برنامه ریزی جذب ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای طرح های پتروشیمی

برنامه ریزی جذب ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای طرح های پتروشیمی به گزارش ام آی جی تی، مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی از برنامه ریزی برای جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی در این صنعت اطلاع داد.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از وزارت نفت، حمیدرضا عجمی روز سه شنبه مجموع سرمایه گذاری موردنیاز برای ۱۴۴ طرح دارای مجوز در این صنعت را حدود ۱۰۰ میلیارد دلار اعلام نمود و اضافه کرد: توسعه پتروشیمی اهمیت بالای ی در امنیت اقتصادی، اجتماعی و ملی کشور دارد و اتکای صرف به سرمایه گذاری داخلی، رشد محدودی را به دنبال دارد. برای افزایش توان رقابت در بازارهای جهانی، باید جذب سرمایه گذاران خارجی هم در دستور کار باشد.
وی ضمن اشاره به این که ۲۵ درصد صادرات غیرنفتی و ۱۹ درصد ارزش افزوده صنعتی کشور از بخش پتروشیمی تأمین می شود، یادآورشد: این صنعت با فناوری پیشرفته، نه تنها حلقه واسط میان بخش بالادستی نفت و صنایع پایین دستی است، بلکه عامل مهم ایجاد اشتغال و کارآفرینی در کشور به حساب می آید.
به گفته عجمی، از سال ۱۳۵۷ تا ۱۴۰۱ بالغ بر ۸۷ میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری شده است که ۱۹ درصد آن از منابع خارجی و بیشتر از ۱۱ درصد هم از صندوق توسعه ملی و سایر منابع داخلی و خارجی تأمین شده است.
وی ضمن اشاره به این که در برنامه هفتم توسعه هم ۲۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید پیشبینی شده، اظهارکرد: هم اکنون بخشی از این طرح ها به بهره برداری رسیده و برای تکمیل بقیه طرح ها در تلاش هستیم.
عجمی با تشریح وضعیت فعلی طرح های پتروشیمی افزود: از مجموع ۱۴۴ طرح، ۲۰ طرح با ۱۱ میلیارد دلار سرمایه گذاری بیشتر از ۷۰ درصد پیشرفت داشته اند، ۳۲ طرح با ۲۲ میلیارد دلار بین ۲۰ تا ۷۰ درصد و ۹۲ طرح با ۶۷ میلیارد دلار کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بر لزوم جذب سرمایه گذاری خارجی تصریح کرد و اظهار داشت: اخیراً در تفاهمنامه با سازمان سرمایه گذاری، مقرر شده فرصت های این صنعت بیشتر از گذشته به سرمایه گذاران بین المللی معرفی شود. همینطور استفاده از ظرفیت بریکس و شانگهای برای توسعه همکاری ها پیگیری می شود.
وی به مقاومت صنعت پتروشیمی در مقابل فشار تحریم ها اشاره و تصریح کرد: علیرغم مشکلات بین المللی، مسیر اجرای طرح ها از راه منابع داخلی و خطوط اعتباری خارجی همچنان ادامه یافته و برخی از طرح ها سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
عجمی فراهم بودن زیرساخت های قانونی و حمایتی، بازار بزرگ داخلی و منطقه ای، دسترسی به آب های آزاد، نیروی انسانی متخصص و ظرفیت فناورانه شرکتهای دانش بنیان را از مهم ترین جذابیت های سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ایران برشمرد.
عجمی همینطور در رابطه با تأمین مالی طرح ها توضیح داد: در سال ۱۴۰۳ بانکها ۲۱۰ میلیون دلار اوراق مرابحه ارزی منتشر نمودند و برای سال جاری هم انتشار ۱۳ هزار میلیارد تومان اوراق جدید برنامه ریزی شده است. تشویق مشارکت مردمی، برگزاری نشست های تخصصی، انتشار جزوه های آموزشی، ایجاد صندوق پروژه و انتشار اوراق هم از دیگر برنامه های شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای تأمین مالی بحساب می آید.
مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی تکمیل طرح های نیمه تمام، توسعه طرح های میان دست و پایین دست، جمع آوری گازهای مشعل و افزایش ارزآوری را از محورهای اصلی سرمایه گذاری این شرکت دانست و بر استفاده هم زمان از تجارب مشارکت های داخلی و خارجی تأکید نمود.

1404/05/16
15:09:40
0.0 / 5
22
تگهای خبر: آب , آموزش , پتروشیمی , تحریم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

سایت ام آی جی تی یک منبع ارزشمند برای علاقه‌مندان به حوزه انرژی، اقتصاد و نفت و گاز است، که با ارائه اطلاعات دقیق، تحلیل‌های به روز و پوشش گسترده موضوعات مرتبط، به کاربران کمک می‌کند تا درک عمیق‌تری از مسائل مربوط به انرژی داشته باشند و در تصمیم‌گیری‌های خود در این زمینه، موفق‌تر عمل کنند
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

MIGT
migtco.ir 1397-1404 - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز

MIGT: دروازه‌ای به سوی دنیای انرژی، از نفت و گاز و سوخت فسیلی تا انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های نوین، همراه با تحلیل‌های دقیق و اخبار به روز