مدیر برنامهریزی تلفیقی شركت ملی نفت اعلام كرد؛
تعیین تكلیف اغلب میادین مشترك نفت و گاز كشور
به گزارش ام آی جی تی مدیر برنامهریزی تلفیقی شركت ملی نفت ایران اظهار داشت: توسعه میدانهای مشترك غرب كشور در حال اجراست و غالب میدان های مشترك باقی مانده هم تعیین تكلیف شدهاند.
به گزارش ام آی جی تی به نقل از وزارت نفت، كریم زبیدی به مرور اجمالی عملكرد این شركت در حوزه میدان های مشترك در سال های اخیر پرداخت و در رأس فعالیتهای انجام شده در این حوزه، به تمركز نفت بر توسعه میدان های مشترك منطقه عملیاتی غرب كارون و پارس جنوبی اشاره نمود و اضافه كرد: قطر برداشت گاز از پارس جنوبی را زودتر از ما آغاز كرد و با سرعت پیش می رفت كه خوشبختانه با اقدام های انجام شده در سال های اخیر، توانستیم در برداشت روزانه گاز از این میدان با قطر برابر و یا حتی نسبت به آنها پیشتاز شویم. بدین سان با اتكا به برداشت فعلی ایران از گاز پارس جنوبی و با در نظر گرفتن اینكه بخش عمده میدان (حدود ۶۰ درصد) در سمت قطر قرار گرفته، می توان گفت ایران در پارس جنوبی عملكرد قابل دفاعی دارد. در حوزه غرب كارون هم در این سال ها توسعه بدون وقفه دنبال شده است. ذخیره نفت درجای این منطقه عملیاتی حدود ۱۰۰ میلیارد بشكه تخمین زده می شود و جالب است بدانید آمار عرضه شده از یك شركت خارجی درباره حجم ذخایر نفت درجای این منطقه كه پیش از انقلاب اعلام شد، تقریباً همین حدود بوده است.
زبیدی افزود: برخی میدان ها مانند آبان و پایدار غرب در چارچوب قراردادهای جدید نفتی در حال توسعه هستند؛ توسعه برخی دیگر از میدان ها مانند دهلران و نفت شهر در چارچوب طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت در دست اقدام است و روند توسعه برخی میدان های مشترك مانند آذر هم ادامه دارد، به صورتی كه فاز نخست توسعه این میدان رو به پایان است.
فرزاد؛ میدانی پیچیده و سخت
زبیدی در مرور عملكرد نفت در میدان های مشترك، درباره میدان فرزاد هم اظهار داشت: توسعه این میدان، پیچیدگی های خویش را دارد. دیواره های چاه ها در این میدان ریزش دارند و سولفور به صورت كریستال بالا می آید، ازاین رو ما در فرزاد با چاه هایی همانند پارس جنوبی روبه رو نیستیم و كار حفاری در این میدان بسیار پیچیده و دشوار است. عربستان سعودی در طرف مقابل، میدان های العربیه و حصبه را با بهره مندی از فناوری شركت های آمریكایی توسعه داده است.
زبیدی در ادامه، به رویكرد دیگر شركت ملی نفت ایران در خصوص نگهداشت تولید میدان ها و اهمیت آن بخصوص از حیث تأمین مستمر خوراك پالایشگاه ها اشاره نمود و افزود: نگهداشت تولید را در بعضی میدان ها مدنظر قرار داده ایم و در بعضی میدان ها هنوز این نیاز احساس می شود. بعد از آنكه افت تولید در یك میدان شروع می شود، باید با حفر چاه های جدید نسبت به جبران تولید اقدام نمود تا جایی كه مطمئن شویم حفاری چاه های بیشتر دیگر اثری بر تولید میدان ندارد، مثل میدان گچساران. در این زمان است كه استفاده از روش های ازدیاد برداشت ثانویه یا ثالثیه اولویت پیدا می كند.
اول مدیریت مخازن؛ دوم مدیریت مالی
مدیر برنامه ریزی تلفیقی شركت ملی نفت ایران اظهار داشت: اولویت نخست شركت ملی نفت ایران، مدیریت و توسعه مخازن است و از آنجائیكه توسعه با صرف هزینه های كلان امكان پذیر می شود، ازاین رو مدیریت مالی دومین اولویتی است كه در دستور كار این شركت قرار دارد.
به گفته وی، چاه هایی در سطح میدان های نفت و گاز مشترك وجود دارد كه حفاری آن به ۵۰ میلیون دلار اعتبار نیاز دارد و این ارقام، به خوبی نشان داده است توسعه در صنعت نفت تا چه حد مشروط به تأمین سرمایه است.
زبیدی در باب اولویت دوم یعنی اهمیت و لزوم مدیریت بهینه مالی در صنعت نفت توضیح داد: در دور جدید وزارت آقای زنگنه در نفت، نظم و انضباط مالی بیشتری بر نفت حاكم شده. آقای كرباسیان (مدیرعامل شركت ملی نفت ایران) هم در این حوزه تلاش شایان توجهی دارند. قبلاً هر روز پروژه های بی شمار جدیدی تعریف می شد كه خوشبختانه این روند متوقف و انضباط مالی نسبتاً خوبی بر فرآیندها حاكم شد؛ تا جایی كه امروز این ما هستیم كه منتظریم شركت ها سندها و صورت وضعیت های خویش را تحویل دهند. در این راستا برنامه هایی هم در دستور كار قرار گرفته، مثل برنامه كار دكل ها كه بر اساس آن، روند كار حفاری و تعمیر و ترمیم چاه ها به صورت دقیق مشخص است یا مبادرت به تشكیل كمیته رسیدگی به مطالبات پیمانكاران كه رسیدگی به مطالبات پیمانكاران حدود ۳۷۰ پروژه در این كمیته نهایی شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب