آغاز آبرسانی به ۷۰۰۰ روستا

آغاز آبرسانی به ۷۰۰۰ روستا به گزارش ام آی جی تی وزیر نیرو ضمن اشاره به این که شاخص آبرسانی به روستاهای کشور ظرف ۳۰ ماه آینده باید از ۹۰ درصد عبور کند، بر ضرورت سرعت بخشیدن به اجرای پروژه ها و حفظ کیفیت ساخت تاکید نمود.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، علی اکبر محرابیان در مراسم امضای قرارداد وزارت نیرو با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) که با هدف آبرسانی به ۷۱۰۰ روستای محروم کشور برگزار شد، اظهار نمود: روستا کانون تولید کشور است، ازاین رو اگر به فکر تولید و پیشرفت کشور هستیم، باید روستاهای کشور در کانون توجهمان باشد.
وی با اشاره به اینکه بعد از انقلاب خدمات فراوانی در حوزه های راهسازی، برق رسانی و خدمات زیربنایی به روستاها عرضه و جشن برق رسانی هم برگزار شده است، اضافه کرد: الان ۹۹.۷ درصد روستاها از نعمت برق برخوردار می باشند. این در شرایطی است که میانگین برق رسانی به روستاها در دنیا کمتر از ۷۰ درصد است.
محرومیت بیشتر از ۱۳ هزار روستا از آب آشامیدنی مناسب
وزیر نیرو اظهار داشت: الان بیشتر از ۱۳ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور از آب آشامیدنی مناسب محرومند و یا زیرساخت های آبرسانی آنها فرسوده شده است.
محرابیان در عین حال این شاخص را در حوزه آبرسانی ناکافی دانست و اظهار داشت: لزوم دارد در امر آبرسانی یک اقدام انقلابی صورت گیرد، در واقع بیشترین رضایتمندی مردم در گرو آبرسانی است.
وی با اشاره به اینکه بررسی کردیم که با چه روشی میتوان در یک اقدام سریع برخورداری روستاها از نعمت آب آشامیدنی را از سطح ۹۰ درصد عبور داده و بیشتر از ۹۰ درصد روستاها از آب سالم و بهداشتی بهره مند شوند، افزود: بررسی ها نشان داد برای تحقق این کار راهی جز استفاده از ظرفیت های مردمی، گروههای جهادی و نهادهای جمهوری اسلامی وجود ندارد.
وزیر نیرو تصریح کرد: مرکز جهاد آبرسانی بدین منظور تشکیل شد و شورای جهاد آبرسانی با حضور افرادی که دارای سوابق و تخصص خوبی در این حوزه بودند، شکل گرفت. ظرفیتی را به نام قرارگاه امام حسن مجتبی ضد السلام یافتیم که تمامی توانمندی های جهادی در آن گرد آمده بود تا بتوانیم اقدام بزرگی را شکل دهیم.
وزیر نیرو تصریح کرد: در این قرارداد سنگ بنای آبرسانی به ۱۳ هزار روستای کشور گذاشته شد، یعنی قرارگاه امام حسن ضد السلام و آبفای ۳۱ استان مسئول اجرای پروژه عظیمی شده اند که وسعت آن به اندازه تمامی اقصی نقاط کشور است. حجم پروژه معادل ۳۰ هزار میلیارد تومان است که ۱۸ هزار میلیارد تومان آن امشب به امضا رسید.
وی افزود: پروژه باید در اقصی نقاط کشور اجرا شود که کار عظیمی است. علاوه بر آن حفظ کیفیت، سرعت و اجرا و به کارگیری نیروی مهندسی و متخصص در این پروژه کار بسیار مهمی است.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه در این پروژه نگاه کارفرمایی و پیمانکاری نداریم، اضافه کرد: در یک اقدام جهادی و در مدتی کوتاه پروژه را اجرا می نماییم، حفظ کیفیت اجرا برای ما اصل مهمی است، ازاین رو باید دفاتر مهندسی را در تمام روستاها گسترش دهیم.
وزیر نیرو ضمن اشاره به این که ۱۰ هزار پروژه طی ۳۰ ماه باید آبرسانی شوند و قرارداد امروز در ارتباط با ۷۱۰۰ پروژه است، افزود: ظرفیت های کشور و شرکتهای مهندسی باید به کار گرفته و پشتیبانی به صورت کامل صورت گیرد.
محرابیان تأمین اعتبار این پروژه را از نقاط قوت آن ذکر کرد و اضافه کرد: خوشبختانه در این پروژه نگرانی بابت تأمین اعتبار نداریم.
وزیر نیرو در این مراسم همینطور به کارگیری ظرفیت خیرین در امر آبرسانی را یاد شده و تاکید قرار داد و اظهار داشت: بسیار خوشحالم که طی ماه های اخیر جلسات مختلفی در وزارت نیرو با خیرین برگزار شد و خیرین که تابحال عمدتا در حوزه های راهسازی و مدرسه سازی فعال بودند آمادگی خویش را برای حضور در پروژه های آبرسانی هم اعلام نمودند.
او در آخر ضمن تشکر از همه دست اندرکاران در سپاه و بسیج سازندگی و سایر نهادها، تصریح کرد: امیدوارم بتوانیم روستاهایمان را در شاخص بهره مندی از آب آشامیدنی و بهداشتی به شاخص خوبی برسانیم.
مجمع خیرین آبرسان استانی تشکیل می شود
همینطور میثم جعفرزاده رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو در این مراسم اظهار داشت: تشکیل مجمع خیرین آبرسان استانی می بایست توسط مدیران عامل شرکتهای آب و فاضلاب استان ها مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم از ظرفیت و توانمندی آنها درخدمت رسانی بیشتر به مردم استفاده نماییم.
وی ادامه داد: آمادگی لازم برای عرضه طرح ها و برنامه های آبرسانی به خیرین، استفاده از ظرفیت بسیج متخصصان وزارت نیرو و شناسایی، معرفی و هماهنگی با گروههای جهادی و مردمی وجود دارد.
بیش از ۹ میلیون نفر در تنش آبی به سر می برند
وی با بیان اینکه، تلاشهای زیادی در سالهای گذشته صورت گرفته، اما هم اکنون بیشتر از ۹ میلیون نفر در تنش آبی به سر می برند، خاطرنشان کرد: با سازو کارها، امکانات و سرعت قبلی برای آبرسانی، حل این مشکل روی کاغذ بیشتر از ۱۰ سال به طول خواهید انجامید که با امضای تفاهمنامه بین وزارت نیرو و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در۳۰ ماه به نتیجه می رسد.
وی ضمن اشاره به اهداف و نتایج جهادی امضای این تفاهمنامه اظهار داشت: رفع نیازهای ضروری و ارتقای شاخصهای بهره مندی از خدمات آب آشامیدنی و بهداشتی، تقویت روحیه جهادی و مشارکت مردمی در امر مقدس آبرسانی، متنوع سازی منابع مالی و کاهش بهای تمام شده طرح های آبرسانی همچون اهداف این طرح بزرگ ملی است.
جعفرزاده ضمن اشاره به تشکیل شورای جهاد آبرسانی در وزارت نیرو، عنوان کرد: در این شورا متخصصان، مدیران، خیرین و جهادگران حضور دارند که در آن لزوم بکارگیری منابع جدید و طراحی ساز و کارهای جدید مورد توجه قرار می گیرد.
به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، تفاهمنامه همکاری میان وزیر نیرو و جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران به منظور آبرسانی شرب با استفاده از ظرفیت گروههای جهادی و مردمی به ۷۱۰۰ روستا طی ۳۰ ماه به امضا رسید. این تفاهمنامه که به امضای "علی اکبر محرابیان" وزیر نیرو و "دریادار پاسدار علی فدوی" جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در جهت آبرسانی شرب به ۷۱۰۰ روستا با اعتبار مورد نیاز ۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده شامل؛ تأمین و تهیه کلیه مصالح مورد نیاز مطابق مشخصات و نقشه های فنی هرکدام از روستاها و راه اندازی و اجرای خطوط انتقال آب و شبکه روستاهای مورد توافق است.
بر طبق این تفاهمنامه، اعتبارات کلی مورد نیاز برای اجرای این قرارداد از سوی شرکتهای آب و فاضلاب استان ها از محل اعتبارات ردیف طرح آبرسانی روستایی و از سوی قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در چارچوب عرضه خدمات فنی و مهندسی و اجرایی تأمین خواهد شد.



1400/10/02
21:31:52
0.0 / 5
681
تگهای خبر: آب , تخصص , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز