قربانی خاموش تحریم های نفتی آمریكا
به گزارش ام آی جی تی پالایشگاه های كره جنوبی بعد از وضع تحریم های آمریكا ضد تهران، در كوشش برای یافتن منابع دیگر تامین میعانات و جبران حجم قابل توجه وارداتی هستند كه از ایران داشتند.
به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، پالایشگاه های كره جنوبی از نفت فوق سبك یا میعانات بعنوان ماده خام برای صنعت پتروشیمی خود استفاده می نمایند و هزینه پنهان جایگزین كردن میعانات ایران با میعانات آمریكا اندك نخواهد بود و سئول باید پالایشگاه های نفت محافظه كار خویش را برای متنوع كردن منابع تامین خوراكشان تشویق كند.
طبق اعلام اداره اطلاعات انرژی آمریكا، كره جنوبی در سال ۲۰۱۷ حدود سه میلیون بشكه در روز نفت خام و میعانات وارد كرد و به پنجمین واردكننده بزرگ جهان تبدیل شد. كره جنوبی همینطور ۲.۷ میلیون بشكه در روز نفت و سایر مایعات نفتی را مصرف كرد.
سه پالایشگاه از ۱۰ پالایشگاه بزرگ نفت جهان در كره جنوبی واقع هستند كه این كشور را به یكی از بزرگترین صادركنندگان فرآورده های نفتی آسیا تبدیل نموده است. كره جنوبی به علت ظرفیت بالای پالایش نفت خام به تامین كنندگان نفت خاورمیانه وابسته است و بیشتر از ۸۲ درصد از وارداتش در سال ۲۰۱۷ از این منطقه بود.
كره جنوبی تحت فشار تحریم های آمریكا ناچار شد حجم واردات نفت خام خود از ایران را تغییر دهد و وارداتش را از ۱۰ درصد در سال ۲۰۱۱ به چهار درصد در سال ۲۰۱۵ كم كرد. این كشور برای جبران واردات كمتر از ایران، به واردات از روسیه و سایر صادركنندگان خاورمیانه مانند عراق، قطر و امارات متحده عربی اقدام نمود.
هنگامی كه در سال ۲۰۱۶ تحریم ها ضد ایران برچیده شد، كره جنوبی واردات میعانات از ایران را باردیگر افزایش داد. نفت و میعانات ایران تا سال ۲۰۱۷ به ۱۲ درصد از واردات كره جنوبی بهبود یافت. اما كره جنوبی ناچار شد واردات از ایران را در نیمه اول سال ۲۰۱۸ كم كند كه تا حدودی به علت كاهش موقتی تولید ایران بود. كره جنوبی چاره ای به جز جست و جوی منابع دیگر میعانات جهان برای تامین خوراك واحدهای اسپلیتر میعانات و صنعت پتروشیمی ندارد.
آمریكا در ماه مه سال ۲۰۱۹ معافیت از تحریم های نفتی برای مشتریان بزرگ ایران شامل چین، هند، كره جنوبی و ژاپن را تمدید نكرد و در نتیجه این كشورها ناچار شدند وارداتشان را محدود كنند.
پیش از وضع تحریم ها، كره جنوبی بزرگترین واردكننده میعانات ایران بود. مشتریان آسیایی به علت بازدهی خوب نفتای میعانات پارس جنوبی ایران، به آن بعنوان ماده خام اصلی صنعت پتروشیمی علاقمندند. به علاوه خریداران كره جنوبی میعانات ایران را به علت قیمت نسبتا ارزان آن به میعانات قطر ترجیح می دهند. كره جنوبی ۲۳ نوع مختلف میعانات را در سال ۲۰۱۸ از ۱۵ كشور خریداری و امتحان كرد تا شاید بتواند آنها را جایگزین میعانات ایران به ارزش حدود ۹ میلیارد دلار كند.
پالایشگاه های نفت كره جنوبی شامل "ای كی اینچئون پتروكم"، "هیوندای اویل بانك" و "هانووآ توتال پتروكمیكال" حالا باید دنیا را برای میعانات جایگزین اما گران تر بگردند. واحدهای اسپلیتر كره جنوبی برای فرآوری میعانات ایران و قطر كه سولفور اندكی داشته و پس مانده ای ندارد، طراحی شده اند.
آمریكا گویا میعانات خویش را به كره جنوبی عرضه نموده است اما این كشور برای فرآوری میعانات آمریكا باید تجهیزات پالایشگاه های خویش را تغییر دهد. واردات نفت كره جنوبی از آمریكا در آوریل پنج برابر افزایش یافت و به ۱.۴۵ میلیون تن رسید اما خریداران كره جنوبی نگران هستند كه هزینه های تولید پتروشیمی آنها به علت عدم امكان واردات از ایران افزایش پیدا كرده و توان رقابت آنها را در مواجهه با عرضه فزاینده از جانب چین كمتر می كند.
یك مقام وزارت انرژی كره جنوبی اظهار كرده كه دولت این كشور برای كمك به پالایشگاه ها، می خواهد تخفیف حمل بار برای محموله های غیرخاورمیانه ای را تا سال ۲۰۲۱ تمدید كند. دولت كره جنوبی باید دریابد كدام یك از كشورهای تامین كننده، بیشترین نفع را از مشوقهای حمل محموله می برند و پالایشگاه های محافظه كار این كشور را به متنوع كردن منابع عرضه تشویق كند.
بر اساس گزارش ایست اشیا فروم، تحریم های آمریكا ضد ایران، كره جنوبی را در موقعیت دشواری قرار داده است. اگر وضعیت فعلی استمرار پیدا كند، صادركنندگان نفت آمریكا به آسیا تنها نفع برنده خواهند بود و هزینه جایگزینی میعانات ایران برای مشتریان آسیایی به خصوص كره جنوبی اندك نخواهد بود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب