پروژه های انتقال آب را متوقف كنید

پروژه های انتقال آب را متوقف كنید به گزارش ام آی جی تی یک کارشناس حوزه مدیریت منابع آبی اظهار داشت: حالا موج اجرای پروژه های انتقال آب، یادآور موج سدسازی در دهه های 70 و 80 خورشیدی است؛ همان که امروزه لطمه و نتایج دهشتناک آن دامنگیر ده ها تالاب برجسته کشور شده است، بطور مشخص خشک شدن تالاب های کشور محصول ساده اندیشی در زمینه سدسازی در کشور بوده و قطع شریان حیاتی رودخانه ها، زمینه خشک شدن یکایک تالاب های کشور را فراهم نموده است.


داریوش مختاری در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه به دنبال انباشت و ذخیره سازی منابع آب در پشت سدها، زمینه انتقال آب برای شهرهای بزرگ فراهم گشته است، اظهار نمود: بزرگ شدن شهرها و اتکای آنها به منابع ناپایدار سدها، خطر خالی از سکنه شدن این زیست بوم ها را پدید آورده است. همان تفکر سازه ای که با تسلط محض مهندسان عمران و اندیشه یکسویه و خام این تخصص مهندسی بر مدیریت آب کشور همراه بوده است، امروزه با سازوکار انتقال آب به بحران آب کشور دامن می زند.
بگفته وی مساله این است که مدیریت آب در کشور فقط از یک تفکر مایه می گیرد و وجوه دیگر فقط جنبه نمادین، گفتار درمانی و شعاری دارد. پروژه های انتقال آب همچون پروژه های سدسازی محصول یک کار کارشناسی چند ساله و حتی چند ده ساله نیستند. نیازسنجی ها واقعی نیستند و یگانه راه چاره برون رفت از بحران آب، افزایش هزینه سرسام آور پروژه های سازه ای نبوده و نیست. در همین حال که چنین پروژه های بزرگ در دستور کار قرار می گیرند، فرصت های مربوط به راهکارهای هشت گانه کاهش مصرف آب شهری و روستایی بطور کامل فراموش شده است و بطور جدی و موثر در دستور کار قرار نمی گیرند.
این کارشناس حوزه مدیریت منابع آبی با اعلان اینکه در همان حال راهکارهای پانزده گانه طرح های تعادل بخشی در تمام استانها معطل حداقل تامین اعتبار هستند و فقط بصورت نمادین و ناقص، اجرا می شوند، اظهار داشت: برای برون رفت از بحران مدیریت آب در کشور، ناچاریم راه های درست را برگزینیم. با اجرای خام و پر سر و صدا و با نتایج منفی گسترده پروژه های بزرگ سازه ای، به بحران آب دامن نزنیم. فقط بر پایه توجیه خام و غیرکارشناسی، این پروژه ها تامین اعتبار نشوند.
مختاری با اعلان اینکه بطور معمول مدیریت آب کشور نیازمند جدی حضور و نقش جامعه خبرنگاران و کارشناسان مستقل است تا زوایای این تصمیم گیری ها شفافیت بیشتری پیدا کند و فقط بر پایه کم آبی یا بی آبی یک شهر یا منطقه، اعتبارات چند هزار میلیارد تومانی کشور که برای هر کدام از پروژه های سازه ای بزرگ در دستور کار قرار می گیرد بیهوده هزینه نشود، اظهار نمود: مدیریت آب در سرزمین ایران با بیش از ۴۰۰ میلیارد متر مکعب بارش سالیانه و استحصال نزدیک به ۱۰۰ میلیارد مترمکعب آب در سال، از راه های درست تری امکان پذیر است. همیشه ساده ترین راه، بهترین نیست.




منبع:

1400/04/11
16:32:57
0.0 / 5
617
تگهای خبر: آب , تخصص , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز