قیمت نفت در سراشیبی نزولی افتاد

قیمت نفت در سراشیبی نزولی افتاد قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه که سرمایه گذاران به آزادسازی نفت از ذخایر اضطراری کشورهای مصرف کننده چشم دوخته بودند و آتش بس در یمن که نگرانی ها نسبت به اختلالات عرضه خاورمیانه را تسهیل می کند، به سیر نزولی اخیرش ادامه داد.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، بهای معاملات نفت برنت ۷۹ سنت معادل ۰.۸ درصد کم شد و به ۱۰۳ دلار و ۶۰ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۸۲ سنت معادل ۰.۸ درصد کاهش پیدا کرد و به ۹۸ دلار و ۴۵ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص در زمان گشایش معاملات روز دوشنبه، یک دلار نزول کرده بودند.

یک آتش بس دو ماهه میان ائتلاف به سرکردگی عربستان سعودی و یمن زیر نظر سازمان ملل متحد به اجرا در آمده است. بگفته فیلیپ فلاین، تحلیلگر ارشد گروه پرایس فیوچرز، این جنگ تهدیدی برای عرضه بود و آتش بس، تهدید متوجه عرضه نفت خاورمیانه را کاهش خواهد داد.

به گفته منابع صنعتی، تولید نفت و میعانات گازی در روسیه که دومین صادرکننده بزرگ جهان است، از ۱۱.۰۸ میلیون بشکه در روز در فوریه به ۱۱.۰۱ میلیون بشکه در روز در مارس کاهش پیدا کرد. پالایش و صادرات نفت روسیه تحت تاثیر تحریم های دولتهای غربی و تحریم های خودخواسته خریداران دیگر قرار گرفته است. برآوردها از اختلال صادرات نفت روسیه از یک تا سه میلیون بشکه در روز متغیر است.

قیمتهای نفت هفته گذشته بعد از اینکه جو بایدن، رییس جمهور آمریکا بعد از مشورت با آژانس بین المللی انرژی، وعده داد به مدت شش ماه، روزانه یک میلیون بشکه نفت از ذخایر نفت راهبردی آمریکا برداشت خواهد شد، حدود ۱۳ درصد ریزش کرد. بایدن سومین دور برداشت از ذخایر در شش ماه گذشته را اعلام نمود. برداشت کم سابقه ۱۸۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر نفت راهبردی با هدف کاهش نگرانیها نسبت به کمبود عرضه و مهار افزایش قیمتها بعد از حمله نظامی روسیه به اوکراین و اعمال تحریمها مقابل مسکو انجام می شود.

کاخ سفید در اطلاعیه ای اعلام نمود برداشت از ذخایر زمان کافی تا زمان افزایش تولید داخلی تا اختتام امسال فراهم می آورد. درآمد فروش برای پر کردن مجدد ذخایر در سالهای آتی استفاده می شود تا اطمینان حاصل شود ذخایر کافی برای واکنش به شرایط اضطراری وجود خواهد داشت. هدف از این اقدام، کاهش فشار صعودی روی قیمتها با افزایش فوری میزان نفت موجود است و تخفیف نگرانیها نسبت به کاهش یکباره صادرات نفت روسیه در نتیجه جنگ و تحریمهاست.

در حالی که وزارت انرژی آمریکا جزییات فروش نفت را تشریح کرد، اعضای آژانس بین المللی انرژی هم روز جمعه موافقت کردند نفت بیشتری از ذخایر اضطراری خود آزاد کنند.

تینا تِنگ، تحلیلگر بازار شرکت "سی ام سی مارکتس" در یادداشتی نوشت: این اقدامات مشترک آمریکا و هم پیمانانش می تواند موقتاً عرضه و تقاضا در سال ۲۰۲۲ را متعادل کند اما شاید راه کار بلندمدتی نباشد. از طرف دیگر تولیدکنندگان نفت آمریکا ممکنست برای بالا نگه داشتن سود خود، تمایلی برای افزایش تولید نداشته باشند.

با وجود درخواستهای بایدن از شرکتهای انرژی آمریکایی برای افزایش تولید، رشد شمار دکلهای حفاری آمریکا آهسته بوده است برای اینکه شرکتهای حفاری بجای افزایش تولید، همچنان به سوددهی به سهامدارانشان متمرکز مانده اند.

بر اساس گزارش رویترز، نگرانی ها نسبت به لطمه دیدن تقاضا برای سوخت در چین بعد از گسترش قرنطینه های کرونائی ادامه دارد. وزارت حمل و نقل چین کاهش ۲۰ درصدی ترافیک جاده ای و کاهش ۵۵ درصدی پروازها در تعطیلات سه روزه کینگ مینگ را به سبب افزایش موارد مبتلاشدن به کووید ۱۹ در این کشور پیش بینی نمود.




1401/01/16
09:32:24
0.0 / 5
426
تگهای خبر: انرژی , تحریم , تولید , تولید نفت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز