صعود طلای سیاه سرکوب می شود
ام آی جی تی: نظرسنجی رویترز نشان داد مفسرین، پیش بینی های خود از قیمت نفت را تا حدود زیادی ثابت نگه داشتند، برای اینکه انتظار دارند هرگونه تاثیر احتمالی تحریم های بیشتر آمریکا، با عرضه فراوان و توافق صلح احتمالی میان روسیه و اوکراین متوازن شود.
به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، در نظرسنجی ماهانه رویترز از ۴۱ اقتصاد و تحلیلگر، پیش بینی شد میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۵، به ۷۴ دلار و ۶۳ سنت می رسد که بالاتر از پیش بینی ۷۴ دلار و ۵۷ سنت در ژانویه است.
همچنین پیش بینی شد میانگین قیمت هر بشکه نفت آمریکا در سال میلادی جاری، ۷۰ دلار و ۶۶ سنت در هر بشکه باشد که در مقایسه با پیش بینی قیمت ۷۰ دلار و ۴۰ سنت در نظرسنجی ماه میلادی گذشته، کمی بالاتر است.
کیم فاستیر، مدیر تحقیقات نفت و گاز اروپایی بانک «اچ اس بی سی» اظهار داشت: اگر عرضه، اختلال شدیدی نداشته باشد، افزایش قیمت نفت به سبب ظرفیت مازاد تولید وسیع اوپک پلاس محدود خواهد شد.
آمریکا، هفته گذشته، تحریم هایی را مقابل بالاتر از ۳۰ کارگزار، اپراتور نفتکش و شرکت های کشتیرانی به بهانه مشارکت در انتقال نفت ایران اعلام نمود.
سایرس دولاروبیا، اقتصاددان ارشد بانک تجاری هامبورگ اظهار داشت: با اینحال هنوز مشخص نیست که آیا این تحریم ها، به تنهایی به حد کافی قوی هستند تا نرخها را بالا نگه دارند. وضعیت کلی بازار نفت نشان میدهد که نرخها ممکنست به سبب مازاد عرضه پیش بینی شده، کاهش بیشتری پیدا کنند.
بازار همین طور به نظاره مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین نشسته است. هرچند مفسرین انتظار دارند که توافق صلح احتمالی میان این دو کشور قیمت نفت را در کوتاه مدت پایین ببرد، اما تاثیر طولانی مدت آن ممکنست محدود باشد.
جان پیزی، رییس شرکت «استراتاس ادوایزرز» اظهار داشت: خبر توافق صلح می تواند قیمت نفت برنت را به پایین کانال ۷۰ دلار برساند. با این وجود، این شرکت انتظار دارد که بمحض این که بازار دریابد تاثیر توافق صلح بر حجم نفت محدود خواهد بود، قیمت بهبود یابد.
طبق نظرسنجی رویترز، انتظار می رود تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۵، به میزان ۷۸۸ هزار بشکه تا ۲ میلیون بشکه در روز رشد کند. سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در گزارش ماهانه خود، پیش بینی نمود تقاضای جهانی برای نفت، به میزان ۱.۴۵ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۵ و ۱.۴۳ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۶ رشد خواهدنمود.
بازارها بدنبال شفافیت درباره ی این هستند که آیا اوپک و متحدانش به برنامه خود برای افزایش عرضه نفت از آوریل عمل خواهند کرد یا خیر. در آخرین نشست وزیران اوپک پلاس، موافقت شد این گروه تولید نفت را از آوریل به تدریج افزایش دهد و اداره اطلاعات انرژی آمریکا را از منابع رصد خود حذف نمود.
با این حال برخی مفسرین انتظار دارند که اوپک پلاس برای اجتناب از کاهش بیشتر قیمت، حذف محدودیت عرضه خودرا به تعویق بیندازد.
عقبگرد نفت در بازار جهانی
قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی، تحت تأثیر تهدیدات تعرفه ای واشنگتن و تصمیم عراق برای ازسرگیری صادرات نفت از اقلیم کردستان، بالاتر از یک درصد کم شد و در راه ثبت نخستین کاهش ماهانه خود از نوامبر پیش رفت. ابهام درباره ی برنامه اوپک پلاس برای ازسرگیری تولید در آوریل و مذاکرات جاری برای پایان دادن به جنگ در اوکراین نیز بر احساسات سرمایه گذاران تاثیر منفی گذاشت.
نفت برنت برای تحویل در ماه مه، با ۸۲ سنت معادل ۱.۱۱ درصد کاهش، به ۷۲ دلار و ۷۵ سنت در هر بشکه رسید. بهای وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۲ سنت معادل ۰.۸۸ درصد کاهش، به ۶۹ دلار و ۷۳ سنت در هر بشکه رسید.
بر اساس بیانیه وزارت نفت عراق، بغداد مقرر است از سرگیری صادرات نفت از منطقه نیمه خودمختار کردستان بوسیله خط لوله عراق-ترکیه را اعلام نماید. این وزارتخانه اعلام نمود عراق، ۱۸۵ هزار بشکه در روز نفت را بوسیله شرکت بازاریاب دولتی نفت (سومو) صادر خواهدنمود و حجم مذکور، به تدریج افزایش خواهد یافت.
با وجود اعلام این خبر، هشت شرکت نفتی بین المللی فعال در اقلیم کردستان، اعلام نمودند که از روز جمعه، صادرات خودرا از سر نخواهند گرفت، برای اینکه هیچ شفافیتی درباره ی توافقات تجاری و تضمین پرداخت برای صادرات گذشته و آینده وجود ندارد.
هری چیلینگویریان، سرپرست تحقیقات در گروه سرمایه گذاری اونیکس، اظهار داشت: از سرگیری صادرات این سوال را مطرح می کند که چگونه عراق به تعهدات خود در اوپک پلاس عمل می کند، برای اینکه قبل از این، بطور مرتب، بالاتر از سهمیه خود تولید می کرد. او اضافه کرد: اگر اوپک پلاس احیای ۱۲۰ هزار بشکه در روز از کاهش داوطلبانه نفت در آوریل را به تاخیر بیندازد، افزایش تولید در عراق، از این محدودیت فراتر خواهد رفت.
در این بین، هشت منبع مطلع در اوپک پلاس گفتند که این گروه درحال بحث درباره ی افزایش تولید نفت در آوریل براساس برنامه یا متوقف کردن آنست، برای اینکه اعضایش برای داشتن تصویری شفاف از عرضه جهانی تلاش می کنند.
اقتصاددانان واحد تحقیقات BMI فیچ می گویند که فعالان بازار در تلاش هستند تا تاثیر تمام اعلامیه های مربوط به انرژی را که توسط دولت ترامپ در ماه جاری انتشار یافت، بسنجند. دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، پنج شنبه گذشته اعلام نمود تعرفه های ۲۵ درصدی پیشنهادی وی بر کالاهای مکزیکی و کانادایی، همراه با تعرفه ۱۰ درصدی اضافی بر واردات چین، از چهارم مارس اعمال می شود.
اوله هانسن، رییس استراتژی کالا در بانک ساکسو اظهار داشت: معامله گران در بحبوحه نوسانات فزاینده ناشی از تشدید جنگ تعرفه ها، به ویژه مقابل چین، ریسک ها را کم می کنند.
جنگ تعرفه ای می تواند رشد جهانی را کم کند، جرقه افزایش تورم را بزند و به نوبه خود، تقاضا برای نفت خام را سرکوب کند.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز در گزارش روز جمعه خود اعلام نمود که شرکت های انرژی آمریکا در هفته گذشته، برای پنجمین هفته متوالی، به تعداد دکل های حفاری نفت و گاز طبیعی، اضافه کردند. تعداد دکل های حفاری نفت و گاز که معیاری برای ارزیابی تولید در ماه های آتی است، در هفته منتهی به ۲۸ فوریه، با یک حلقه افزایش، به ۵۹۳ حلقه رسید که بالاترین میزان از ژوئن بود.
منبع: ام آی جی تی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب