پرچم ایران در سریلانکا بالا رفت به علاوه ویدئو

پرچم ایران در سریلانکا بالا رفت به علاوه ویدئو به گزارش ام آی جی تی، مهندسان ایرانی طی سالهای گذشته با دور زدن ایتالیایی ها موفق به دریافت پروژه چندمنظوره اومااویا در کشور سریلانکا شدند، پروژه ای مهم و بزرگ که اردیبهشت ماه سال جاری به بهره برداری می رسد و چهره دیگری از نبوغ مهدسان ایرانی را به رخ می کشد.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، طرح چند منظوره اومااویا در جنوب شرقی سریلانکا و ۲۰۰ کیلومتری شرق کلمبو، پایتخت این کشور و در منطقه ای نسبتا محروم و خشک قرار دارد. این پروژه عظیم و منحصر به فرد شامل ساخت «۲ سد»، «تونل انتقال آب» و «دو واحد نیروگاه زیرزمینی برق آبی هریک ۶۰ مگاوات (در مجموع ۱۲۰)» می شود.
اجرای این پروژه ظرفیت آب مازاد رودخانه های اومااویا و ماهاتوتیلااویا را به منطقه کم آب استان اووا منتقل کرده و انتقال سالیانه ۱۴۵ میلیون متر مکعب آب به مناطق کم بارش باعث توسعه و رونق کشاورزی در ۵۰۰۰ هکتار در مناطق پایین دست می شود. دو واحد نیروگاه زیرزمینی ۶۰ مگاواتی در عمق ۷۵۰ متری زمین مجموعا به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات ایجاد خواهد شد و تونل اصلی بلند آبرسان پروژه به طول ۱۵.۳ کیلومتر آب سدها را به نیروگاه منتقل می کند.
همینطور خط انتقال برق فشار قوی ۱۳۲ کیلوولت به طول ۲۲.۷ کیلومتر که برق تولیدی نیروگاه اومااویا را به پست های برق مونراگله و بادوله متصل کرده و از این طریق به شبکه سراسری سریلانکا متصل می شود.
از مولفه های اصلی این طرح میتوان به دو سد بتنی غلطکی و سازه های وابسته (سد پوهولپولا به ارتفاع ۳۵ متر و حجم بتن ۵۳، ۰۰۰ متر مکعب و سد دایرابا به ارتفاع ۵۰ متر و حجم بتن ۹۷، ۰۰۰ متر مکعب)، تونل ارتباطی بین مخازن دو سد (لینک تونل) به طول ۳.۸۷ کیلومتر به صورت حفاری انفجاری، تونل بلند آبرسان (هدریس) به طول ۱۵.۲۹ کیلومتر برای انتقال آب به نیروگاه به صورت حفاری مکانیزه، شفت های ضربه گیر و قائم برای تأمین فشار آب ورودی به نیروگاه حفاری به روش Raise Boring، نیروگاه زیرزمینی به ظرفیت ۱۲۰مگاوات با دو توربین پلتون همراه با مغار ترانسفورمرهای نیروگاه وتونلهای دسترسی، تونل پایاب نیروگاه (Tailrace) به طول ۳.۶ کیلومتر به روش حفاری مکانیزه، سوییچ خانه همراه با ۲۲.۷ کیلومتر خط انتقال برق اشاره نمود.







این پروژه یکی از بزرگترین پروژه های صادرات خدمات فنی و مهندسی خارج از کشور بوده که پراکندگی و متنوع بودن اجزای طرح آنرا منحصر به فرد کرده چونکه طول خطی پروژه ۲۴ کیلومتر و جاده ای بیشتر از ۴۰ کیلومتر بوده و این طرح یکی از بلند ترین شفت های عمودی دنیا در نیروگاه های آبی به طول ۶۱۸ متر (بدون دسترسی میانی) به قطر حفاری ۳.۲ متر است.
پوشش فلزی شفت عمودی به وزن تقریبی ۱۰۰۰ تن به صورت معلق از بالا به پایین برای نخستین بار در دنیا به ارتفاع ۶۱۸ متر و قطر ۲.۲ متر و حفاری مکانیزه تونل بلند آبرسان با دو دستگاه TBM سپر دوبل (بدون دسترسی میانی) در شرایط خیلی سخت زمین شناسی با فشار آب بالا به طول ۱۵۳۰۰ متر این پروژه را تبدیل به یک پروژه خاص کرده است.




تاریخ آغاز پروژه مارس ۲۰۱۰ میلادی و تاریخ اتمام آن پایان مارس ۲۰۲۴ میلادی است، طبق جدول زمان بندی تاریخ سنکرون واحد اول ۲۷ ژانویه ۲۰۲۴ و تاریخ سنکرون واحد دوم ۲۹ مارس ۲۰۲۴ تعریف شده، همینطور تولید ۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی در سال، تأمین آب مورد نیاز ۵۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال ۱۴۵ میلیون مترمکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک جز اهداف این پروژه است.




اما از دلایل تاخیر در اجرای این پروژه میتوان به تاخیرهای کارفرما در تحویل کل زمین مطابق قرارداد ظرف مدت ۲۸ روز از آغاز قرارداد، محدودیتهای بانکی ناشی از تحریم ها، تاخیر کارفرما در پرداخت صورت وضعیتها مطابق قرارداد ظرف مدت ۵۶ روز، تعلیق موقت پروژه و تاخیر ناشی از مسائل ناشناخته زمین شناسی در تونل بلند، اعمال قوانین و مقرارت سختگیرانه کشور سری لانکا در مورد کنترل بیماری کویید ۱۹، کمبود سیمان، آرماتور و به طور کلی اقلام، ابزارو تجهیزات مورد نیاز پروژه در بازار سریلانکا و قطعی مکرر برق، کمبود گازوئیل در کشور سریلانکا اشاره نمود.






آنطور که اعلام شده این پروژه تا فروردین ماه سال جاری ۹۹.۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی و ۹۹.۵۰ درصد پیشرفت مالی داشته است و نهایت در اردیبهشت سال جاری با حضورمقامات هر دو کشور افتتاح می گردد.





۷۰ درصد صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور در ارتباط با صنعت آب و برق است
صادرات خدمات فنی مهندسی صنعت آب و برق پارسال ۶۰۰ میلیون دلار بوده همینطور الان ۷۰ درصد صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور در ارتباط با صنعت آب و برق است و الان ایران در زمینه های ملی و بین المللی پروژه های مختلفی در صنعت آب و برق در بیشتر از ۲۰ کشور توسط جامعه ۷۰۱ هزارنفری مهندسین مشاور ایرانی درحال انجام دارد.
در کمیسیون بین المللی سدهای بزرگ، ۱۰۶ کشور عضو هستند و ایران هم از سال ۱۳۷۴ به عضویت این کمیسیون درآمد و ۲۳ کمیته داخلی ذیل این امر در کشور ایجاد شده، همینطور ایران در کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی از سال ۱۳۴۷ عضو شده و در این حوزه حدود ۱۰ کمیته استانی در کشور فعال شده است؛ در این کمیسیون ۷۸ کشور عضو هستند و سالانه ده ها مقاله و تحلیل معتبر مهندسان ایرانی حاصل کار بین صنعت و دانشگاه در نشریات عرصه بین الملل مختلف به چاپ می رسد.
ظرفیت صادرات سازه های فنی مهندسی سالانه ۳.۵ میلیارد دلار است و این نشان داده است که ایران در حوزه فنی مهندسی صنعت آب و برق حرف زیادی برای گفتن دارد و با توجه به اقدامات دولت سیزدهم در گسترش روابط بین الملل میتوان نسبت به درخشش هرچه بیشتر ایران در این عرصه امیدوار بود.







1403/01/29
14:23:25
0.0 / 5
94
تگهای خبر: آب , انرژی , تحریم , توربین
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز