نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی ۱۴۰۰،

جهاد دانشگاهی رزومه روشنی در صنعت نفت کشور دارد

جهاد دانشگاهی رزومه روشنی در صنعت نفت کشور دارد به گزارش ام آی جی تی رییس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اظهار داشت: جهاد دانشگاهی رزومه روشنی در صنعت نفت کشور دارد. این نهاد از گذشته در صنعت نفت فعال بوده و یکی از فاکتورهای ما، پروژه مته حفاری است که توسط جهاد دانشگاهی تولید شده است.


دکتر محمد گلستان باغ، رییس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ضمن بازدید از نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی، در گفت و گو با ایسنا تأکید کرد: اگر بخواهیم پروسه تبدیل علم به مهارت را تشریح نماییم، علم در دانشگاه ها تبدیل به سواد شده و وقتی این سواد آموخته شود، به مهارت در صنعت تبدیل می شود؛ اما این مهارت یک جایی رابطه خودرا با علم قطع می کند. مهارت هم نیاز به رشد دارد و زمانی که این رابطه قطع می شود، تجربه در کنار مهارت قرار می گیرد، اما آگاهی هوشمندانه کنار مهارت نیست تا بتواند مهارت را بروزآوری کند و مشخص نماید نیازهای آن مهارت چیست.
دکتر گلستان باغ با اشاره به نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی اظهار داشت: زمانی که این ظرفیت ها و توانمندی ها را می بینیم، افسوس می خوریم که چنین بستری در کشور وجود دارد و افراد فرهیخته و دانشمندی داریم که می توانند به حل مشکلات و چالش های مختلفی که در صنعت با آن مواجه هستیم، کمک کنند، اما این ارتباط قدرتمند و آگاهانه ایجاد نشده است. چرا این مهارت نمی تواند کنار علم قرار بگیرد؟ امروز توانستم قسمتی از کارهای جهاد دانشگاهی را در غرفه های مختلف این نمایشگاه ببینم و فقط به بخش صنعت نفت اکتفا نکردم. صنعت نفت تقریباً مانند جامعه ای است که همه تخصص ها درون آن وجود دارد؛ بعنوان مثال، بهداشت و درمان صنعت نفت، یکسری نیازهای پزشکی و درمانی دارد و یک مجموعه درمانی کوچک را درون خود دارد. در بحث های ساختمانی، اجتماعی، فرهنگی، منابع انسانی، نیز صنعت نفت این بخش ها را در دل جامعه کوچک خود دارد. زمانی که از غرفه های مختلف نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی بازدید می کردم، ارتباط هرکدام را (برای کمک به حل) مشکلاتی که در رده های متفاوت در صنعت با آن مواجه هستیم، حس می کردم.
رییس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تاکید کرد: این توانمندی جهاد دانشگاهی را به فال نیک می گیریم و گزارشی را تهیه خواهیم کرد که انشالله تقدیم مجموعه نفت خواهد شد تا نشان دهیم که این توانمندی ها در مجموعه جهاد دانشگاهی وجود دارد. اما این که چگونه این توانمندی ها باید در صنعت بروز و ظهور پیدا کند و این ارتباط چگونه باید شکل بگیرد، نیازمند این است که دو مجموعه دانش و صنعت کنار هم بنشینند و به یک راه حل و مدل مطلوب هم از لحاظ مالی و هم از لحاظ فرآیندی برسند که بتوانیم آنرا اجرا نماییم.
دکتر گلستان باغ به کارهای جهاد دانشگاهی در صنعت نفت اشاره نمود و اظهار داشت: جهاد دانشگاهی از گذشته در این صنعت فعال بوده است و یکی از فاکتورهای ما، پروژه مته حفاری است که توسط جهاد دانشگاهی تولید شده است. مته در عملیات حفاری، نقطه پیشران و شروع در مباحث تولیدی نفت شمرده می شود و سال ها در بحث تامین کالاها گرفتار مشکل بودیم که الحمدلله به مهندس محمدی مجد (مدیر پروژه طراحی و ساخت مته حفاری دندانه ای) دراین زمینه اعتماد شد (مته حفاری یکی از پروژه های مهم و بزرگ جهاد دانشگاهی است که با همکاری شرکت مناطق نفت خیز جنوب انجام شد). هرچند سختی هایی در این راه وجود داشت، اما این اعتماد شکل گرفت و کار به نتیجه رسید؛ کاری که بسیاری از مدیران نفتی آن زمان باور نداشتند که (در داخل) قابل انجام باشد. انجام کارهای شاخصی مثل پروژه مته حفاری، خودباوری در سیستم بوجود آورده است که در سایر تجهیزات که اصطلاحاً های تک هستند و فناوری آن مختص یک ناحیه یا کشور خاص است، می توانیم (باز هم) به دانش و تخصص پژوهشگران داخلی خودمان اعتماد نماییم. در سایر موارد هم امروز یکسری توانمندی ها را در نمایشگاه مشاهده کردیم که انشالله بتوانیم این موارد را با مدیریت های فنی و تولید مطرح کرده و به نحو احسن مورد استفاده قرار دهیم.
رییس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به نام گذاری امسال به نام "تولید؛ پشتیبانی ها، مانع زدایی ها" اظهار داشت: مقام معظم رهبری نگاه ویژه ای به صنعت نفت دارند. منابع هیدروکربنی در کشور، ثروت خدادادی است که اقتصاد کشور به آن گره خورده است. اما باید ببینیم به دنبال استفاده حداقلی از منابع نفت هستیم یا استفاده حداکثری؟ تعریف و کارکرد نفت گاهی اوقات به غلط در جامعه و حتی تعدادی از محیط های علمی جا افتاده است. نفت بسیار گسترده است و فقط نباید در حلقه های اولیه یعنی محصولات شناخته شده ای مانند بنزین و مواد سوختی و.. به آن نگاه کرد. نفت می تواند در صنایع و موارد گوناگون دیگر به ارزش افزوده تبدیل گردد. مانع زدایی که رهبر انقلاب در شعار امسال به آن اشاره فرموده اند، همینجاست؛ یعنی رفع تحریم، یعنی چطور می توانیم تحریم ها را دور بزنیم. نفت خام را می فروشیم که قابل تحریم است؛ اما اگر نفت را تبدیل به یک محصول نماییم، می توانیم آنرا به فروش برسانیم.
دکتر گلستان باغ اضافه کرد: در پالایشگاه ها یک محصول به اسم پارافین داریم. پارافین یک جریان زائد (waste) است. در پالایشگاه روغن سازی (روغن صنعتی، روغن موتور) در کنار روغن ماده زائدی به نام پارافین ایجاد می شود. پارافین را بصورت خام از پالایشگاه بیرون می آوریم؛ ساده ترین چیزی که می توان از آن درست کرد، شمع است و صدها محصول دیگر هم می توان از پارافین تولید کرد. این پارافین را به شکل خام بعنوان مثال تنی 50 دلار به امارات، چین، امارات، اتریش می فروشیم؛ این پارافین تبدیل به پارفین گرید خوراکی می شود و بعنوان مثال تنی 5 هزار دلار به ما فروخته می شود. این عدد و رقم ها باورکردنی نیست. هرچقدر که بتوانیم این منابع هیدروکربنی را به منابع ارزش افزوده برسانیم، می تواند در کشور ثروت آفرینی و اشتغال زایی کند. آیا محصولاتی که ارزش افزوده هستند، قابل تحریم هستند؟ خیر. در بالادست هم همین طور است. بطورمثال در بحث خاک آلوده نفتی؛ چینی ها از خاک آلوده نفتی محصول تولید می کنند.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اشاره کرد: در کنار آن باید به توانمندی های علمی داخلی در مجموعه هایی مانند جهاد دانشگاهی و سایر نهادهای مشابه اعتماد کرد. جهاد دانشگاهی رزومه روشنی در صنعت نفت کشور دارد و پروژه های مشخصی را انجام داده است. اعتماد به توانمندی داخلی، انتقال تجربه و مدل سازی برای انجام چنین کارهایی بطور قطع می تواند شعار رهبری را بصورت واقعی تحقق ببخشد. هر کلید واژه ای که رهبر انقلاب (در این شعار) ذکر کرده اند، تعریف، کارکردی و چاره ای دارد و چالش های موجود در کشور با این راهکار ها قابل برطرف شدن هستند.







منبع:

1400/10/10
12:08:10
0.0 / 5
349
تگهای خبر: بنزین , پالایشگاه , تحریم , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز