آمار ناامیدکننده تولید خودرو

آمار ناامیدکننده تولید خودرو به گزارش ام آی جی تی، آمار تولید خودرو در سامانه کدال اعلام شده است. آماری که نشان داده است سه خودروساز جاده مخصوص نسبت به مورد مشابه سال قبل در سه ماه ابتدای سال با کاهش تولید رو به رو شده اند.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از خبر آنلاین، روزنامه ایران نوشت: ایران خودرو از آغاز سال ۱۴۰۴، ۱۱۷ هزار و ۹۵۴ دستگاه محصول سواری تولید کرده است که مورد مشابه آن در سال گذشته، ۱۱۸هزار و ۱۲۸ دستگاه ساخته شده است. یعنی حدود ۱۷۴ دستگاه کمتر از سال قبل. البته که همه منتظر بودند پس از اینکه اعلام گردید مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی می رسد با افزایش تولید مواجه شوند و حالا این پرسش به وجود می آید اگر مدیریت بخش خصوصی بر ایران خودرو که دولتی بود سبب افزایش تولید نشده این همه تلاش رقبا برای به دست آوردن مدیریت سایپا برای چیست!؟ وقتی هنوز مدیریت خصوصی ایران خودرو نتیجه درخشان نداده است.

اما وضعیت تولید سایپا به چه شکل است؛ سایپا در سه ماهه ابتدای سال جاری ۴۴ هزار و ۱۱۳ دستگاه خودروی سواری تولید داشته که این مورد در سه ماه ابتدای سال قبل ۶۵ هزار و ۵۹۸ دستگاه بوده است. در نتیجه ۲۱ هزار و ۴۸۵ دستگاه نسبت به سال قبل کاهش تولید در این خودروسازی دیده می شود. پارس خودرو هم در سه ماه ابتدای سال جاری، ۱۷هزار و ۸۶۳ دستگاه محصول سواری را به تولید رسانده است. در مقایسه با تیراژ ۲۴ هزار و ۷۰۳ دستگاهی مدت مشابه پارسال، تولید این شرکت ۶ هزار و ۸۴۰ دستگاه کاهش تولید داشته است.

علت های گوناگونی برای این کاهش تولید اعلام می کنند. به صورت مثال خودروسازان اعتقاد دارند چون میزان افزایش قیمت دیر اعلام شده در نتیجه روی تولید آنها تاثیر داشته است. از طرفی، ماجرای قطع برق و ناترازی شهرک های صنعتی در بین است. زنجیره تأمین یا قطعه سازان باید قطعات را تولید کنند تا خودروسازان بتوانند تولید را بالا برند. قطع برق تاثیر مستقیم بر زنجیره تأمین و تولید قطعه گذاشته است. عده ای هم تجاوز نظامی اسرائیل به ایران و ماجرای جنگ را علت کاهش تولید خودرو می دانند. باآنکه حمله اسرائیل به ایران ۲۳ خردادماه رخ داده بود و تقریبا نیمه بیشتر ماه خرداد هم تمام شده بود. در عین حال این حمله ناجوانمردانه روی تولیدات بی تاثیر نبود.

حقیقت اینست که کاهش تولید خودرو در شروع سال جاری را نمی توان صرفا به شرایط بیرونی نسبت داد؛ بخشی از علل آن به عملکرد و ساختار خود خودروسازان بازمی گردد.
از طرفی، بخشی از تولید خودروسازان به جای تطابق با تقاضای واقعی بازار، صرفا برای پاسخگویی به تعهدات فروش فوری یا ثبت نامهای گذشته است. این مدل سبب انباشت خودرو های بدون مشتری در پارکینگ ها و در ادامه کاهش تمایل به ادامه تولید می شود. در حالیکه بنظر می رسید با سیاستهای حمایتی و تمرکز بر توسعه تولید داخل، روند تولید خودرو در سال جدید رشد کند، آمار سه ماهه اول نشان داده است تولید نسبت به سال قبل کاسته شده است.

هرچند عوامل بیرونی مانند شرایط ارزی یا انرژی بی تاثیر نیست، اما بخش قابل توجهی از این کاهش به عملکرد درون سازمانی خود خودروسازان بازمی گردد.
همینطور خودروسازان در سالهای گذشته نتوانسته اند زنجیره تأمین قطعات را بشکلی پایدار و منعطف مدیریت کنند. خیلی از قطعه سازان از تأخیر در پرداخت ها، نبود قراردادهای پایدار و پیشبینی ناپذیری برنامه تولید گلایه دارند. این بی نظمی مستقیماً سبب کندی در خط ساخته شده است. فعلا فقط خودروسازان بر طبل افزایش قیمت می کوبند و بازار در رکود است و مصرف کننده نسبت به کیفیت خودرو ها اعلام نارضایتی دارد.


1404/04/19
19:32:16
0.0 / 5
19
تگهای خبر: انرژی , تولید , دستگاه , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

سایت ام آی جی تی یک منبع ارزشمند برای علاقه‌مندان به حوزه انرژی، اقتصاد و نفت و گاز است، که با ارائه اطلاعات دقیق، تحلیل‌های به روز و پوشش گسترده موضوعات مرتبط، به کاربران کمک می‌کند تا درک عمیق‌تری از مسائل مربوط به انرژی داشته باشند و در تصمیم‌گیری‌های خود در این زمینه، موفق‌تر عمل کنند
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

MIGT
migtco.ir 1397-1404 - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز

MIGT: دروازه‌ای به سوی دنیای انرژی، از نفت و گاز و سوخت فسیلی تا انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های نوین، همراه با تحلیل‌های دقیق و اخبار به روز