یك هشدار بزرگ به تهرانی ها

یك هشدار بزرگ به تهرانی ها ام آی جی تی: تهران یکی از شهرهای پرمصرف منابع آبی شناخته می شود تا جایی که سرانه مصرف آب آشامیدنی در این شهر 240 لیتر بر ثانیه در شبانه روز به ازای هر نفر است که باتوجه به سرانه 170 لیتر بر ثانیه کشوری، تهرانی ها 70 لیتر بیشتر از سرانه کشور مصرف می کنند که طبق گفته کارشناسان این مساله یک فاجعه آبی است و باید مدیریت مصرف صورت بگیرد.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، سرانه مصرف شهر تهران در تابستان تا ۳۱۰ لیتر بر ثانیه در شبانه روز نیز می رسد که این رقم بسیار بزرگی است، درحال حاضر شهر تهران روزانه ۳۷ هزار لیتر بر ثانیه آب مصرف می کند که این رقم در تابستان به بالای ۴۴ هزار لیتر بر ثانیه خواهد رسید که باتوجه به کاهش چشم گیر بارندگی ها بر لزوم مدیریت مصرف در این کلان شهر تاکید می شود.
مصارف فعلی در شهر تهران نشان میدهد که مصرف آب آشامیدنی این کلانشهر در مقایسه با زمان مشابه سال قبل ۱۰ درصد بیشتر است که باتوجه به گزارش های سازمان هواشناسی و بارش های انجام شده، تهران شرایط خوبی به لحاظ آبی نخواهد داشت. تامین آب آشامیدنی تهران ۷۰ درصد از منابع آب سطحی و ۳۰ درصد از منابع آب های زیرزمینی تامین می شود که با کاهش بارش ها، سهم آب های سطحی کاهش و سهم منابع آب زیرزمینی افزایش می یابد که این روند به مفهوم استفاده از ذخایر آب نسل آینده است اما این مساله برای پایتخت نشینان چندان جدی نیست.
وضعیت سدها پگونه است؟
آخرین وضعیت ذخایر سدهای تهران نیز گویای این است که حالا ۷۸۷ میلیون متر مکعب آب در سدهای پنجگانه استان تهران ذخیره شده است که نسبت به زمان مشابه سال قبل کاهش ۱۱۸ میلیون متر مکعبی را نشان میدهد.
در روز مشابه در سال قبل ۹۰۵ میلیون متر مکعب آب در پشت سدهای پنجگانه این استان ذخیره شده بود، اما درحال حاضر ذخیره آب در سد امیر کبیر ۱۷۵ میلیون متر مکعب، لتیان ۵۵ میلیون متر مکعب، طالقان ۳۲۲ میلیون متر مکعب، لار ۱۰۸ میلیون متر مکعب و ماملو ۱۲۷ میلیون متر مکعب است.
میزان مصرف آب در تهران فاجعه است
داریوش مختاری - کارشناس حوزه آب در این خصوص به ایسنا اظهار داشت: میزان مصرف آب در تهران فاجعه است و باید به این مساله توجه گردد. اگر میزان مصرف آب در کلان شهر ها برطرف نشود و با یک خشکسالی بزرگ مواجه شویم دیگر نمی توانیم این مساله را کنترل نماییم.
وی ادامه داد: دامنه خطر و نگرانی از سال ۱۳۹۳ که درباب میزان مصرف آب در تهران هشدار داده می شد بسیار بزرگ تر شده است و این مساله خالی شدن سکنه از کلان شهر ها را به دنبال دارد و این مساله همیشه در تاریخ رقم خوده است پس تلاش ها برای کاهش مصرف با ابزار قیمت و یا فرهنگسازی می بایست اتفاق بیفتد.
این کارشناس حوزه آب با اعلان اینکه اگر روش های کاهش مصرف آب از ۱۰ سال پیش بطور جدی تری پیگیری می شد حالا وضعیت این چنین نبود و اگر امروز نیز به دنبال راه حل برای کاهش مصرف باشیم شرایط بهتر خواهد بود، اظهار نمود: آب بخش مهمی از زندگی است و باید برای مدیریت آن برنامه های منسجمی وجود داشته باشد.
مختاری اشاره کرد: گرچه آب شهری و روستایی حدود ۶ درصد آب استحصالی کشور را مصرف می کند و در همان حال، کشاورزی بیش از ۹۰ درصد از آب استحصالی کشور را مصرف می کند، ولی بر خلاف گمان موجود، کاهش مصرف آب شهری و روستایی بمراتب مهم تر از کاهش مصرف آب کشاورزی است.
این کارشناس حوزه آب اشاره کرد: باتوجه به شرایط موجود نیاز است مدیران و کارشناسان شرکت های آب و فاضلاب، شهرداری ها، دستگاه برنامه ریزی (سازمان مدیریت و برنامه ریزی) و دستگاه های نظارتی در گام آغازین از آموزش های لازم برای آشناشدن با ضرورت ها و ترویج مدیریت مصرف آب شهری و روستایی در قالب کارگاه های آموزشی فشرده برخوردار شوند، سپس زمینه اداری و مالی را بطور فراگیر برای فرهنگ سازی کاهش مصرف آب با بکارگرفتن کارآزمودگان علوم رفتاری، روانشناسی و علوم اجتماعی آشنا به مساله فراهم آورند و هر چه زودتر مدیریت کاهش مصرف آب را جایگزین مدیریت سازه ای که بطور معمول مربوط به گسترش شبکه های توزیع آب و فاضلاب هست، کنند.
بگفته مختاری باید به این مساله توجه کرد که گرچه تا حالا ایران با وجود بهره برداری بی رویه از آب خوان ها توانسته از بی آبی در امان بماند، اما با به انتها رسیدن ذخایر راهبردی آبخوان ها، بی درنگ کلانشهرهای کشور بی آب خواهند شد، هرچند که کم آبی یک واقعیت جغرافیایی و زمین شناختی در کشور است اما با انجام آموزش و اطلاع رسانی فراگیر بی گمان لازم است شهروندان را از نتایج مصرف بی رویه آب آگاه کرد.




منبع:

1400/02/11
16:14:37
0.0 / 5
963
تگهای خبر: آب , آموزش , دستگاه , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز