روستاها و نیز منابع آبی گوناگون است، اضافه کرد: با این وجود در طول ۲ سال و نیم گذشته وزارت نیرو توانست با اجرای پروژه های مهندسی پیچیده مانند اجرای خطوط انتقال با مسافت طولانی، راه اندازی آب شیرین کن، استقرار ایستگاه های پمپاژ و... برای ۵ هزار روستا آب پایدار تامین کند و آبرسانی به ۵ هزار روستای باقیمانده نیز در دستور کار است.
وی در بخش دیگر سخنان خود به اقدامات انجام شده در عرصه شبکه های آبیاری و زهکشی اشاره نمود و اضافه کرد: در عرصه شبکه های آبیاری و زهکشی نیز هدف گذاری وزارت نیرو در آغاز دولت ۱۲۵ هزار هکتار بود، اما باتوجه به اعتبارات مناسبی که تامین شد، تا پایان دولت عملیات زهکشی برای ۱۴۵ هزار هکتار در نقاط مختلف کشور نهایی می شود.
محرابیان در ارتباط با برنامه های وزارت نیرو برای انتقال آب دریا نیز تصریح کرد: در بخش آب دریا تا پیش از دولت سیزدهم تنها قسمتی از پروژه انتقال آب خط یک به بهره برداری رسیده بود، اما هم اکنون ۵ خط انتقال برای تامین آب فلات مرکزی و استانهای شرقی به ظرفیت ۸۹۰ میلیون مترمکعب در حال اجرا می باشد.
ظرفیت تولید نیروگاه های زیست توده از ۸ مگاوات به ۲۱ مگاوات افزایش یافت
ایشان سپس اقدامات انجام شده در عرصه نیروگاه های زیست توده را یاد شده قرار داد و اضافه کرد: در عرصه نیروگاه های بیوگاز کل ظرفیت تولید این نوع نیروگاه های کشور در آغاز دولت ۸ مگاوات بود و الان به ۲۱ مگاوات رسیده است.
محرابیان پیرامون پروژه هایی که در عرصه آب و فاضلاب استان تهران با اعتباری بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان در روز پنجشنبه به بهره برداری رسید نیز اظهار داشت: همه پروژه هایی که قرارداد آن، امروز منعقد گردید، آماده اجر ا در لحظه است اما مدت قراردادها متفاوت می باشد.
وزیر نیرو در این حوزه اضافه کرد: در این میان چند پروژه وجود دارد که طول دوره اجرای آنها ۶ ماه تا در نهایت یک و نیم سال است.
وزیر نیرو تصریح کرد: با ادامه و تقویت حمایت دولت در امسال، پروژه های مهم و بزرگی در صنعت آب و برق حتی در خارج از کشور توسط شرکت های مهندسی و پیمانکاری ایرانی به بهره برداری می رسد.
وی اشاره کرد: امید است با تکمیل و بهره برداری از این طرح ها، بخش قابل توجهی از نیاز آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت در کنار خدمت به محیط زیست تامین گردد.
تامین آب ۸۸۸ واحد بزرگ صنعتی بوسیله پساب بهداشتی و آب دریا
محرابیان در ادامه به اجرای بند ع تبصره ۸ لایحه بودجه ۱۴۰۲ اشاره نمود و اظهار داشت: در این قانون تمامی اختصاص های آب مورد نیاز صنعت مورد بازبینی قرار گرفت.
وزیر نیرو اشاره کرد: بر این اساس درباب آب مورد نیاز ۸۸۸ واحد صنعتی برمبنای قانون، بازبینی صورت گرفت و آب تصفیه شده فاضلاب و آب دریا برای فعالیت این صنایع در نظر گرفته شد.
وی اشاره کرد: با این اقدام خدمت بسیار بزرگی به صنایع کشور شد، چونکه دیگر آب پایدار صنایع تحت تاثیر خشکسالی قرار نمی گیرد.
بگفته محرابیان؛ اکنون صنایعی وجود دارند که با سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دلاری وابسته به آب سطحی و جاری هستند، اما با اجرای این قانون تحت تاثیر کم آبی ها قرار نخواهند گرفت.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه تا وقتی که شهرها وجود دارند، این آب و پساب نیز وجود خواهد داشت، اضافه کرد: خیلی از طرح های توسعه ای صنایع به علت نبود آب متوقف شده بود، اما با این ایده طرح های توسعه از سر گرفته می شود.
وزیر نیرو اظهارکرد: کل مصرف آب صنعت کشور در سال برابر با ۳ میلیارد مترمکعب است، اما با اجرای این بند ۱.۷ میلیارد مترمکعب آب برای صنایع بازتخصص می شود.
محرابیان اظهار داشت: بیش از ۸۰ درصد آب مورد نیاز این صنایع از محل پساب باز چرخانی شده و بهداشتی و حدود ۲۰ درصد بوسیله آب دریا تامین می شود؛ البته در این میان صنایعی وجود دارند که لزوماً باید برای پیشبرد طرح های آنها آب آشامیدنی و بهداشتی در نظر گرفته شود که همچون می توان به صنایع غذایی اشاره نمود.
وضعیت مطلوب ذخایر آبی دریاچه ارومیه و بهره برداری از طرح جدید احیا
ایشان سپس با تأکید بر اهمیت رعایت حقوق محیط زیست، اظهار داشت: درباب دریاچه ارومیه خودرا متعهد کردیم با اجرای پروژه های گوناگون و مدیریت منابع آب، این دریاچه را احیا نماییم.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه خوشبختانه امروز دریاچه ارومیه در وضعیت خوبی قرار دارد، اضافه کرد: این مهم به برکت بارش های خوب و همین طور مدیریت مخازن سدها در رهاسازی آب محقق شد.
محرابیان با اشاره به اینکه پروژه های مختلفی برای تامین آب دریاچه ارومیه اجرا شده است، تصریح کرد: دریاچه ارومیه امروز به لطف بارش رحمت الهی و نیز مدیریت صحیح مخازن و پرداخت حقابه دریاچه در وضعیت خوبی قرار دارد و یک پروژه دیگر در امتداد احیای دریاچه تا یک ماه دیگر به بهره برداری می رسد.




منبع:

1403/01/25
09:22:11
0.0 / 5
123
تگهای خبر: آب , ایستگاه , تخصص , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز