سخنگوی صنعت آب كشور:

افزایش 260 میلیون مترمکعبی ورودی سدها

افزایش 260 میلیون مترمکعبی ورودی سدها به گزارش ام آی جی تی سخنگوی صنعت آب کشور اظهار داشت: خوشبختانه علیرغم وحشتناک بودن سیلاب ها، هیچ سدی در هیچ نقطه ای از کشور گرفتار شکستگی یا صدمه نشده است.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از مهر، فیروز قاسم زاده، سخنگوی صنعت آب کشور در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه سیلاب اخیر ۲۵۰ تا ۲۶۰ میلیون متر مکعب ورودی آب به سدهای کشور را افزایش داد، عنوان کرد: سامانه مونسون جنوب و جنوب شرق کشور را تحت تاثیر قرار می دهد اما سال جاری بارش ها تا البرز هم رسید، این سامانه ناپایدار و بارش رگباری منجر به سیلاب شد. وی ادامه داد: باوجود این که عدد بارش ها در مرداد ماه خوب بود اما برخی خارج از حوضه آبریز سدها بوده است در هر حال اعدادی که وارد سفره های آب زیرزمینی شده چند ماه بعد قابل استحصال است. سخنگوی صنعت آب با اشاره به اینکه بارش ها روی منابع آب زیرزمینی در فلات مرکزی تاثیر مثبت داشته، اظهار داشت: ورودی آب به سدهای تهران حدود ۱۰ میلیون متر مکعب و زاینده رود ۹ میلیون متر مکعب بوده که این اعداد کمک کننده است.
وی با اشاره به اینکه فعلا این بارش ها ادامه دارد، خاطرنشان کرد: این سامانه وقفه چند روزه خواهد داشت و از هفته بعد مجدد بارش هایی در کشور خواهد داشت.
قاسم زاده در ارتباط با سیل امامزاده داوود اظهار داشت: سیل آن منطقه به دلیل این که لایه های سست را با خودش آورد سبب شد دهانه سیل همراه با گل و لای بسیار باشد که حتی در مهندسی از تعریف سیل خارج می شود. همینطور یک خودرو پراید هم در دهانه سیل گیر کرده بوده که سبب انحراف این سیل و صدمه به مناطق مسکونی بشود.
قاسم زاده درباره صدمه به تأسیسات آب و برق اظهار داشت: خوشبختانه علیرغم وحشتناک بودن سیل، کمترین صدمه به تجهیزات آب و برق کشور وارد شد. هیچ سدی تخریب نشد و آن چیزی که در رسانه ها انتشار یافت، یک بند خاکی متعلق به وزارت جهاد کشاورزی بود که آن ظرفیت ۳۵۰ هزار مترمکعب بود و خسارت قابل توجهی هم وارد نکرد.
سخنگوی صنعت آب درباره تعرفه آب سکونتگاههای غیردائم اظهار داشت: تمام برنامه وزارت نیرو مدیریت مصرف است و در سکونتگاههای غیردائم در شرایط پیک مصرف کنترل بیشتری اعمال می شود ازاین رو قیمت ها برای کسانی که بالاتر از ظرفیت قرارداد مصرف داشته باشند بالاتر می رود.
وی درباره لایروبی رودخانه های بیان داشت: در سیل سال ۹۸ اعتبار بخش لایروبی در مشارکت بخش دولتی و خصوصی افزوده شد ازاین رو حجم عملیات لایروبی از ۳۵۰ کیلومتر در سال ۹۸ سه برابر شده و به ۱۰۰۰ کیلومتر در سال رسیده است.
وی درباره احیاپذیر بودن دریاچه ارومیه اظهار داشت: تراز دریاچه در سال های تر ۹۷-۹۸ و ۹۸-۹۹ مثبت بود، همانگونه که در سال های تر تراز مثبت می شود سال های خشک هم روی دریاچه تاثیر دارد. اگر طرح هایی را که در دستور کار قرار گرفته بود اجرا شود تراز اکولوژیک دریاچه احیا می شود. اساسا دریاچه اورمیه احیاپذیر است چون که در سالهای ترسالی تراز دریاچه ارومیه رشد پیدا کرد و مثبت شد. اما در سالهای خشک اثرات نامطلوبی را شاهد بودیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره سفر اردوغان به ایران اظهار داشت: ما با کشور ترکیه رود مشترک نداریم و حوضه آبریز مشترک داریم و اگر اقداماتی روی سدها داشته باشند روی ایران هم تاثیر منفی دارد، مثلا عملیات روی دجله و فرات منجر به ریزگرد در عراق و تحت تاثیر قرار دادن ایران می شود.
قاسم زاده با اشاره به اینکه ساخت ساز ترکیه در حوزه ارس هم ورودی به ایران را کاهش داده و کشور ما را تحت تاثیر قرار می دهد، افزود: در مسافرت اخیر اردوغان به ایران این چارچوب ها بررسی گردید حالا فضای همکاری بین دو کشور وجود دارد، قول دادند که کمیته فنی فعال شود و تفاهماتی داشته باشیم در کل فضا مثبت ارزیابی می شود.
وی درباره حقابه هیرمند اظهار داشت: قرار شد که در مسافرت وزیر نیرو به افغانستان این مورد بررسی شود، طبق قرارداد در زمان ترسالی باید ۸۲۰ میلیون متر مکعب آب وارد ایران شود و در زمان خشکسالی هم این رقم کاهش خواهد یافت. با این وجود سال جاری در کل ۴ میلیون متر مکعب آب از جانب افغانستان رهاسازی و وارد چاه نیمه ها شده است. سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه سیلاب های اخیر تأثیری در میزان حق آبه در هیرمند نداشته است، افزود: در مرز جنوبی افغانستان بارش ها صورت گرفت بنابراین در میزان حق آبه نقشی نداشته است.
سخنگوی صنعت آب درباره وضعیت سد بختیاری و معشوره اظهار داشت: حالا این دو سد جز پروژه های اولویت دارد هستند چونکه همچون اهداف آنها کاهش رسوبات و پروژه های برقابی بوده است، این پروژه ها باوجود این که ۱۵ سال از زمان آن می گذرد تنها ۱۰ درصد پیشرفت داشتند اما هم اکنون کارگاه فعال است و در نظر داریم از فاینانس و سرمایه گذاری خارجی کمک بگیریم تا ساخت سرعت بگیرد.
قاسم زاده در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره آبخیزداری اظهار داشت: متولی آبخیزداری سازمان منابع طبیعی است و وزارت نیرو وظیفه حاکمیتی در این حوزه ندارد ولی این که آیا آبخیزداری در کنترل سیلاب تاثیر دارد یا خیر. باید گفت بله اساسا یکی از اهداف پروژه های آبخیزداری کنترل سیل است چونکه هم در به تأخیر انداختن دبی آب مؤثر است و هم رسوب را پشت خودش نگه می دارد و سبب می شود پایین دست کمتر صدمه ببیند.
وی در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار مهر درباره وضعیت مصرف آب از جانب پرمصرف ها اظهار داشت: مشترکان آب آشامیدنی بخش خانگی کشور به سه دسته تقسیم می شوند؛ مشترکانی که تا ۱۵ مترمکعب در ماه مصرف می کنند، مشترکان خوش مصرف اند که ۵۴ درصد از مردم کشور جزو این دسته از مشترکان هستند. وی ادامه داد: مشترکانی که تا دو برابر ۱۵ مترمکعب مصرف آب آشامیدنی دارند جزو مشترکان پرمصرف به حساب می آید که این دسته از مشترکان، ۴۰ درصد از جامعه را می سازند و ۶ درصد از مشترکان هم بیشتر از دو برابر الگوی مصرف (۱۵ مترمکعب در ماه) مصرف آب آشامیدنی دارند که این دسته از مشترکان، بدمصرف هستند.


منبع:

1401/05/10
23:37:00
0.0 / 5
352
تگهای خبر: آب , سازمان , سرمایه گذاری , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز